Декілька хвилин з життя мотоцикліста. Тільки навіщо так?

Тема у розділі 'Автофорум', створена користувачем Scirocco GTi, 23 вер 2010.

1. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    В мене вікна квартири на Стрийську, тому я теж часто бачу і ще частіше чую їх. Ці люди дивні. Їм здається це крутим, типу життя "на грані" і т.д. Навіть як їхні колеги гинуть - вони, певно, думають, що з ними такого не трапиться. Ладно якби вони тільки собою ризикували - то їх справа і їх родичів. Прикро, що дійсно часто невинні стражнають...
    Для мене якщо мотоцикл - то типу чопер або раритет якийсь, повільно і гонорово покататись. Шкода, що їздити не вмію на ньому, хоча батько заядлий мотоцикліст був в молодості (зараз вже на пенсії). Має 2 ИЖ-49.

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Ні, але будь-які двері будь-якої машини могли відкритися (наприклад, у когось пара з-під капота пішла, когось знудило, хтось вийшов з таксі, бо спішив, хтось вирішив різко змінити ряд і заскочити в "кишеньку" ітд). Саме те страшне, чого не сталося на момент зйомки, я називаю везінням. Власне в цьому полягає дурість мотоцикліста на відео, яку ти підтримуєш.

І взагалі, як на мене ти помиляєшся. Не вартує розділяти водіїв на мотоциклістів і автомобілістів, на дорогах є нормальні водії і довбодятли. На ролику відео за участю довбодятла, і навіть не тому, що він міг розвалити свій R1 чи навіть свою голову, а тому, що на високій швидкості його тіло могло залетіти комусь в салон і когось покалічити або вбити. Мені пофіг що думає про своє вміння, життя чи здоров'я цей юний стрітракер, мені не пофік коли такі можуть наражати мене, моїх родичів і друзів на небезпеку.

