Блимає індикатор зарядки акумулятора, коли газую

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем DEMO, 6 кві 2008.

1. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Перед новим роком купував БОШівську шоколадку в районі 150грн-+(вже не пам"ятаю), я всетаки за нову заводську деталь(150 не так вже й дорого).

• Подобається Подобається x 1
  2. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Привіт!
    В мене лампочка заряду акума мигає на холостих, перважно в сиру погоду, зимою. Майже глохне на холостих. Мушу підгазовувати. На прогрітому двигуні все добре, і оберти і заряд. От і думаю: чи мені дорога до електрика чи карбюраторщика спочатку? Мотор 1,3 карб, Г2. Дякую.

3. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    зверни увагу на ВВ провода.
    в темноті відкрий капот - якшо провода світяться - під заміну

4. kym

kym Аксакал

a 100
    Думаю спочатку до карбюраторщика..... але можеш і сам підкрутити оберти. З часом жиклери забиваються і то нормально підкрутити час від часу

5. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    А де мені шукати вирішення наступної проблеми.

Зранку, коли машина стояла цілу ніч, заводжу машину, то не гасне індикатор зарядки акумулятора, при заведенні він блимає в такт стартера, потім якби хоче загаситися, але то світить, то починає підмигувати, частіше просто світить і не гасне. Пару хвилин мотор працює і або я йду рухати дроти від генератора до акумулятора, а потім даю трошки газу і гасне лампа або не йду рухати дроти але даю більше газу і також гасне. Але має пройти хвилини 3-4. Найгірше для діагностики, що потім машина може простояти навіть цілий день, і ввечері нормально індикатор гасне практично відразу після заведення. А тим більше коли часто заводити (зупинився, вийшов по справах, прийшов, завів), то ні разу не проявляється це аж до наступного ранку.

В мене після заведення вже давно так, що треба трошки газу давати, бо сам індикатор ніколи не гасне (хіба чекати з пару хвилин, але навіщо, коли можна дати газку трошки буквально). Але щоб ось так світилося при заведеній машині і не щезало від прогазовки... не знаю з чого починати пошуки. Які є поради?

6. kym

kym Аксакал

a 100
    Зніми клеми АКБ і почисть.... може коли через ніч стоїть то більше окислюється.

7. majuskul

majuskul Active Member

VW Golf III Variant 1.8i 1994 5МКПП
    Перевір дріт який відповідає за збудження - можливо він закис або має поганий контак.

Останнє редагування: 3 лют 2011
  8. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Є порада звернутись до електрика, можна і нашого клубного - Донецкого. Знайде і ліквідує любу проблему, а також попередить про можливі наступні. В твоєму випадку думаю потребують заміни щітки генератора.
    Мої симптоми (див пару постів вище) ліквідовано. А вже хотів їхати до карбюраторщика... Мотор працює як годинник.

9. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    Cherepaha а що в тебе було негаразд ? Маю схожу ситуацію останні кілька днів?

10. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Щітки генератора - раз, могло підсмоктувати повітря, один тонкий шланг був не герметично під"єднаний - два, погана маса - три. Наявність секретки, яку ми викинули, теж могла вносити свою долю. Ще лишилась поганенька маса на двигуні, але знаю як то поправити.

11. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Немає він часу поки. Та й я вже був раз, але то треба машину залишати на ніч, щоб він побачив. Бо кажу, що як вже погасне, то потім хоч цілий день може стояти і ввечері нормально. А як їздити день, то тим більше нормально. Лише з ночі таке. Майстрові треба показати, а не щоб він голову сушив де шукати, все пробувати. От може дійсно клеми почищу. А дріт збудження, то вже Донецький дивився вроді би. А не може то бути генератор пі-пі вже? Хоч профілактику йому робили в серпні.

12. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Вже маю!!!!!!!! Можна приїхати будь коли, з собою мати 2 масові косічки і щітки генератора!!!!

13. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Нічого не дало, чистив все що міг. Зранку заводжу, треба хвилин з 5-7 почекати, лампа то трошки мигає але не гасне, то просто світить. Потім трошки газку і гасне. Вже більше місяця так кожний ранок. Головне, що заряд йде. Але трохи дратує, що щось не в порядку, бо так ніколи не було.

14. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    В мене схожий симптом був коли я вдома зарядив акумулятор (і можливо трохи перезарядив) поставив - машину завів - а лампочка зарядки не гасне, газую сильніше - все одно не гасне. Аж поки не пройшло декілька хвилин і я не газнув десь до більше за 3000 об/хв. Потім протягом дня - вона кожного разу вперто не хотіла гаснути одразу, аж поки трохи акум не підсів.
    Мораль - наскільки я знаю, лампочка генератора гасне коли напруга генератора є більша за напругу акумулятора, з цього висновок що в Тебе або акум видає за велику напругу, або генератор заслабеньку, тому потрібен час щоб акум підсів і лампочка погасла.

15. SIK

SIK Active Member

нива 1.7 2006р.в.
    1)перевірь дріт що йде на збдження генератора(можливо коротить або обірваний)
    2)почисти клеми на акумуляторі
    3)перевірь зарядку в різних режимах
    та інше
    або заїдь сюди http://volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7931 я тобі усе подивлюся.

16. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Лампа как раз получает массу(чтобы загореться, плюс там постоянно висит) через одну щётку, далее через открытый транзистор регулятора(он полностью открыт, т.к напряжение с выхода генератора "0"в) и затем через вторую щётку на корпус.Неконтакт щёток с изношенными токосъёмными кольцами может разрывать цепь. Следствие - мигание лампочки генератора...
    Таварищи, перед тем как писать посты по электрике, внимательно перечитайте книги "Физика " и "Электротехника" за 10 клас, а то с вашими добрими советами ........
    P.S Одному уже посоветовали в 2х литровый Лансер для снижения расхода бензина, залить солярки.....

17. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Дякую. До прикладу, 2) вже було зроблено, нічого не дало. Це відбувається лише зранку при заведенні, коли машина ніч стоїть, годин 5-6. Потім цілий день можна їздити і все нормально. Значить, 1) все добре? А 3) не розумію як це.

:lol:

Ну але порада то правильна, бензин то з'економив. Якщо стояла лише задача з'економити бензин, то на всі 99% відповідь правильна :) Замість бензину влили солярки - вже економія на лице. І машина не їде, а отже бензин економиться. Двійна користь. Донецький, чекаю Вас одужамши і з повними силами з понеділка до роботи :)

Останнє редагування: 10 бер 2011
  18. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Есть сер!!![​IMG]

19. SIK

SIK Active Member

нива 1.7 2006р.в.
    ти про клесо від фіри а я про генератор.ти уявляєш з якою частотою крутиться генератор.при зношенні кілець на низьких оборотах двигуна лампочка горить постійно а зі збільшенням обортів вона гасне.подібне може бути коли погані щітки або діодний міст.
    донецький ти прекрасно розумієш що діагностику генератора поки не візьмеш прилад у руки не проведеш.
    раджу з електрикою звертатись до людей у котрих є досвід і практика у такій роботі.
    а по підручнику за 10 клас не раджу ремонтувати авто.це для старших дядь.
    а на рахунок солярки у кума є пояснення внизу кожного повідомлення.

20. SIK

SIK Active Member

нива 1.7 2006р.в.
    3) це чи є зарядка коли лампочка моргає чи горить? і коли перестає горіти чи вона зявляється якщо до того не було.
    до чого тут сарказм.
    дякую.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)