Авто привезене під інваліда (гуманітарна допомога)

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем KA/7ITOLLlKA, 24 жов 2006.

1. Franko

Franko Active Member

Vw Scirocco GTX'83 1.8 JN
    Відповідь: Авто привезене під інваліда (гуманітарна допомога)

Ні, оце
    на скільки я зрозумів стосується авто яке видала держава, тобто "авто" ТАВРІЯ, почитай пункт 41 там про авто як "гуманітарну допомогу"

2. roma_lviv

roma_lviv Active Member

VW Passat 1.8 1995 B4
    Клубна карта:
    000493

Я два роки тому привіз під інваліда собі Пассат, мороки мав два місяці, зекономив трохи грошей, але зараз також чув, що машина після смерті інваліда переходить до (нашої) держави. Передзвонив я до людей які мені допомагали в розмитненні, вони мені сказали, держава ще не забрала жодної машини переданої інваліду по гуманітарці, і тепер можна писати на ці машини в нотаріальних канторах заповіт на родичів чи інших осіб, раніше це було заборонено.

3. Franko

Franko Active Member

to roma_lviv
    ---і тепер можна писати на ці машини в нотаріальних канторах заповіт на родичів чи інших осіб, раніше це було заборонено.----

Як завжди, в нашій державі, юридичний нонсенс... ти можеш сказати в якому доменті вказано що їх можна заповідати??? Бо наша держава може просто зігнорувати такий заповіт, і забрати машину собі, хіба ні?

А хто ті люди що вони тобі таке сказали??? вони прайюють в цій сфері??

4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Питання таке є. А наскільки малий повинен бути інвалід? Може моя сестра привезти під сина-інваліда машину?

5. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Наскільки мені відомо, якщо інваліду потрібно пересуватись на авто то йому дають машину незалежно від його віку. Якщо з якигось причин він не може сам нею керувати то керує машиною його опікун (в твоєму випадку мама)
    П.С. Не подумав, мабуть якесь розумне обмеження по віку повино бути....не будуть річному інваліду давати машину..... Просто памятаю в моєму місті батько був отримав таврію на сина-інваліда (сину було десь 14 років)

6. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

прошу не забувати в якій державі ми мешкаємо, сьогодні наприклад не забирають, а завтра забирають...

блін, ще раз переконуюся, що із-за не правильної політики і економіки, ми інвалідів "маємо" в корисних цілях
    фу :evil:

7. roma_lviv

roma_lviv Active Member

VW Passat 1.8 1995 B4
    Клубна карта:
    000493

ПОСТАНОВА Про внесення змін до порядку забезпечення інвалідів автомобілями (зміни від 19.06.06) пункт 16 викл. в такій ред.:
    п.16."Після смерті інваліда автомобіль, яким він був забезпечений гол.упр. соц. зах. або управ. викон.дирекції, строк експлуатації якого більше ніж 10 років, залишається члену сім'ї, який на час смерті інваліда проживав та був зареєстрований за місцем проживання і реєстрації інваліда." виписка з газети Орієнтир 9.06.07р
    Авто експлуатація якого менше ніж 10 років залишається:
    1. Якщо в сімї є ще один інвалід, який має підстави для забезпечення авто і з ним проживав.
    2. Якщо в сімї не має іншого авто, в тому числі отриманого від упр. соц. зах.
    Іншрму члену сімї померлого інваліда, який живе та зарестрований з ним, авто експлуатація якого менше 10 років залишається у разі сплати ним до спеціального фонду держ.бюдж. вартості одержаного ним авто з урахуванням ступеня його зношення та суми , сплаченого за нього інвалідом. Ступінь зношення 0,84 відсотки на місяць, 1 10 відсотків на рік. За результатами розрахунку складається довідка -рахунок за формою, що затверджується Мінпраці. В іншому разі авто повертається (вилучається) гол. рай. управ. соц. зах. (цитати з тієїж газети але не дослівно)
    Але я не маю інформації строк експлуатації привезеної машини враховується з дати випуску її чи з дати видачі її інваліду, машини які їдуть по гуманітарці мають до 10 років експлуатації, але там за кордоном.
    Треба поїхати в упр. соц. захисту і все розізнати. А може хтось володіє цією інформацією підкажіть.

