Давайте поговоримо...

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем Kinder, 12 кві 2007.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ти про заправки багато знаєш. Розкажи як залити максимально палива. Наприклад оператор включив 10 літрів а коли вони закінчились і помпа не качає то зі шланга злити ще півлітра в бак!? Реально?

2. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    пів літра нереально, але грам 50-100 так :)

3. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Не погоджуся! Тим, що не натискаєш гачка заправного пістолета, не лише зменшуєш ВНУТРІШНІЙ ПЕРЕРІЗ трубки, а ще й зменшуєш кількість повітря, яке наганяється примусово в бак, якщо натиснути до кінця.

Рахує від десятки не на кожній заправці, тому не сподівайся, що так відразу знайдеш підтвердження тому, про що ми тут пишемо. Але випадки не поодинокі, тому це турбує і вк... рвлює. І кількість відміряного пального далеко не та, за яку заплатилося (перевірено за середнім споживанням).

4. kym

kym Аксакал

a 100
    Я вже колись розказував про систему перерахунку бензини на АЗС коли на табло одна цифра а в баку інша. В даній ситуації ти якраз попав на таке і воно вилізло наверх через збій і системі. Кожна колонка яка не показує рівну суму, на яку купляється бензин, а показує з заокругленнями ( наприклад не 100грн а 99.96) краде певний процент бензини. Була негласна домовленність начальників АЗС про 3%. Тобто з 10л крали 300 грм. З 20л - 600грм і так далі. З повного бака 1.5 л. Це все робить програма емулятор ( типу віруса), яка є на компютері який управляє колонками.
    В твому випадку на цій АЗС напевно поставили коефіцієт 10% тобто 10л -1л, 20л-2л, 25л -2.5л.
    Це зле що почали красти багато - бо таку крадіжку дуже тяжко доказати. при найменьшій підозрі оператор відключає програму емулятор і все ляє так як має бути.
    Нічого з пістолета більше не наляєш.... хоч як тисни - не тисни на гачок. Там система проста - в пістолеті біля дула стоїть відсічний клапан. Насосом управляє компютер. Як тільки компютер виключає живлення насосу падає тиск і клапан перекриває в пістолеті дюрку з бензиною. Якщо зменьшується швидкість подачі бензину то це робиться системою клапанків з пружинками, але бензин, який в шлангу все одно порахований дозатором і більше його там не буде.

Останнє редагування: 24 тра 2013
  5. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    це твоя особиста справа

брєд
    Таке можливе тільки коли залишок НП в зерервуарі опускається нижче мертвого залишку та колонка починає смоктати воздух.

відповіді так і не почув

Жодна колонка не видасть тобі точно 10,00 літр з точністю до грама. Кожна колонка має похибку дози відпуску (як правило 50 гр. на 20 літрах), закладену заводом-виробником. В Україні Держстандартом дозволяється похибка +/- 100 гр. на 20 літрах.
    Як цими похибками користуються оператори ринку - питання реторичне і залежить від політики конкретного оператора ринку та жадності нач.АЗС.

це дуже-дуже субєктивна перевірка яка жодним чином не доказує факт "далекого" недоливу

п.с. Недоливають всі без вийнятку колонки. Проте деколи (дуже рідко) буває що й переливають :)

6. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Береш 20л каністру, заливаєш воду під саме горлишко. Зливаєш і міряєш точний об"єм.
    Їдеш на заправку, заливаєш так само під саме горлишко. Дившся скільки залізло по їх лічильнику. Тоді розраховуєшся і заливаєш собі в бак з каністри.
    Якщо ж впевнений, що в них бреше лічильник - пробувати щось доказати. Писати скарги і т.д. Перед тим розрахувавшись і зберігши чек.

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну це насправді майже не реально довести. Знати точно скільки жере авто не можливо, лише +\-. А бортовий комп"ютер - це не показник. Вони так само брешуть з похибкою.

Найбільше мене вкурвлює факт не видання решти! Тобто даєш 100грн, а заливають на 99,98. Ну тут ладно 2 копійки. А деколи бувало що 99,92грн. 8 копійок лєвака на людині?!?!? Це жах. Якщо автоматика не дозволяє виставити 100грн, то нехай розмінюють дрібні копійки і віддають решту. Якщо не доливають більш ніж 4 копійки я завжди вертаюся і вимагаю мінімум 5коп решти.

8. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    брєд сивої кобили який жодного відношення до реальності немає.
    Чому колонка видає замість 100,00 грн. 99,96 я вже один раз пояснював, більше не буду, кому цікаво пошукайте в темі про бензин.
    До-речі фактично виданий бензин в бак рахує дозатор на колонці а не компютер на касі і тим більше "вірус" в тому компутері.

• Подобається Подобається x 1
  9. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    ну ти й намудрував.
    На всіх АЗС є повірений Держстандартом мірник, яким ти маєш повне право скористатися і по факту замірів можеш доказати факт недоливу зверх похибки та відшкодування недолитого бензину. А з твоєю 20-літровою каністрою тебе навіть на брендовій АЗС пошлють куда подалі, так як вона не повірена і не є прибором.

10. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Я сумніваюсь, що писати скарги на АЗС щось допоможе. Одного разу стикнувся (по роботі), коли треба було орендувати (документально) 4 АЗС у Львові, а вірніше орендувати для проведення навчань операторів АЗС, так я офігів, коли документи по АЗС були з актами (МНС, охорони праці, сан.станції і.т.д.) на усунення недоліків (з порушеннями) на 60-90 аркушів, тобто жодна АЗС не відповідала 100% вимогам керівних документів. Висновок ---- їм пофіг, вони працюють, а як???? а тут якась фіз.особа скаргу написала --- для них це взагалі квіточки.

11. kym

kym Аксакал

a 100
    Дозатор не рахує, а міряє дозу, а компютер задає і сумує кількість доз обробляє їх і видає на табло що оператору що табло колонки. Поверхово орієнтуєшся в тих питаннях.
    lion13 побачив на власні очі отой бред сивої кобили бо попав на збій системи. Якщо система працює то ніхто нічо не побачиить... тільки начальник АЗС в кінці зміни розділить вкрадені у людей гроші і задоволений піде до дому.

Шег не в двох копійках справа.... добав ще 3 грн за недолиту бензину, якщо 3% коефіцієнт. А щоб провірити проведи експеримент - візьми каністру приїдь на заправку зроби вигляд що ти провіряючий, розкажи про це оператору і залаяй в каністру на 100 грн. і побачиш що тобі наляють рівно на 100грн без всяких заокруглень. Коли заправляють в каністру оператор відключає крадіжку, бо каністру можна провірити, а бак дуже тяжко

12. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU

Кум, пише ще!

13. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    ну тут я солідарний з Вовкою. Куме, що ви пили сьогодні ? :)

Вовка правий і про ці "копійки" недоливу давно говорилось. мало того - аргументовано говорилось. + спробуйте заправляти не на 100 грн а скажімо "9 літрів, будь ласка" або "десять літрів, будь ласка" - на колонці все буде до копійки. + ви розрахуєтесь на касі і дивлячись в чек будете вимагати решту.

від себе додам: одного разу получив від батька по вухах за це, але! - коли заправляюсь і бачу, що пару копійок бракує на табло, то піднімаю шланг вище горловини і натискаю на пістолет ще раз. 30-60 грам гарантовано виливається. а чого получив від батька - а тому, що той хто заправлятиметься після мене - гарантовано не получить 30-60 грам.

14. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Друже Вова з доляром!
    негарно вважати всіх навколо за муд... мудрих людей, якщо їхня думка не збігається з Твоєю. Хочеш послухати, що вони скажуть, послухай з повагою. Помиляються - скажи свою думку. Але підходь до справи так, що можеш помилятися і Ти.
    Загальновідомо, що кожна жаба хвалить своє болото.
    Ти тут нам усім хочеш довести, що АЗС - білі і пухнасті? Так от, ми, тобто, ті, хто тут висловився, не вважаємо їх білими і пухнастими, і нас вкур... ну Ти в курсі, що нам не подобається, що досить того, що на кожну літру палива заклали дорожній збір, то ми ще й маємо годувати всіх працівників нафтопереробної і дистриб"юторської мережі в Україні (а хто заправляється на Лукойлі - ще й в сусідній державі).
    Нас це не пре і ми тут хочемо вирішити, як це донести до тих, хто в нас краде гроші, які нам з неба не падають - навіть якщо це 0,02 грн., 0,2 грн. чи 2 грн.

Про держстандартівський мірник я знаю і навіть бачила його. І навіть зроблю той фокус з контрольним вимірюванням на АЗС. Але спочатку довідаюся про всі ньюанси (як вимагати контрольного заміру, коли вимагати і як зробити, щоби оператор не зміг приховати крадіжки, коли я вимагатиму контрольного заміру).

Якщо Ти не погоджуєшся з дописувачами в цій темі через те, що сам харчуєшся з тих крадіжок, це Твоя приватна справа, але будь ласкавий, читай мовчки.

