Відповідь: План доїзду до сервісу Бейліса тобто Петра падйомнік бомба як купували ше дали весь новий ремкомплєкт ! ! !
Відповідь: Партнери клубу Звіт про «Бейліс-Сервіс» Після минулої зими і «дірявої» весни (в смислі доріг) машина попросила купу всього нового типу стойок, опорних і т.д. Все було успішно домовлено з Петром, який любязно надав мені 20-процентну знижку на наступні товари + погодився забрати в разі потреби непотрібну запчастину назад: Стойки передні (вкладиші) Пружини передні Задні(масло) Опорні подушко-підшипники лімфордер Перед пил і відб комплект (BOGE) Зад пил і відб - комплект (BOGE) Зад сайлентблоки балки (лімфордер) Подушка двигуна передня (фебі або ханспрайс) Масляний фільтр Повітряний Склопідйомник задньої лівої дверки (механ) Підставки під задні стійки Карданчик рульової (брав на шроті) Вирішив довірити цю роботу «Бейліс-Сервісу» про що й було заздалегідь домовлено. Роботи по заміні того всього проводились в суботу у Зимній Воді майстром по імені Саша. Як і любий сервіс цей має свої плюси і мінуси. Опишу все по-порядку, починаючи з мінусів, закінчуючи плюсами (щоб для читача історія закінчилась позитивом). Отож мінуси: Домовленість була на 9-00, я приїхав на 9-10 так як трохи блуканув бо на мапі доїзду не показаний 1 поворот, але то мєлочі. Майстер Саша приїхав в 9-40 мотивуючи це глюками ТАЗівського карба. Ну нічого – з ким не буває!? Якщо 3 отвори повинні співпасти і в них має зайти болт то коли вони не співпадали болт нагло забивався правда не зі всієї дурі, але тим не менше… таке було пару раз, останній раз коли так зробилось – різьба болта природньо не витримала, і довелося трохи на точилі сточувати і проганяти гайкою. Ну і нарешті остання неприємність… ще на початку весни мене обрадували що сайленти задньої балки у мене порвані і бажано їх при можливості замінити. В основному стараюсь робити машину сам і поміняти стойки, вкладиші і пружини – для мене не є великою проблемою інструмент є, яма є. Але, дослідивши проблему заміни тих сайлентів задньої балки, зрозумів що ця робота наразі не для мене. Рішив їх міняти – ну і вже думаю раз машина на підйомник поїде нехай то все й міняється разом… так не сталось. Помінялося з вищеперечисленого повністю все крім масляного фільтра (його не треба міняти – взяв просто про запас), карданчика рульової (Саша казав що стукає не карданчик) і обох задніх сайлентів. Те що сайленти не помінялися аргументувалося відсутністю належного спецінструмента, мол «Я можу їх забити кувалдою, проте в такому випадку процентів 30 що я їх пошкоджу, тому давай краще дочекаємся поки мені інструмент виточать». Після тих слів мені стало непособі, адже я його через 5 хвилин після того як я в гараж заїхав запитав «Як ти збираєшся сайленти міняти» він каже «Спокійно, вибєм, забєм, все буде добре…», а через 5 годин роботи мені заявляють таке… мда. На цьому негатив закінчується і йдуть спірні питання: При заміні стойок на зауваження що їх треба по-особливому прокачувати, типу перевернути, засунути шток потім витягнути… і т.д.