Криниця назбирує до куба і більше води і то дуже швидко. Якщо бурити то треба попасти на підземне озеро.... ну озеро не озеро а калабаню на 10-20 кубів і тоді туда можна опускати насос. Якщо всадити насос просто в водоносний шар то толку не буде - потрібен підземний обєм де б назбиралась вода. В мене сусід бурив бурив - ніхрена не вибурив і викопав криницю.
Криницю я викопав на 11 кілець, рахуй 11 метрів, а свердловину тре бурити на хер зна яку глибину і не факт, шо добуриш до чогось. Ну і завжди можна корбою підняти собі відро води, навіть коли лєктрики нема чи насос поламався
Згоден, але криниця збирає підшкірні води, тобто вода не особо чиста (бо 11 метрів дуже мало), якщо свердловина має для прикладу 50 метрів то вода там набагато чистіша, але згоден, що то все залежить від конкретного регіону. Запитав бо сам задумуюся над цим питанням і думаю, що буде все таки свердловина, так як в сусіда за пару метрів є на 50 метрах вода, значить вода там є і шукати не прийдеться. На рахунок електрики, так завжди можна генератор поставити на всяк випадок.
В мене воді нічого не бракує. Стара хата на 80 метрів далі, то біля неї криниця взагалі шось 7 кілець, і вода там просто прекрасна. Я бутлями до Львова собі вожу, шоб тут не купляти.
В Мартіні в криниці класна вода, смачна і чиста. В правильно зроблену криницю не попадає підшкірна вода (правильно вона називається верховодка). В Мартіні зроблено правильно тому вода супер. Кому тре води смачної набрати чи просто посмакувати звертайтесь до Мартіні. Думаю він не відмовить.
Доброго вечора. Дуже прошу допомоги. Живу за Винниками (с. Миклашів). Маю криницю (вірніше мала криницю ). Так як було дуже посушливе літо, вода зникла повністю. В сусідів теж був впав рівень води, але зараз почав підніматися. а в мене повний голяк . Бачу внизу сухе дубове дно. В мене дуже мілка криниця. (щось нам так нарадили були ) - 4 кільця в землі і одне зверху. Тепер не знаю що робити. Чи поглиблювати , чи копати нову. Може хтось з таким стикався. Буду дуже вдячна за пораду.