8. Franko

Franko Active Member

А ти впевнений що це стосуэться не тiльки "Таврiй"(Cлавут)?????

читав 41 пункт???

9. roma_lviv

roma_lviv Active Member

VW Passat 1.8 1995 B4
    Клубна карта:
    000493

Забезпечення інвалідів автомобілями,
    визнаними гуманітарною допомогою

п.41 абзац 2
    Автомобіль, отриманий головним управлінням соціального
    захисту як гуманітарна допомога для конкретного інваліда, який
    перебуває на обліку, видається безоплатно такому інваліду (за його
    згодою або за згодою законного представника недієздатного
    інваліда), дитині-інваліду (за згодою її законного представника)
    незалежно від черговості на десятирічний строк, визначений з дати
    видачі,
    із зняттям з обліку. { Абзац другий пункту 41 із змінами,
    внесеними згідно з Постановою КМ N 661 ( 661-2007-п ) від
    26.04.2007 }

абзац 7
    Після смерті інваліда автомобіль, отриманий як гуманітарна
    допомога, повертається (вилучається) головному управлінню
    соціального захисту і здається підприємству, що здійснює заготівлю
    та переробку металобрухту, або видається в порядку черговості
    інваліду, який перебуває на обліку. Такий інвалід знімається з
    обліку на десятирічний строк, визначений починаючи з дати
    отримання автомобіля попереднім інвалідом, з урахуванням строку
    його експлуатації померлим.
    { Пункт 41 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 661
    ( 661-2007-п ) від 26.04.2007 }

Дай Боже щастя і здоров'я всім інвалідам, на яких понавозили автомобілів як гуманітарна допомога, і прожтити всім більше десяти років з дати видачі автомобіля головним управлінням соціаотного захисту.

10. roma_lviv

roma_lviv Active Member

VW Passat 1.8 1995 B4
    Клубна карта:
    000493

Після смерті інваліда автомобіль, отриманий як гуманітарна
    допомога, повертається (вилучається) головному управлінню
    соціального захисту і здається підприємству, що здійснює заготівлю
    та переробку металобрухту,
    або видається в порядку черговості
    інваліду, який перебуває на обліку.

Цікаво, чи пройде такий варіант:
    розібрати машину зняти все, що можна, і авто направлять на підприємство, що здійснює заготівлю металобрухту (бо ніякий інший інвалід, який слідуючий на черзі, не захоче зв'язуватись з дорогим іноземним авто, де такі дорогі запчастини) а там вже домовлятись, чи здати якогось іншого металобрухту, і цю машину хочаб на шрот по запчастинах, щоб відбити якісь гроші.
    Інвалід на яккого я брав VW має ще одну машину видану але років 11 назад (інвалідка) і його ніхто не примушував здати авто на брухт.

Якось ще кладуть інвалідів до лікарні, з лікаем домовляються про те, що потрібне дороге лікування або операція, і пишеться заява в гол.упр.соц.зах. про те що коштів на лікування немає і щоб вони дали дозвіл на зняття авто з органів ДАІ для подальшого продажу.
    Але інвалід повинен обов'язково лежати в лікарні, бо можуть навідатися з перевірками.

Ще чув варіант: інвалід ніби бере позику в сумі приблизної вартості авто і пише розписку про повернення за рік або два, він грошей не повертає і з цією розпискою йдуть в суд, де призначають через (собез) продати авто яке належить інваліду і повернути гроші. Але нікого не знаю хтоб так робив.

11. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

наскільки я знаю то така розписка в суді не проходить то для них не документ а нотаріуси такого здається незавіряють!

12. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    Є автомобіль привезений на інваліда, в сімї знаходиться 3 роки, як можна переоформити авто після смерті? Чи є якісь варіанти і чи то того вартує?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)