Давайте поговоримо...

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем Kinder, 12 кві 2007.

1. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    ух таваріщі, ну ви тут і намудрували...
    окей, попробую розвіяти міф про доливи і недоливи.

урок матеметики і логіки і там ще трошки фізики :)

Візьмемо собі заправку "Кукіш", де за 1л палива треба заплатити 11,38грн.
    тепер прості кроки розрахунку:
    1. 11.38грн = 1000 мл (мілілітрів) палива
    2. просте ділення, і отримуємо 0.01138 грн = 1 мл палива - ми всі великі математики/фізики, відповідно розумієм і бачимо, що номінал валюти в нашій країні починається з 1 коп, а менше 1 мл палива - тяжко налити, та і відслідкувати ту каплю проблематично навіть самим точним-приточним компютерам/дозаторам (вже буду мовчати про той факт, що бензин дуже швидко випаровується...)
    3. А тепер, УВАГА, розвязка тої писанини, що пишеться вже роками:
    Вася любить круглі сумми, тому не париться, і дає на заправці 10грн і хоче отримати на цю сумму (а саме РІВНО 10грн) свого палива. Але Вася погано вчив математику/фізику у школі, і хотів би помудрувати, але
    10 грн = 878.7346 мл палива (вот плять.... наш то дозатор ледве міліграми рахує, не те що соті і тисячні, ... і то допускається похибка)
    В результаті, оператор проводить 10грн, але наша дурнувата програма/компютер все таки знає, що дані на колонку треба відправляти заокругливши до цілих, і так, щоб клієнт потім не прибігав і не доплачував 1-2 коп за перелитий міліграм, відповідно вона видає
    878 мл палива
    , що складає 9,99164 грн (памятаєм про розмінні монети, і отримуєм ЗНИЖКУ 0,00164 коп :rofl:) . Всі мають хорошу память, і знають, що на колонці відображаються тільки 2 знаки після коми (для відображення номіналу монет) і Вася бачить, що йому заправили на 9,99грн. "Твою ж девізію" кричить Вася:ireful:, хоча отримав знижку в розмірі 0,00164 коп...
    Розписувати, чому програма не видала 879 мл палива, ціна яких би склала 10,00302 грн не варто (памятаєм про похибку, і памятаєм, що ці тисячні копійки - то вже з кишені оператора, а всі хочуть ковбасу їсти...)

Вроді, розяснив, як міг. Думаю, після цього питань небуде.

Ще додам - на заправках оплачую все до копійки, а все тому, що користуюсь платіжною карточкою, і заправляю до повного, рахують рівно до 1мл.
    Шануймося !:preved:

Останнє редагування: 25 тра 2013
  2. kym

kym Аксакал

a 100
    Розбір пішов по суті.
    Там алгоритм трохи не такий як ти представляєш собі. Все набагато простіше. Рахунок ведеться з верху до низу... Тобто 10..9..8......1..0. Оператор задає суму 100грн. ціна 11.38. Бензини має бути 8,7873 л. Заокруглення третього і четвертого знаку після коми дає 8.79., Якщо інша ціна то може бути тільки інший варіант заокруглення 8.78. тобто різниця складає 10мл. Допуск по наливу складає +/-40 мл. Тобто похибка програми влізає в стандарт допуску по наливу і немає сенсу перераховувати гроші і оригінальна німецька програма цього не робить вона завжди заокругює в бвльшу сторону. перерахунок грошей треба робити коли задали 100 грн - має бути 8.78л, по факту наляли 8.48*1.38=96,5024, а показати треба 100.00грн. От тут получається складний алгоритм підгонки ціни під фактичну кількість бензину, щоб сума була недалеко від 100.00 грн. І ціна перераховується в реальному режимі з кожною наступною налятою літрою бензини... через що і трудно вийти на рівну цифру 100.00грн...
    Трохи заскладно для непрограмістів, але думаю схема ясна.

Останнє редагування: 25 тра 2013
  3. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    Куме :) а ви в минулому ким були ?

а ше мене цікавить той факт, звідки у вас пістолет :)

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    я раз бачив, як блонда рушила від колонки, не дочекавшись закінчення заправки. От напевно Кум так само колись поїхав, має тепер трофей :)

5. kym

kym Аксакал

a 100
    всякі гадалки кажуть що піратом. А насправді був тісно повязаний з нафтовим бізнесом і знаю все що там робиться.

6. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    кум, не пиши більше про німецькі програми до колонок, емулятори і т.д., ти паралізував роботу всієї служби есплуатації :good:.
    Якщо ти тримав в руках дозатор від колонки це не означає що у всіх колонках він такий же ш!

А ще пройдись по заправках, які рядом з тобою в Солонці і розкажи начальникам які вони багаті, а то вони лохи навіть і не підозрюють. Ну і само собою пост 639 розкажи - це шедевр!

Юра, не лізь в дебрі (ті супер-німецькі програми ніфіга не рахують а називаються вони протоколами обміну) а краще напиши фірмі НД-Датекс (один з найбільших розробників касових систем в Україні) що вони продають "лєве" фуфло, яке краде в людей гроші.

7. kym

kym Аксакал

a 100
    Ти так і не зрозумів про що мова, або спеціально..... Зробимо простіше. Поясни читачам форуму чому в Польщі коли заправляєш на 100 злотих то на табло стоїть 100 злотих, а тільки бензин з заокругленнями, а на Україні замість 100 грн завжди показує 99.з копійками. Наливні колонки майже всі в середині однакові, тільки зверху обшивка різна, Касові апарати - теж однакові... все майже таке саме а показники на табло різні. От як зрозуміло поясниш то може читачі форуму і повірять тобі

8. Vasintekc

Vasintekc Active Member

VW passat B5 variant 1.9TDI AVB 2005
    В Європі прийнято спочатку заправлятись, а потім оплачувати, тому подібних нюансів не виникає.