Особисто я ПРОТИ того, що хтось залазить мені в кишеню і при цьому намагається зробити з мене дурну! І буду робити все, щоби зупинити тих кишенькових крадіїв.

15. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    думаю цим все сказано...

16. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Та ні, ніхто нічого не хоче довести. Ви щось не правильно розумієте. Вова ніяким місцем не захищає АЗС, але я з ним багато в чому згоден.
    Кум, якісь такі цікавинки пише, що аж страх як все круто і складно)))

А з дозатором, так нема ніяких переховувань. Колись мені треба було налити 10л в пластикову каністру. На ОККО не дозволяли, але за каву заправщику, вони винесли мірник. Відлили в нього 10л бензини. По лічильнику показало 10 і на мірнику теж 10. Я розрахувався, купив каву заправщику і за територією заправки ми перелили бензин з мірника в мою пластикову каністру.

17. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Доктор, Ви визначіться! Або туди, або сюди, бо туди-сюди мене нервує :)
    Shaggy, чи то Твоя автосекретарка писала, що Тебе трафляє, коли Тобі не видають здачі?

18. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    взаємно

ткни носом де я вихваляв своє болото, і з чого ти взяла що воно моє

будь-ласка, акуратніше на поворотах, це серйозне публічне звинувачення!

будь ласкава не вказувати кому де писати та на яку сторону ставати, бо
    і вони самі вирішать як бути

Всім мир-дружба-жвачка :)

19. kym

kym Аксакал

a 100
    Так виглядає що не я пив, а ти вчора перепив ... бо не читаєш уважно, а зразу визначаєш хто правий а хто ні. Я впевнений на 100% що ні ти ні Вова в руках ні разу дозатор не тримали... а це просто залізяка в середині якої є чотири поршенька і чотири камери точного розміру і маленький колінвал який крутиться коли в камеру під тиском попадає бензин. Ця залізяка не вміє ні писати ні читати ні рахувати... колись на зїзд привезу і покажу... десь в мене валяється, як не забуду. Рахує оберти колінвала компютер, а сигнал на компютер подає датчик Холла який стоїть на кінці колінвала. Так от програма яка рахує ці оберти може бути правильна а може бути така як потрібна начальнику АЗС. А з того і все починається - не володієш питанням не пхай своїх пять копійок. А як би дістав від батька по вухах то точно задаром, бо повторяю клапан в пістолеті, який закриває бензин стоїть там де кінчається ручка а починається дуло.... і можеш шланг хоч до неба піднімати, а бензин з шлангу не потече, хіба клапан не тримає... тобто пістолет не справний, але там така конструкція що клапан завжди тримає. А те що скапує - це з стінок дула стікає. Можу колись і пістолет привезти - теж десь валяється.
    Але вернемся до наших баранів..... Вже колись писав і повторюсь ще раз. Що власне всі ці заокруглення по грошах і є признаком що крадуть бензин. Це звязано з алгоритмом перерахунку "лівої" програми. Тобто коли є заокруглення по грошах - це означає що працює "ліва" програма. Не буду влізати в дебрі і скажу тільки одно - всі бензоколонки в основному німецькі і програми які ідуть в комплекті теж німецькі і ті програми рахують точно і без всяких відхилень, а "ліва" програма українська. Якщо б в німеччині так заокруглювали заплачені гроші то був би такий шкандаль що така АЗС закрилась би моментально. Заокруглювати можуть бензин і то до третього знаку. А в нас майже всі колонки заокруглюють. І заокруглення робиться заплачених грошей .... от подумайте логічно нащо програмі заокруглювати гроші... ввів суму і вона має ціликом іти в касовий апарат і ніяких маніпуляцій з сумою не потрібно. Заокруглення може бути тільки з бензином бо видають бензин, а гроші отримують.... цеж проста логіка...тут на форумі є купа програмістів які дружать з логікою... вони можуть це підтвердити, якщо для когось це за складно.
    От Чортопхай часто соває по заграниці ... чи хоч раз десь на якійсь АЗС там на табло висвічувалась сума відмінна від тої що заплатила

20. kym

kym Аксакал

a 100
    Шег ти не зрозумів ідеї запропонованого тобі експерименту. Я пропонував тобі налякати операторів АЗС що ти провіряючий з каністрою і щоб вони відключили "ліву" програму і наляли тобі правильною програмою і тоді побачиш що на табло буде рівно 100.00 грн, а не 99.96грн.... ну що влапав ідею.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)