(на форумах начитався), була дана відповідь що нічого такого не треба, 2-3 рази качнув і вистарчить. ІМХО – не зовсім правильно. «Розвал робити треба після заміни стойок?» «Ні, в тебе ж розвал робиться тільки з допомогою шарових, а стойки тут не при чому» «А нашо ж тоді овальні отвори на стойках» «Ну явно не для розвалу»… Хто знає? «Щоб задні сайленти поміняти, тормозні шланги відєднювати треба?» «Так» «Але ж тоді треба буде прокачувати тормозну систему» «А що там прокачувати… два раза на тормоз нажав вот і вся прокачка» - знову ж таки ІМХО: прокачка тормозної системи трошечки складніша ніж 2 натискання на педаль. Але наголошую що це лише ІМХО, хоча й не тільки моє. Наразі ніби вистарчить, тепер позитив: Основна доля позитиву за тих 6 годин мого перебування – пішла від Бейліса (Петра). По-перше звичайно те що він привіз запчастини на 20% дешевше. Крім того він постійно перестраховувався і дзвонив мені (на моб) щоб уточнити всякі дрібниці і щоб небуло ніяких накладок напротязі минулого тижня і пробивав запчастини. За це йому огромне спасибі. Крім того коли я туди їхав то на виїзді з Зимної води я зустрів Петра – він десь гнав по справах до Львова (не сам), не зважаючи на це він запропонував мене провести. Я відмовився. Поки я чекав майстра – Петро надзвонював і заспокоював мол зараз буде. Крім того про те що треба міняти передні пружини зясувалося коли вже стойки були зняті і розкручені, - 1 дзвінок Петру і пружини десь через годину були на місці. Дякую Петро! Про Сашу – парень нормальний, розговорчивий в міру. Поки я чекав підчас його роботи, він мені запропонував кави. Працює не поспішаючи і не тормозячи, вобщем впевнено. З того що він зробив – все зробив без помилок. 1 підставка під стойку була трохи не по розміру – «с помощью молотка и такой-то матери» все було підігнано під розмір як має бути. Також дякую що він все-таки не став забивати кувалдою сайленти і чесно признався що поки що не буде робити, бо боїться пошкодити. Пообіцяв мені передзвонити і покликати на заміну як тільки в нього зявиться інструмент (обіцяв на цьому тижні). Ще 1 хороший момент – всі болти перед зворотньою постановкою на машину Саньком змазувались. Ітого за роботу: заміна вкладишів, опорних подушок, задніх стойок, відбійників, установка підставок, подушки двигуна, регулювання обох задніх підшипників ступиць, установка кришки маслозаливної горловини, кава = за все 160грн. Результат: Машина рухається без ривків і лишніх стуко-скрипів. Можливо щось забув – як згадаю то відредагую. Вот так я провів час у суботу з 9-00 до 14-30. У цьому звіті старався викласти лише факти. Якщо щось не так сприйняв – прошу виправити. Ще раз велике дякую Бейліс. Удачі.
Відповідь: Партнери клубу нда, я вже десь пивав що майстер загалом любить поспорити навіть якщо не знає.
Відповідь: Партнери клубу хдопаки !!! майстер хоча і молодий але має великий досвід роботи на сервісі. Беручи його на роботу з його сторони була умова така цитую "Все що я роблю я роблю сам і знаю як це робити тому за все відповідаю і як що комусь не подобається може тут не ремонтуватися" Перед тим як він йшов на роботу то ми багато про нього взгавали відгуки були такі шо Саня хороший ходовик але в спор з ним астрявати неварто! перший рас таке чую тому після того інцеденту консультувався з майстрами які працюють вже більше 20 років і до них на сервіс не так просто попасти відповідь получив таку "Брєд повний"... Знаю на всласному досвіді що досвід роботи ніколи не порівняти з тим шо ти вичитав чи почув!
Відповідь: Партнери клубу Вау, Тревел, ти прочитав всю розповідь!? Згоден, Тревел, досвід роботи то однозначна перевага тому признаю, що вказувати майстру що і як робити не дуже коректно. Я за своє життя стойки поміняв аж раптом 1 раз десь колись, а він думаю набагато більше. Ці 3 проміжні питання були викладені тільки як такі в яких ми з ним в думках не зійшлись і мені самому просто цікаво знайти на них однозначну відповідь - на одне відповідь вже є . :!: До речі згадав, в ту саму ціну було включено регулювання двох задніх підшипників ступиць!!!
