Денне ходове освітлення

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем Vasintekc, 11 лис 2012.

1. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Давайте усі тоді перестанемо пропускати автомобілі, які виїждають зі стоянки, давайте тоді перестанемо пропускати машини, які їдуть на зустріч і повертають наліво, коли перед нами затор, давайте тоді перестанемо допомагати людям, які стоять на обочині з включеною аварійкою і зупиняють попутки.
    А що? Хіба в законі прописано що це все треба робити?

Правильно я Вас зрозумів?

Усі ми люди. І треба поважати один одного, навіть якщо це не прописано в законі. А то з таким ставленням появляються дописи, що був там і там, і там зовсім інше ставлення людей до людей. Так от ми самі і формуємо таке ставлення і ми винні в тому що в Україні так паскудно жити.

• Подобається Подобається x 1
  2. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    взагаліто я за верховенство права а не якісь положення які взяті зі стелі.
    в пдр це передбачено - заборонено заїжджати на перехрестя якщо попереду затор, відповідно всі можуть проїхати куди треба.

неоднозначна ситуація. можуть бути і зловмисники, тому якщо їду сам, то це в 99% виключено.

ну а відносно протитуманок - наприклад нормально відрегульовані протитуманки мене взагалі не сліплять.

3. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    Затор це не обв'язково що станеш на перехресті, може бути і тягучка що машини рухаються зі швидкістю 5-10 км на годину. По правилам ти ж не заблокував перехрестя, а просто дуже повільно його проїхав.

Мав подібну ситуацію. Верталися до Львова, я мама і батько. Їдемо і на узбіччі стоїть машина на аварійці, годинка 10 вечора. Вирішили зупинитись. Вияснилося що у того чувака просто закінчився бензин, так мало того закінчилися і гроші, бо в нього хтось помер. Всі гроші пішли на похорон, а позичити йому не було в кого. Ми його відтягнули до заправки і дали ше 50 грн на бензин до дому.
    Поговорили з ним, то він казав що десь з годину стояв на узбіччі і ніхто не зупинився. Сумніваюся що в усіх проїжджаючих машинах було тільки по-одній людині.

Покажіть мені хоч одну маршрутку чи ВАЗа у якого нормально відрегульовані протитуманки.

Останнє редагування: 21 лис 2012
    • Подобається Подобається x 1
  4. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    з цього треба і починати, що проблема не у включених протитуманках а в невідрегульованих! по такій ж логіці ближнє також в них не відрегульованим буває

5. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Ні і ще раз ні! Якщо ти стоїш в такій глисті і наближаєшся разом з усіма до перехрестя, то на перехрестя ти НЕ МАЄШ ПРАВА В"ЇХАТИ, бо, бачачи перед собою затор, ти повинен передбачити, що не встигнеш залишити перехрестя до того, як зміниться сигнал світлофора. У Польщі такий в"їзд на закорковане перехрестя коштує 300 золотих...

holubets, підтримую Тебе повністю в питанні зупинитися тому, хто моргає на узбіччі і ставлю Ти плюсика. Сама завжди зупиняюся (може ще не дістала). Частіше після свого питання "Чим можу помогти?" чую скептичне "А чим ви поможете?" Буває, що й справді не можу помогти, але як приємно бачити ті великі вдячні очі, якщо в моєму "бардачку" таки знайдеться добрий домкрат, шнур і гак, щоби потягнути чи просто порожня 5-літрова пляшка, в яку можна набрати бензи на заправці...

6. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    Є ще варіант нерегульованого перехрестя, виїзд з двору чи стоянки.
    Наприклад стоянка під 45 градусів на вул Січових Стрілців. Деколи треба добре постояти поки тобі моргнуть, або коли машини усі проїдуть.

7. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А тут вже спрацьовує правило бидла. Тьфу-ти! Правило взаємної ввічливости, хотіла сказати.

А протитуманки в місті і в умовах нормального видження - зло!

8. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    а в відрегульованих в чому зло?

9. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    У тому, що ПДР забороняють їх вживати. А якщо ми почнемо натягувати правила так, як кожному з нас ближче, то спрацює правило кон...а і він колись порветься. Причому, за правилом западла, в найбільш невідповідний момент.
    Тобто, коли ми опинимося в нецікавій ситуації, хтось ті правила нагне під себе. І тоді ми будемо обурюватися, чому є рівні і рівніші... Чи не так?

10. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    де саме вони забороняють робити це в місті? там сказано тільки що на неосвітлених ділянках доріг. тобто якщо місто і ліхтарі вуличного освітлення працюють то можна

11. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Після цього можу сказати Тобі тільки одне: якщо зустрічні будуть вмикати дальнє світло просто Тобі в очі, то знай, що серед них десь їде також Чортопхай. Я таких їздяїв тільки так провчаю.

12. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    мені ще жодного разу ніхто не моргав, не те щоб включати дальнє за ПТФ.
    моргали тільки коли був трохи завантажений і фари світили трохи вверх. тоді трошки підкручував електрокоректор, після того вже не моргали

13. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Вчора ввечері приїхавши з роботи вирішив перевірити свої освітлювальні прилади на ефект засліплювання, в мене підземний гараж з проїздом метрів сто: ввімкнув ближнє (ксенон в лінзі) , відійшов метрів 50-70 за авто видно відблиск габаритів (червоне освітлення дороги і стін), потім ввімкнув туманки відійшов на ті самі 50-70м і таке враження що вони не світять а в них просто стоять габарити (туманки відрегульовані на 5-7м освітлення), за автівкою теж освітлення видно (світло задніх габаритів), ввімкнув дальнє (роздільна оптика + бі-лінза) відійшов то звісно сліпить і невидно нічого. Цим дописом я хотів сказати не те що мені нас....рать на ПДР та інших водіїїв, а те що є водії які намагаються не заважати іншим.
    В нас є закони але ДАЙцям неохота виписувати штраф за невідрегульовані чи сліпучі освітлювальні прилади. Я кожного вечора повертаюсь з роботи по Харківській окружній дорозі то з 100 зустрічних лише в 10 правильно відрегульовані або не колхозний ксенон в фарах, багато хто забуває що є коректор фар та кі їдуть на одиничці шукаючи літаки в небі. Я постійно регулюю в залежності від загрузки авто а в місті взагалі переходжу на "2чку" на коректорі. Саме тому я проти твердження що ввімкнені туманки чи ксенон в фарах це зло! невідрегульовані фари, ксенон в туманках та в оптиці з рифленим склом -оце зло, і саме за це іпотрібно штрафувати, робити рейди вечірні от тоді буде порядок.

14. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    +100500 до всього сказано,
    також юзаю постійно електрокоректор, багато хто стидається його юзати

15. Vasintekc

Vasintekc Active Member

VW passat B5 variant 1.9TDI AVB 2005
    Натрапив на інформацію - в вимикачі світла б4 передбачений контакт для підключення ДХО.
    Щоб зняти вимикач, треба пересунути зліва на право фіксатори і потягнути на себе.
    [​IMG].
    В вимикачі передбачено контакт (підписаний TFL), на який подається напруга при ввімкненні запалення, і відключається при ввімкненні габаритів.

Треба тільки завести провід в фішку.
    Можна додатково використати нормально замкнуте реле, яке підключити до контрольної лампи стояночного гальма, щоб ходове освітлення відключалось при стоянці з працюючим двигуном.

Останнє редагування: 16 гру 2012
  16. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Може хтось вже стикався з ситуацією, як дайовці реагують на денні ходові вогні (ДХВ), які доставлені самостійно, тобто не є в ЗАВОДСЬКІЙ конструкції транспортного засобу?

Справа в тому, що в нових ПДР пише:

"З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар".

Але немає ніде в ПДР ні тлумачення терміну "конструкція ТЗ", ні роз'яснення, чи це загалом відсутність чи лише заводська відсутність. Тут наші довбані двонаправлені закони, як завжди, знову в силі. Чи мається на увазі в ЗАВОДСЬКІЙ конструкції, чи лише якщо вони не доставлені в загальному, ну немає їх взагалі, то тоді потрібно вмикати ближнє світло фар. Чи вважаються присутніми в конструкції ТЗ ДХВ, які: доставлені самостійно, на сервісі, в гаражі у дядьки Васька, були вже встановлені попереднім власником тощо?

Хто що скаже з цього питання?

17. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Я скажу вам.
    Невже просто важко ввімкнути ближнє світло фар і їздити і ні з ким не сперичатися по таких дурних питаннях. Є ДХО, чи нема. В вас нема, і ви знаєте шо на заводі їх ніхто не ставив вам, то нашо ви починаєте розводити оцю демагогію. Ввімкнули фари, їздите і ні з ким не сперичаєтесь.
    В чому проблема???

Є значно важливіші проблеми в законах які треба вирішувати, а не такі щоб там цілі засідання ВР збирати щоб розтлумачити для таких "упоротих" що таке конструкція ТЗ.

Останнє редагування: 19 кві 2013
    • Подобається Подобається x 3
  18. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Не важливо що тут скажуть, а важливо що дайці будуть казати: що в правилах пише то потрібно і виконувати - і будуть праві на всі 100.
    Тому, не передбачене, поставив? - прибери колгосп і катайся згідно правил! А передбачене, поставив? то хто знати буде де ти його ставив чи воно було з заводу?

Останнє редагування: 19 кві 2013
  19. andriyvitruk

andriyvitruk Active Member

VW PASSAT B6 2.0 fsi (BVZ)
    я повністю тебе підтримую Shaggy ,є багато важливішого ніж дхо.
    чому б не прийняти закон ,який би карав чиновників які не справляються з своїми обовязками,от наприклад: дороги в жахливому стані і не ремонтуються -15 суток
    не вивозиться сміття - 3 сутки і т.д.
    тоді б думали як зробити щоб людям краще було ,а вони думають на чому б заробити...
    а вмикати світло чи ні ми думаю і сомі б розібрались

20. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Shaggy, я ні з ким не сперечався, і не збираюся, я задав питання у вроді би тій темі, яка відповідає суті питання. Я навіть міг би пояснити, чому це питання мене цікавить, але вже не хочу, по крайній мірі не тут точно - немає кому пояснювати. Питання розповсюджене в інтернеті, але поки відповіді я ніде не знайшов. Думав, хоч у нас є толкові хлопці. Вибачте, шановні дописувачі, що помилився.

Я взагалі в шоці від отриманих відповідей, бо не розумію, навіщо ось цей "холівар" розпочинати, навіщо в тему про ДХВ тягнути тему доріг та всього іншого? Якщо ти не юрист чи не знаєш відповіді по питанню, то навіщо щось тут виписувати, лиш би щоб щось бовкнути чи як? Я ніколи не пишу відповіді на питання, у яких я навіть на 75% розбираюся, бо це виглядає, як мінімум, некомпетентно.

Адміни, у Вас вибірковий підхід при застосуванні каральних санкцій? Прошу вжити належних заходів, та почистити тему від дописів, які порушують правила форуму. Чи і тут українське вибіркове законодавство в дії?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)