Давайте поговоримо...

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем Kinder, 12 кві 2007.

1. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
    Відповідь: Давайте поговоримо...

А вот до адміністративної можна кажись.
    так шо як ту відповідальність не називай то правопорушення.

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Ми почали сперечатись саме за кримінальну, Бандера кваліфікував мої дії як злочин.

3. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

ну ви даєте я так багато за тиждень не читав скільки зараз, і охота ж вам,

4. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Bandera, який заклад закінчили ?
    то Trevel: Я швидко бігаю :)

5. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Вищий навчальний заклад, четвертого рівня акредитації.

Додано через 11 хвилин
    Monkey, то все, що ти можеш сказати, а по-суті питання висловитись? Ти ж по-моєму тоже юрист.

6. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

тоже варіант

7. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Ну з чого ти взяв, що там суб'єкт спеціальний, де таке написано??? Якщо ти мені напишеш дату і номер Роз'яснення Верховного Суду України, де чорним по білому буде написано, що відповідальність за злочин передбачений ч. 5 ст. 158 Кримінального кодексу України несе саме спеціальний суб'єкт, а не загальний, тоді тему можна буде закрити і я попрошу в тебе вибачення за те, що кваліфікував твої дії як злочин.

8. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Свого часу був присутній на семінарі в обласній прокуратурі (щодо деяких питань досудового слідства та контролю за дотриманням законодавства про вибори), на який було запрошено суддів апеляційного суду Львівської області, і позиція суддів була саме такою (з посиланням на відповідні роз*яснення Верховного суду України). Самі роз*яснення шукати немаю ні часу, ні бажання, крім цього не факт, що вони загальнодоступного характеру. А от судова практика доступна кожному, і вона явно на користь моєї позиції. Як і практика прокурорського нагляду та досудовго слідства (якщо прокуратурою така справа не рухається відносно загального суб*єкту, то і притягнутий відповідно ніхто з таких осіб не буде, органи внутрішніх справ по даній статті матеріали все одно в прокуратуру передають). Крім цього, санкція ч. 5,6 статті 158 однозначна (вище було написано), і розрахована законодавцем на спеціальний суб*єкт. Зміни до цієї статті розроблялись і приймались "впопихах", тому і виникають непонятки.
    Вважаю суперечку вичерпаною, вагомих аргументів, які б заперечували мою позицію, не бачив.

9. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Дивно, ми вже два дні з тобою спорим, а ти ні разу навіть не згадував про такий семінар. Підозрілий аргумент...

Ну а це по'яснення автоматично вирішує всю нашу суперечку: ти вже два дні посилаєшся на роз'яснення ВСУ, якого сам в очі не бачив!

Судова практика була б на користь твоєї позиції в тому випадку, якщо б суди виносили виправдальні вироки для загальних суб'єктів, мотивуючи це тим, що в цій статті суб'єкт спеціальний. Ти можеш привести приклад судового рішення, яке свідчить на користь твоєї позиції?

На спеціальний суб'єкт розраховано вже те, що йде після слова АБО, тобто: обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років.
    А санкція, яка передбачає штраф від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян може бути застосована і до загального суб'єкта!!!

Я також вважаю суперечку вичерпаною після твоїх слів про небажання шукати роз'яснення, на яке ти посилався два дні і якого сам в очі не бачив!

10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Повторю ше раз для особливо обдарованих, шо прокуратура не передає таких справ в суд, справа або взагалі не рухається, або закривається на стадії досудового слідства. Тому і не має жодного рішення суду, яким би притягнули когось з виборців за винесення бюлетеня.
    В санкції написано штраф або обмеження З позбавленням права і т.д., читай уважно.
    Шо до суперечки, то з твоєї сторони все нові вимоги доказати шо я правий (чого зробленобільш ніж досить), в той час жодного аргументу в захист совєї позиції. Докажеш шо суб*єкт загальний? Приведеш якесь рішення суду в свою користь? Або хоч одну порушену справу (хай навіть таку, що до суду не дійшла)? Чи ти в нас істина в першій інстанції? Я тобі практику розказую, а ти далі товчеш воду в ступі, покажіть мені, докажіть мені...

11. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Ти в своєму попередньому дописі писав, що судова практика на користь твоєї позиції, а зараз пишеш, що рішень суду нема. Де логіка?

12. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

я бачу прокурор і підсудний проігнурували мої рішення і попередження. Я стирати не буду ваших дописів пишіть наздоровя но потім не обіжайтеся особливо Бандера бо ти перший проігнурував мої попередження.

13. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Та якраз в тому, шо нікого з виборців не засудили за винесення бюлетеня, не було ше нах таких прецедентів, і не буде, бо така позиція суддів, даєш дупля ? Чи туго?
    Чи ти просто хочеш до...тись???

• Подобається Подобається x 1
  14. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Шановні виборці, на наступних виборах можете виносити бюлетені з виборчих дільниць і робити з ними шо хочете!!! Така позиція суддів, даєте дупля?! - "ВОТ ТУТ ТИ ЗРЯ ТАК НАПИСАВ"
    P.S. Більше писати на ту тему нічого не буду, бо бачу, шо і так нема толку.

15. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

Антоніо вот тут ти вже прогнав. Ми тут невизначали шо можна а шо неможна ми визначали чи можна притягнути до кримінальної відповідальності за такі дії голосуючого.

Додано через 5 хвилин
    то треба було ше вчора зробити !!!

може то ти без толку базариш?

16. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

BaNdeRa- Будь простішим.Це цитування кодексу- теорія. Як кажуть судді- гола. Я ще вчусь на Юридичному факультеті ЛНУ ім.І.Франка.
    1.До уваги можемо взяти лише п.5 ст158 ККУкраїни.
    2.Звернемось до ст.11 ККУкраїни, де написано наступне:
    "1.Злочином є передбачене цим кодексом суспільно небезпечне винне діяння(дія або бездіяльність), вчинене суб'єктом злочину.
    2.Не є злочином дія або бездіяльність , яка хоч формально і містить ознаки будь-якого діяння, передбаченого цим Кодексом, але через МАЛОЗНАЧНІСТЬ не становить СУСПІЛЬНОЇ НЕБЕЗПЕКИ , тобто не заподіяла і не могла заподіяти істотної шкоди фізичній чи юридичній особі, суспільству , державі."
    По п.5 ст.185 ККУкраїни- маємо склад злочину. Але : Чи маємо ми таку ознаку , як суспільна небезпека?
    Постанови Пленуму ВСУ з даного питання - чесно - не пригадую(це не свідчить про її відсутність). Та зважаючи , що винесення бюлетеня не є суспільно небезпечним діянням, а суспільно шкідливим(більш за все), можемо припустити, що Пленум міг би дати таке роз'яснення. АЛЕ можливе і наступне: По тій причині, що в п.5 суб'єкт прямо не названий (навідміну від п.4 цієї ж статті), Пленум міг винести постанову в котрій зазначається що суб'єкт є спеціальним.
    Без Постанови ВСУ ніц не скажу впевнено.Знаю, шо Марк просто так не казав би.
    Пропоную провести процедуру медіації між сторонами спору(як фіз. особами) :)

17. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Вибачайте, за втручання неюриста в професійну суперечку, але я працював не на одних виборах і знаю, що винесення бюлетня це завжди трактується як порушення, у тому числі юристами, що спеціалізуються на виборчій юриспунденції. Логічне пояснення внесення у 2006 році пункту статті про відповідальність за винесення - створення так званих ланцюжків підкупу (карусель) - коли надворі стоїть координатор і платить людям за винесення пустого бюлетня. Далі люди під його наглядом ставлять галочку за певну партію і йдуть кидати його в урну. За це координатор платить гроші. Також є схема, коли людина виносить пустий бюлетень, за нього їй платять, заповнюють, а потім кидають самі.

Розяснення тут

18. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Можемо говорити про колізію законодавства. Я вже описав в попередньому дописі :) Щодо винесення бюлетеня виборцем - ще не зрозуміло, чи злочин, чи проступок.
    Щодо організації "каруселі"- уже фальсифікація. Останнє питання полягає в тому, який суб'єкт даного злочину(загальний, спеціальний)Виходячи зі змісту п.5 ст.158 ККУкраїни :)
    п.м. Злочин з формальним складом.

Додано через 3 години 2 хвилини
    п.п.м.Може хто має науково-практичний коментар до крмінального кодексу України 2007-го року.Там мало б бути все розписано :)

19. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Сиджу вчора в машині на стоянці Епіцентру десь біля 20-00. Навпроти стоїть третій червоний гольф, метрів за 10... оптика така як в Манкі. На ньому приїхали 3 блондинки. 2 з них побігли в маркет 1 лишилась в машині. Хвилин за 15 вибігають назад чи то з багетами, чи то з карнизами, чи з плінтусами... темно - не розібрав. І всі троє почали дріботіти ніжками і укладати ті багети в машину. Підняти кришку багажника, запхати багети приймаючи з салону особого труда не склало. Тепер починається саме цікаве:
    багажник закриває - бах, двері пасажира ззаду - бах, сідають передній пасажир і водій (всі блондинки) - бах, бах. Цікаво було спостерігати за очима водійки яка з непонятками підняла очі на плафон салонного освітлення який не згас після закриття останньої дверки... після цього зразу послідувало відкриття водійської дверки і ще сильнійший хлопок дверкою - БАХ.... лампа не потухла. Водієм жіночої статі був відданий наказ пасажирам в салоні і пасажирські двері відкрились. З неістовою силою присущою тільки жінкам в істериці обидві дверки були захлопнуті "на совість" - БАХ, БАХ! Лампа предательски горела! В мене почали навертатись сльози на очі... біднятко Ваген... за що ж його так? Лампочку ж він для вас куріц не гасить секунд 5-8 щоб ви могли попасти ключем в замок запалення і перед поїздкою подивитись в дзеркало чи гарно виглядаєте.... Одже лишились не перевірені 2 дверки - задня ліва (яку ніхто не відкривав) і дверка багажника. Водій-блондинка вийшла, без надій хлопнула своєю дверкою - бах, задньою лівою - БАХ, і "від душі" кришкою багажника БАБАХ!!! В мене всередині щось обірвалось, я не витримав, вискочив з машини і хотів вже на неї крикнути мол "ти що с%ка робиш...", але взяв себе в руки і культурно їй пояснив дрожащим голосом що лампочка гасне не зразу. Блондинко на мене "недоуменно" подивилось, сказала "дякую" і сіла в машину закривши дверку як завжди - "БАХ". Завела машину і від її наступної дії я хотів впасти на коліна і плакати або "убіть сєбя ап стену..." - ЦЕ ТІЛО ВИКЛЮЧИЛО ЛАМПОЧКУ КНОПКОЮ!!!
    Йа плакаль!

• Подобається Подобається x 2
  20. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Блондико- це така форма повільного знищення техніки як такої.
    Чого до таких ... потрапляють такі машини ?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)