Останнє редагування: 24 вер 2010
    • Подобається Подобається x 2
  3. botsman

botsman Початківець

Duke II
    взагалі, такі розмови завжди приречені на тупик, але, якщо це задумає хоч одного водія і можливо врятує хоч одне життя - сенс є...
    Отож, по-перше - моє паритетне ставлення як водія машини і мотоцикла закінчилося після другої аварії, коли дід виїхав мені на рівному місці, за нульового трафіку, звичайно що за малої швидкості (моєї, на мото) - інакше б вже не писав тут)))) на зустрічну смугу, не побачивши ксенон :) Чудом відбувся переломом і місячною відпусткою на ліжку (3 тижні не митися у спеку - почав розуміти значення слова КАТУВАННЯ):), тому зрозуміло, що після таких двох конкретних ОСОБИСТИХ історій і ще, без перебільшення сотню (до речі, тільки в цей день то вже була третя спроба мене доконати), де ледь-встиг розминутися з кимось (беру до уваги випадки одностороннього порушення правил) читаючи типове патякання про авто-мото хочеться, вибачте, банально дати п...ди і насцати в писок. Таким чином перша і головна проблема - неадекватність наслідків. Там де в машині поцарапається крило - мотоцикліст може лишитися без ноги, практично кожне "дрібне" зіткнення то перелом, трохи більша швидкість і смерть. Тож прокиньтеся, які можуть бути адекватні порівняння - почитайте офіційну статистику - більшість аварій з вини автомобілістів, більшість з яких мають плачевні наслідки. І то реальність, а не брєд про те, як мотоцикліст залітає в салон і когось калічить, що вже піднімає другу проблему - типовий, рагульский, український егоїзм. Пц - водій чуть не вбив пацана, а його посадили - яка жалість. Так якого ти х їздиш, коли не бачиш на дорозі - сиди гальмо вдома і ходи пішки. Не секрет, що я би забрав права половині своїх знайомих і авто і мото за вроджену тупість і то проблема нашої країни, де гальмо допускають за кермо і не тільки. А чо рагулізм? Бо нормальна людина, наприклад скромно я - до слова, скільки вас раз підрізали мото? ЧИ створювали проблеми? А скільки машини, типу лєксуси і т.д.? Мені за 12 років на машині жоден мот не запоров - а машини і не порахувати. Але ніколи не волав, що от автопідари мені заваджають жити і вже тим більше, коли САМ не помітив, хоча і не думав, що буду колись катати на моті - бо не рагуль і розумію, що коли зненацька для мене промчався мот, який Я провтикав і тому Я міг бути винен - не для когось, а сам для себе, по совісті. Звичайно ж, неприємно - але в тому і полягає адекватність сприйняття. Ну от чого хтось має порушуючи правила виходити на середині дороги з машини у корках? Ну а якшо вже порушуєш то хіба не логічно подивитися чи не їде такий самий дурень як ти і пропустити його? Ну хіба, не буває ситуацій, коли в тих же корках машина ламає двері іншій машині? Шо ти скажеш - молодець, що відкрив двері і поможеш під капотом глянути? :) От чому я завжди дивлюся, коли виходжу з машини? (ще до мота). Правильно - бо не гальмо. Щоправда, є ще суто психологічна фішка - егоцентризм, коли людина не здатна поставити себе на місце іншої - ну, з тим важче, бо не лікується, хіба бітою :) Тож не "гальмуйте", бо то комусь може коштувати життя, а якшо совісті нема - ну, тоді памятайте, що хтось може потім і у вас його забрати - карма однако.
    Так можна продовжувати і продовжувати, але, особисто я оптиміст))) і вірю, що ДОЖИВУ ГГГ) до того часу, коли в нас на 10 нормальних буде один рагуль, а не навпаки))) Звичайно, це стосується і мото, але не в рівній степені (!) як ми звикли порівнювати бо, навіть, якщо не брати до уваги наслідки - одна математика і статистика: машин в рази разів більше ніж мотів, тому машини в рази разів забирають більше життів в інших учасників руху ніж моти і загалом (навіть, просто через кількість одиниць) набагато більше порушують правила - яка адекватність може бути, о чьом ви. Одні такі розмови з такої позиції - вже ламають кістки. Повірте не на голому слові. От їду по дорозі і за невеликий проміжок часу розминаюся із сотнею машин - а ви з 1 мотоциклістом, оцініть степінь ризику для мене через ваші порушення і ваш через мої, навіть, без "кофіцієнту" на неадекватність пошкоджень? (то вже порівняння для тих хто повільно думає :) До того ж, мотоциклісти у нас проходять досить жорстокий природній відбір - "залишиться тільки один" ГГГГ - ну, можу чесно собі дозволити такі жарти, заслужив ГГГ):)
    з.і. як писав вище, не хочу порожніх дискусій, особливо віртуальних як і не мав наміру узагальнити всіх докупи і тим більше когось образити - кому цікаво щось взнати об'єктивно по мотах - наприклад, один мій друг дуже здивувався, коли довідався, що мот вже на середній швидкості набагато повільніше рулить від машини, чому, власне, так важко уникнути "підрізів" і поняття "гнав" і несподівано "вискочив" в одному реченні абсурднеі т.д. Або, якщо не дай бог у вас трапиться ситуація між авто-мото, буду радий об'єктивно помогти :)
    А "порожняки"... - ну хіба, коли хтось зможе почати словами: "от якось мотоцикліст порушив правила і тим самим ледь мене не вбив, я чудом відбувся переломом ноги чи руки чи ключиці, але загалом тішуся, шо вони в мене є". Та й таке, десь, мабуть, є і буде лише простим вибірковим фактом перекрученої статистики. А це ж не жарти, а реальність, в якій ми (я) живемо і дуже часто через помилки інших...
    ---------------------
    раз вже за то мова - особисто я, давно відкрутив задні підніжки і принципово нікого не катаю (з нашими водіями та дорогами), хоча правилами того і не заборонено, але тут про інше - дівчина ледь вижила (24 роки), без ноги, а хлопець загинув. Машини навіть не зупинилися, оцінювати ДТП не беруся, бо садити всіх без суду то ще гірше ніж не садити взагалі + маю свій погляд на ситуацію, інший ніж в пересічного мотоцикліста, але допомогти можна реально, просто по-християнськи хоча б тому, що ми всі їздимо тими самими дорогами.
    Ось група "вконтакті" - зараз виписали додому, ще півроку не вставати з ліжка... http://vkontakte.ru/club19199640

4. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Аргументів на користь мот не побачив, тільки пообзивав всіх учасників ДР рагулями, я багато катався по європі і жодного мотоцикліста щоб нахабно порушував ПДР не бачив так як у нас робить більшість! Тому таке негативне ставлення до мот.

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Чую буде драка

Боцман , фільтруй базар, тобі можливо невдовзі доведеться обслуговувати свою кору на сервісі в Олега :)

Останнє редагування: 25 вер 2010
  6. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    Тільки зараз глянув відео))) Профі, трохи без мозгів, але думаю жити буде довго, бо профі, а не аматор)
    Проти мото нічого проти не маю, кожен дуріє як може) Але всякі трюки треба робити поза містом, а не на головних вулицях, де люди ходять толпами...