Відповідь: Партнери клубу Прохання адмінам ці офтопи перекинути в тему "відгуки про сервіс Бейліса-Тревела". До цієї теми, коли я бачу що мені щось явно копирсають в машині не так і попробував би хтось який би спєц не був поприрікатися, то б дістав по хребту. Міні лічно пох який він майстер, але він ремонтує мою машину і я плачу йому гроші за ремонт, але друзі, коли я бачу як іноді вибивають майже кувалдою деякі речі які варто змазати ведешкою і вистукати молоточком і коли рвуть деякі деталі щоб їх натягнути.........., мені комок зжимається в горлі і де одна фраза: "Закрив нах капот, я поїхав"... Ламають іноді майстри, ламають, а наступні криють попередніх що погано по колгоспному зроблено. Так як мені на вулканізації 2 болти підряд на ступиці обірвали зараз, то чуваку я трубу чуть в дупу не запхав, тому що розуму іноді бракує, навіть коли присутня практика, але його практика на мені обірвалася, бо потім 2 тижні мені ніхто ці болти висверлити не брався, я думав що просто болгаркою всю ходову буду різато по ричаги..... тому на мою думку коли хазяїн щось каже то його треба ВИСЛУХАТИ, а потім дати поради якщо він не правий. 2. А як на рахунок затяжки сайленблоків на підйомнику? Коли я попросив затягнути мої сайленти опустивши машину на землю то мене майстри післали і сказали що я тупий, але реально сайленти затягуються опускаючи машину на землю чи я помиляюся саме в цьому питанні?
Відповідь: Партнери клубу насправді це дуже дуже демократична ціна такшо якшо робота була зроблена грамотно то навіть нема на шо жалітись. крім того мало де можна все робити зразу з запчастинами. особисто я не був ще в Петра на сервісі але цілком задоволений магазином - все по хороших цінах і міняється якшо не підходить. і нема чого звинувачувати Петра якшо якась не та запчастина приїхала - там купа каталогів і купа модифікацій машин, крім того машини бувають покулібінені і вже не такі запчастини тре.. а ше постарчальники часто помиляються... головне шо все можна потім замінити на таке як треба. шодо сервісу то треба буде якось попробувати але сподіваюсь мені ше не скоро тре буде шось в ходовій міняти....
Відповідь: Партнери клубу Про ціну абсолютно згоден - в іншого майстра зняти-щосьзробити-поставити стойку було 50 грн. Одже 4 стойки вийшли б 200 як мінімум. А тут до всього ще підшипники порегулював - так що ціна однозначно в плюс (думав буде більше). Не бачив жодного поста де Петра звинувачували... і сам цього навіть не думав робити.
Відповідь: Партнери клубу думаю малось на увазі не вказувати, а дискутувати. Ч наприклад ненавиджу майстрів - мумій і до них ніколи не їжджу, їжджу до тих з якими можна подискутувати, це нормально, клієнт - не конкурент!!!! 100% згоден. І ще одне, нам всім треба вчитись та вчити інших культури обслуговування, якої на пост-радянському просторі ой як не хватає!!!
Відповідь: Партнери клубу Та ні, я саме мав на увазі "вказувати", а "подискутувати" з ним в принципі можна але для того треба досконало знати предмет дискусії інакше дискусія довго не триває ;-) .
Відповідь: Партнери клубу А нфіга вказувати? Майстер сам знає що робити.... просто є дипломатичний підхід ведення бесіди, свою вказівку можна припіднести у формі дискусії для того щоб добитись результату, а вказівка - це провокація до конфлікту а не результату
Відповідь: Партнери клубу якщо б мені хтось вказував як я маю працювати я б його нах.й послав, і так дуже дуже далеко!
Відповідь: Партнери клубу правильно говориш! ріспект щиро. проти твого сервісу нічого поганого не сказав і не кажу. але друже, погодься коли кувалдою луплять ходову з усієї дурі і гнуть крило (продемонструю на з*їзді) то стає хєровато і страшно за всю зароблену машину. :mrgreen:
Відповідь: Партнери клубу ну бля в мене на сервісі ніхто кувалдою нестукає і крила ше негнули! але я з тобою згоден!