Почав після зими помічати що не влажусь в 10л. на 100км. змішаного. Правда їду 7км на роботу і відповідно 7 назад то-б-то більша частина дороги авто на прогріві, на збагаченій суміші і за 10л перевалюю лише зимою, а тут літо. І ще помітив що ні з того, ні з сього коли авто прогріється холості обороти піднімаються до 1000. Колись таке було але достатньо було газанути і обороти падали на нормальні, а тут фіг там недопомагало. Допомагало тільки заглушити і завести знов і то через декілька хвилин знов холості піднімались. Кинули на вагком вроді все в порядку. Заїхав в вечері на китайську стіну до діагноста, відповідно часу не мали дивитись бо вже закривались але зробили припущення що тре чистити драсель і адаптацію зробити. Сказали зранку передзвонити. Подзвонив небрали трубку, тоді якраз дощі почались а вони переважно на вулиці крутять можливо тому. Забив на декілька днів. І от одного дня виходжу заводжу а обороти зі старту 1000 і лампочка акума маячить і я зрозумів що гєник здох і весь той час подавав признаки що подихає. Добре що не брали трубку на китайській стіні, хоча чистка дроселя лишньою б не була. Заїхав до електриків біля роботи. Гєника воскресили, поміняли якісь там колекторні кольца ну і заодно підшибники і ше шось там. Заплатив 800гр. І катаюсь щасливий. Холості в нормі, розхід також.
иииии....то якось я ніц не второпав...через несправний Гєник розхід збільшився?....то я щось туплю? чи не розумію? Може й мені до свого Геника тра дивитись, бо бачу що розхід не зовсім такий як має бути і при підніманні склопідйомників ( в темну пору доби замітно) по фарах замітно слабке пригасання світла...
Розхід збільшився ненабагато десь приблизно таякби з кондюком включеним їздити. Я думаю що це ізза того що холості піднімались до 1000 оборотів.
Сьогодні замінив сцепу. 2450 гр. комплект 800 гр. заміна Машину ніби підмінили. Вижимається набагато легше, передачі залітають на ура і нема хрусту при вмиканні задньої.
Де купляв? Сцеплення - сама корзина з дисками? чи там ще щось в комплекті валяється? чому питаю? - мене те ж саме чекає (сцеплення свистить при рушанні з місця, при певних обертах двигуна, а також при включенні задньої передачі чути характерний хруст, не всі передачі адекватно включаються, тра прикласти зусилля щоб засунути), вже два роки ніяк не наважуюсь міняти, ще два роки назад мені поставили вирок - під заміну зчеплення....Чим воно може меніви лізти та які можуть бути наслідки?
Вони запчастини сюда возять з Польщі. А з відки воно в Польщу попадає то вже не скажу може і з Китаю. Ось їхній сайт: інтернет магазин авто запчастин та шин
Шикарні в них контакти.. З однієї сторони жертвуєш на армію, з другої - купляєш в тих, хто точно неофіційно продає, не заплативши при тому податки.. Нехай довго служить твій люк!
О-о блін. На наступний рік планую поступати кудась. Треба буде репетитара з укр мови. Даю два пива за годину підеш?
На сайті ПланАвто LUK, 320 0286 10, Диск сцепления LUK Диск сцепления 320 0286 10 1882.57 грн. LUK Комплект сцепления 621 2218 09 2737.50 грн. В них тоже Люк китайПром?