7. tyxanton

tyxanton Active Member

продано VW Passat Variant B4 2E 1994
    botsman, молодчага, бач як рагулі закопошились. Задів за живе! Ти дуже не розпинайся бо не поймуть і так, ти їм хоть кіл на голові теши.
    автомобілістів.
    а він вже мабуть в чорному списку. А бо як буде то щось не докуртять шоб довго не їздив.

8. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    старий,май повагу до одноклубників.Це так порада як олноклубнику.Кожний має свою думку (ще раніше писав в іншій темі).

9. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Я так думаю що цьому індивідууму пора... Хлопець явно межов не наблюдає. Я ж казав що за милю таких чую.

Останнє редагування: 25 вер 2010
  10. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    [​IMG][​IMG][​IMG]

от один уже докатався....

11. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
    Антон, слідкуй за тим шо говориш тебе тут ніхто не обізвав і не образив а ти вже всіх рагулями обізвав і купу жовчі вилив. Поводься адеватно плз бо наразі рагульом виглядаєш конкретно і одноосібно тільки ти.

по темі: головна проблема з моциками шо вони маленькі (в мертвій зоні опиняються часто) і швидкі (перевищити швидкість на ньому як два пальці).
    Головна пробема в нас на дорогах в тому шо водії не думають як зробити свій маневр максимально безпечним, а керуються тим шо він всьо по правилах робить, а все інше пох най інші думають. (наприклад зїзд з головної).

Питання до мотоциклістів: шо ви робите шоби водії машини вас помічали? (фару вмикаєте під час руху, намагаєтесь не перебувати в мертвій зоні ...) ?

і ще одне питання
    Де у Львові можна взяти уроки їзди на мотоцику?
    давно задумуюсь купити собі чоппер але хочу перше зрозуміти чи мото пересування мені підходить.

Останнє редагування: 26 вер 2010
  12. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
    Боцман дякую за "многа букафф" в кожного своя правда. На дорозі рагулів і тормозів просто таки нємєряно тому доводиться сто разів свєряти свої маневри і переконуватись шо то шо ти робиш вгадується і помічено.

П.С. Дуже часто на повороті зі Стрийської на Чмоли (Податкова) мене в смузі для повороту направо зправа обганяють моциклісти бо там є як пропхнутись. Я шось незвик дивитись в праве дзеркало коли стою правим боком до тротуару :))

13. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Сам рагуль!
    Нічого народ обзивати!

14. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    а мотоциклісти не рагулі, коли втричі-вчетверо прервищують швидкість руху в місті, наражаючи на небезпеку маленьких дітей, просто пішоходів, які можуть зненаць вибігти на дорогу. самі для початку їздіть згідно ПДР!
    Дорога - не гоночний трек, а місце для пересування транспортом усіх людей!

Останнє редагування: 26 вер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  15. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    еее.. у мене аж в ногах похололо від відео......

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Я сам пропонував не ділити водіїв на мотоциклістів і автомобілістів, але мені починає здаватися, що таки на двох колесах рагулів більше. От позавчора на заправці Лукойл біля Солонки я 5 (!) хвилин чекав, поки від'їде водій мотоцикла після заправки. Він весь той час сидів на мотоциклі біля колонки, защіпав гудзики, ремінці і т.п., прекрасно знаючи, що ззаду чекає машина. От чому я на машині відїзджаю для такого на стоянку, а він на мотоциклі не може?

17. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Сам часто катаю по місті на свому "байку", автомобілісти уступають дорогу, велике дякую їм! Коли на машині то завжди дивлюся в зеркала перед маневром і відкриванням дверей, привичка. По місту і так скоро непоїдеш, а ризикувати здоров'ям нехочеться!

18. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Тут вже багато було сказано, можу сказати, що теж їздив на мото, років 8 під ряд, але не було проблем з водіями машин, через те, що сам не порушував. Головна проблема всіх аварій на мото - це те що вони не дотримуються правил ДР, навіть елементарних, якщо би всі мотоциклісти їздили по дорозі в рядах(по дорожній розмітці) разом з машинами, а не між ними, то думаю аварій повязаних з мото було би на 90% менше, це моя думка і я можу помилятися!!!!

19. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Аналогічно, тільки мій стаж 4 роки. Абсолютно згоден.

20. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001
    100 пудово! Ти не помиляєшся!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)