Чи можливо на Гольфа 2 1996 року на якому 4 ст КПП, поставити 5 ст КПП?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Bodyn, 21 сер 2009.

1. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    От така зараз ситуація з кулісою - вигляд з салону
    Зараз я переключаю буквально штовхаючи трубкою кільце штока, ця кулька пластмасова нижче і взагалі ця трубка з тим шаріком болтається як завгодно на соплях.
    Така картина під капотом
    Наскільки я розумію то потрібно відкручати болт що посередині на фотографії?

2. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Так, для регулювання куліси треба відкручувати цей болт.
    PS. На фото №2 видно що в тебе МКПП вся в маслі, ти коли осатаній раз перевіряв рівень масла в кпп? Можливо проблема в цьому.

3. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Регулювати кулісу на даний час нема потреби....
    Спочатку купи ремкомплект і поміняй все , що поламане в салоні .
    Якщо не хочеш довго бавитись : двони - розкажу , як тра зробити.

4. ENERGY

ENERGY Місцевий

За 1,4 року скільки в мене машина масло в коробці ше не перевіряв :sad:
    Я також думаю що спочатку треба ремкомплект купити. До речі - де його знайти? В стандартних магазинах типу Сигнал, Вояж, Форсаж .... може бути? І що приблизно туди входить, бо судячи по тому шо той ричаг просто болтається, то там шось відвалилося конкретне, а не якась резиночка.

5. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Я чого про масло запитав, бо в мене рік тому якраз 084 МКПП зломалась (тупо не включалася задня передача), теж грішив на кулісу. А як виявилося при заміні КПП, в старій не вистачало в районі 400 мл масла. Характерна ознака не хватки масла в МКПП - нестабільна робота стрілки спідометра, скаче туда-сюда.

6. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Треба й в себе долити мастило, бо думав що винний привід спідометра, спробуємо!

7. top

top Active Member

Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Ремкомплекти є в магазинах.
    Входить туди : нижня пластмасова опора ( котра тримає кульку ), сама кулька , прижимна пружина і ще якісь дрібниці ( вже не пам"ятаю - міняв три роки тому )
    Куліса впала бо протерласьнижня опора.

8. SantexS

SantexS Новачок

Golf 2 1.3hk
    коробка стоит 250-350 уе+кулиса150 гр работа по замене 350-400гр .Коробка для 1,3 только N8 другие не будут норманльно тянуть

9. dima1405

dima1405 Місцевий

Хлопці хтось може дати ссилочку на табличку передаточних чисел 084 та 085 коробок, буду дуже вдячний!

10. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    подивися тут :
    http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=2180

• Подобається Подобається x 1
  11. ENERGY

ENERGY Місцевий

Купив сьогодні іншу кулісу на шроті за 100грн. В хорошому стані, навіть якщо порівнювати з моєю до недавньої поломки.
    Зняв стару - в неї шток був такий кривий
    Попробував включити задню - вмикається нормально без штоку.
    Поставив іншу кулісу, знову задня не вмикається.
    Настроював по різному - вмикав на коробці задню і на кулісі задню - потім закручував болт кріплення, все одно задня потім не вмикається. Або ставив на обох нейтральне положення між 3 і 4 передачею і потім закручував - не допомагає.
    Таке склалося враження що при намаганні вмиканути задню передачу шток впирається в кузов у цьому місці, хоча шток рівний, чи він має бути трохи викривлений?
    + таке враження що шток на 3-5мм довший ніж потрібно.
    В підсумку зараз вже й 1 і 2 передачу важко найти. Поможіть порадою в налаштуванні.

12. ENERGY

ENERGY Місцевий

Походу знайшов помилку. Я відкручував верхній болт на 13 а не нижній на 10,
    як наприклад показано тут
    [​IMG] і описано в цій статті
    Чи як потрібно?
    І ще купив сьогодні на всякий пожарний ремкомплект куліси - підсунули отакий
    на базарі сказали що підходить до всіх куліс Гольфів, хоча я попереджав що мені на 1,3 на 084 коробку потрібно. Тепер мені здається шо то явно не то що потрібно було мені ще й від здається 020 коробки ?!

13. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Свою налаштовував так:
    вмикав 3 на коробці і 3 на кулісі, затягуєш і все має працювати.
    Подивися чи правильно закріплена "фігня" (не знаю як вона називається) яка вказана на малюнку стрілкою. Для неї там є чітко визначене місце на штоку МКПП, яке фіксується болтом з низу. Можливо вона в тебе з'їхала і тому не врубає задню.

14. top

top Active Member

Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Болт нижній на 10 кріпиться тільки в одному положенні ( на штоку є мітка )
    Тим що на 13 регулюється влючення передач ( повертається куліса відносно штоку )
    А краще приїдь і покажу !!!!

15. dima1405

dima1405 Місцевий

Я також налаштовував на 3тю передачу. Питання а як ти дізнався шо вмикаєш задню за хвостовик? Нижній на 10 стає чітко в одне положення він має бути ніби "заточений", на хвостовику висверлений паз(отвір) куди й має попасти загострений кінець болта на 10. Я це налаштування робив так: одівши на хвостовик потихеньку підкручую цей болт провиртаючи по осі кріплення, відчувши що болт вперся в хвостовик провертаю далі то в одну то в іншу сторону ніби шукаю цей паз коли кріплення вільно починає рухатись значить попав на нього, потім затягую болт на 10.
    А регулювання куліси проводиться болтом на 13, вмикаєш 3тю передачу на коробці, а потім 3тю на кулісі, затягуєш болт на 13 і все має працювати. Доречі в кузов упиратися не повинно, уважно перевір болт на 10 як я описав вище, надіюсь не дуже завернув! Ніпуха!!!

16. ENERGY

ENERGY Місцевий

По включенню лампи заднього ходу, та й звук при вмиканні відрізняється.
    На жаль положення болта на 10 не перевірив, думаю проблема таки в ньому.
    Мабуть все-таки звернуся до Тебе.
    Коли можна буде підїхати?

Останнє редагування: 20 чер 2010
  17. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    А на двигун 1.3 МН, яка коробка (з якими індексами) 5-ти ступка підходить???

18. top

top Active Member

Vw e-up 2014 .
    Привіт
    на 1,3 двигун - 5 ст. 085

19. top

top Active Member

Vw e-up 2014 .
    Привіт
    дзвони 067 27 30 495 Степан , наразі маю трохи часу .

20. ENERGY

ENERGY Місцевий

За допомогою Тора вдалося відрегулювати кулісу, за що йому дуже вдячний.
    Наскільки зрозумів проблема була все-таки в тому болті на 10. Тепер передачі вмикається легко і просто, як гора з плеч, а то промучився з задньої півроку.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)