• Подобається Подобається x 1
  9. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    Юра, я вже в одній темі доступно пояснював. Жарік не полінився і в цій темі також все правильно розписав. Я нікого ні до чого не заставляю - я написав як воно на справді є, а вірити чи не вірити ваше діло!

різні

не таке саме. В Польші 95 бензин 5,3 злотих (приблизно, дані з інтернету), у нас 11,15 (всередньому). А тепер пригадайті ті часи, коли бензин в нас коштував 5-5,5 грн (кінець 2008 - початок 2009р.р.) і чи недоливали колонки оті 2-6 копійок.

Висновок цієї писанини такий: не хочете годувати персонал АЗС отими копійками - заправляйте круглі літри і буде вам щастя.

10. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Навіть тоді, коли лічильник починатиме рахувати з десятки... Розмова, яка мала стати плідною дискусією, успішно перейшла в гнилий базар.

11. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Знаєте шо, народ? Вчорашня пригода на дорозі спонукає мене сказати вам: не купуйте польського дрантя на їхніх реєстраціях. Ну як ви думаєте: чому вони так за дешево сплавляють вам своє сміття? Бо вони такі альтруїсти?
    Так сі стало, що вчора тєгала-м Опель Омегу 2.5, АКПП. Ціхо-ціхо! Фсьо знаю: тєгати автомати категорично заборонено і теде, і тепе. А як в нього в салоні 3 дорослих, 3 дітей (14 років, 1 рочок і 1 місяць), одна з дорослих вагітна, а в нього посеред дороги шось стрілило, і діти плачуть...
    Дотєгнула-м до майстра, майстер сказав: мотор - на виміну! А хлоп у січні купив то-то диво на колесах...
    Розумію, що криза, розумію, що з грошима дуже скрутно... Але то ж ваше життя і життя ваших пасажирів. Не знаю, що би було, якби той Опель спалахнув... А в багажнику - газові балони.

Не думайте, що, якщо вам пропонують "лялю" за півтори штуки, то це вам дурний поляк попався...

Мусила-м виговоритися, бо цілу ніч снилося, як вибухає то диво-дивне з усіма його пасажирами...

12. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    А ви думаєте, що така ж Опель Вектра на українській реєстрації за 10 тис убитих єнотів буде в кращому стані?
    Я вас трохи розчарую. І в Польщі і в Україні ціни на автомобілі абсолютно однакові. Тобто в даному випадку 1.5-2 тис доларів. А решта в українській машині - то вартість документів, тобто паперу. А то шо ше наші люди купують там дрантя, то вже друге питання.
    Знайомий купив собі Audi 80 coupe 1987 року за 3 тисячі доларів. Попав на ній в аварію. Машина ремонту не підлягала. Так він ше після того продав документи на неї за 2600. Тобто сама машина коштувала в його випадку 400 доларів.
    От думайте тепер за що ми переплачуємо.

Останнє редагування: 10 лип 2013
  13. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Щойно повернулася з Перемишля і знов... мушу виговоритися. Звичайно, що в колі однодумців.

Була там в суботу. Купила своїй молодшій босоніжки. Привезла додому, поміряла, а вони на один розмір завеликі. Нині знов їхала, то взяла з собою, щоби поміняти. Прийшла до магазину, сказала, чого потребую... а далі була німа сцена з мого боку. Продавщиця взяла від мене босоніжки, принесла нові і повернула мені 9 золотих, бо в понеділок ті босоніжки подешевшали.

Ну от, виговорилася... Але легше поки що не стало. Думаю, те, що сталося, це ненормально. Так не може бути. Наша людина від такого може і помішатєльства дістати. Її не обматюкали, не послали, не гавкнули, щоби на ніс собі натягнула ті капці, не сичали за спиною... А гарно посміхалися, жартували і дали 9 золотих - на пиво...

14. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Співчуваю... ;)

15. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Може та тьотка, що продавала босоніжки, з іншої планети?

16. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    Або може ми, по цей бік кордону,живемо ніби на інші планеті, де цивілізація, етикет чи хороші манери тільки починають зароджуватись і то в рідкісних випадках...

17. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Кілька років тому купляв у великому магазині на букву Е у Львові (!) магнітолу в авто. Через три дні побачив, що в них почалася акція, і по цій акції моя магнітола здешевіла аж на 200 (!) грн., а я платив 900 грн. Недовго думаючи, взяв чек від магнітоли (лише чек!), прийшов, пояснив ситуацію і... мені віддали ті 200 грн., правда перед тим оформили повернення і нову купівлю. І так само без будь-яких скандалів чи понтів, все чинно і мирно, за що почав поважати ту мережу. А до того вивчав це питання і мав можливість купити таку саму магнітолу в "спец" магазині, аж на 75 грн. дешевше. Але подумав - тут мережа, чек, гарантія справжня. І бачите - не прогадав.

Не знаю, як зараз ситуація в тій мережі, чув, що вони загнали ціни вище нікуди, а ще страшать покупців додатковими сервісами, без яких і купована техніка не техніка - це щоб не думали, що я когось рекламую. Просто хочу сказати, що не всюди Польща, де нас немає :)

18. rvm

rvm Місцевий

vw В5
  19. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
  20. skasio88

skasio88 Початківець

VW Golf
    Помагає мотор мєгше робить і плавно і паливна система менше зношується в мене тато додає постоянно років 8 вже поблем з полевною ше небуло ніразу

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)