Денне ходове освітлення

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем Vasintekc, 11 лис 2012.

1. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Я відповів, якщо відповідь не подобається і шукаєте манівці в правилах чи законах, то це не та тема.

2. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Проблеми розпочнуться 1 жовтня коли тема ввімкнення світла призабудеться, а ми будемо кусати лікті і платити штрафи від 245грн за те що "немає ніяких проблем" увімкнути ближнє світло.
    Шановний Nick Wolf те що не заборонене те дозволене, а отже якщо ви самовільно встановили на авто ДХО то маєте повне право їхати лише з ними ,в правилах незазначено що мають бути лише заводські, тому сміливо ставте і незаморачуйтесь з цим питанням.

3. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Раніше, коли тільки почали говорити про включення пункту про ДХВ в ПДР, я придумав а потім зробив маленьку схемку, на основі релюшок, яка перемикає при ввімкненні запалення (а можна й примусово) дальнє світло в півнакалу (тобто дальне праве і ліве зєднується послідовно).
    Робив я цю схемку насамперед для влючення фар через реле (щоб не було падіння напруги на підрульових перемикача), але як бонус додав 2-3 релюшки для включення режиму дальнє в півнакалу. В мене стоять лампочки OSRAM — Night Breaker + які мають трохи короткий термін служби, тому для економії їхнього життя і пригодилася ця схемка.
    Якщо когось цікавить схемка - викладу. На жаль минулого року серйозно надумав продавати машину і тому демонтував той трохи колхоз, тепер коли продаж машини відсунувся - жалію за схемкою, пригодилася б в звязку з новими правилами (((.

4. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Схемка не помішалла

5. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    читаю ці всі бздури і сивію.. яке дальнє в пів накалу ? які колхозні ДХО ? що палець болить габарити увімкнути ? Мому авто 30 років, країна виробник СССР - у цьому авто є габарити, а німці такого не придумали ? треба пісялки на капот ліпашити і червоні/зелені/жовті/сині світодіоди тулити в фари ?

не вигадуйте велосипед! увімкнули фари і все. Скільки коштують лампочки ? на скільки їх хватає ? ось! вимкніть жидівську натуру, люди

6. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    А що тобі допоможуть габарити? Мова йде про ближнє світло.

Проблема не в тому щоб включати чи економити, а в тому щоб воно включалося автоматично і не треба було ні за що думати. Завів машину і поїхав

7. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    уважно читаємо правила і дізнаємся де нам потрібне ближнє - це раз.
    для чого тут колхозити дальнє в пів накалу ? для того щоб вмикалось ставлять релюшку і живлять її від замка запалювання. - це два

8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Вводьте вже в привичку вмикати ближнє світло. Я тіки заводжу машину - відразу вмикаю ближнє світло, не залежно від часу доби, пори і місць де їду.

А можна присобачити зумер який буде пищати коли машина заведена, а фари не ввімкнуті. Так само як коли пищить на відкривання дверки при включених фарах.
    І не треба шось впилювати в фари і ставити купу світлодіодів і т.д.

9. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Ну насамперед не потрібно бути таким категоричним - дальнє в півнакалу насправді використовується в автомобілях і дуже часто вже стоїть з заводу в деяких автомобілях. Так шо колхоз там лише виконання - а ідея давно продумана і використовується в тих країнах, де потрібно ввімкнення ходових вогнів і це прописано в їхніх правилах вже давно.
    1. Все вимкнено.
    2. Діодні габарити.
    3. ПТФ.
    4. Ближнє.
    5. Дальнє на 30% (НАВІТЬ НЕ НА 50% як буде в моєму випадку).
    6. Дальнє.
    Взято звідси http://www.drive2.ru/cars/chevrolet/lacetti/lacetti_5d/vlade/journal/288230376151875597/

10. kym

kym Аксакал

a 100
    Злі ви якісь всі..... сваритесь ... вказуєте один другому, обіжаєтесь... тре спокійніше.
    правила про включені світла - це уже другий захід. Перший був десь в 92 чи десь коло нього... тоді коли на дорогах було 95% советських машин. Відмінили бо з 10 чоловік 8 забували виключити світло по приїзду на роботу і після роботи всі займались гімнастикою по штовханню машин. Машини з 2000 р. майже всі обладнані системами що не треба думати про світло, Хто має старші, або не обладнанні відповідно (як каже Шег) то рекомендував би щось таке зробити, бо з 10 раз один точно забудете викл. і АКБ сяде з усіма витікаючими звідси наслідками

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    У мене нова нерадянська машина, яка має 2 режими фар - автоматичний (датчик світла) і примусовий (вручну). Так от, якщо я ввімкну примусовий то акумулятор таки сяде якщо забуду, але якщо автоматичний то вдень вони не світитимуть. Дилема :)

12. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Все вірно! світло вмикати потрібно поза населеним пунктом з 1 жовтня по 1 травня. Та головною проблемою є саме те що іноді голова забита всякими думками, і оця забудькувість 1 жовтня обійдеться в 245грн. Nick Wolf запитав чи обов"язково ДХВ мають бути встановлені з заводу чи можна встановити самому і не піклуватися про неввімкнене світло, а Ви почали писати дописи по типу "ти що криворукий? недотягнешся до вимикача світла?" Ми чомусь заморачуємося з реле двірників з регульованою паузою, чи додатковим світлодіодним стоп-сигналом.
    В кого є можливість той поставить ДХВ, хто хоче той зробить "пів-накал" (ідея гарна), в кого немає можливості чи бажання зав"язуйте вузлики на кермі:) щоб не пропустити 1 жовтня.
    100% можна сказати що ввімкнені ПТФ не катять.

• Подобається Подобається x 1
  13. andriyvitruk

andriyvitruk Active Member

VW PASSAT B6 2.0 fsi (BVZ)
    вчора зустрів не одного на стоянці з увімкнутими фарами...прийдеться пхати

14. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    А ти читаєш не уважно. НікВульф почав лізти в закони хто йому пояснить шо таке конструкція автомобіля і т.д. А про встановлення ДХО не писав, чи ставити чи ні.
    Тут відповідь - однозначно ставити якшо лінь вмикати ближнє, або забудькуватістю страждаєш. Хоча коли вводиш собі це в звичку то нема проблем.

От і я не розумію, чому? Нашо? Потім довше заморочуєшся з тим шоб вибрати яку паузу на затримку двірників вибрати і відволікаєшся від дороги. Я деколи так заумуюсь над дорогою і увагою на неї, шо в мене двірники можуть маслати вже коли дорога суха, дощ закінчився... а я навіть і не помічу.

А в мене ніхто не відрізнить де ПТФ, а де ближнє, можу вмикати будь-що. І ближнє і ПТФ в фарі, і то і друге під лінзою.

15. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    ох же настрій мене сьогодні, посваритись зі всіма! :)
    Шег, це не можуть бути птф, адже птф, мають бути максимально близько до дороги (інакше чим вони відрізняються від ближнього?). але то дурниці.. маєш ? - катайся ;)

стосовно дальнього в пів накалу - я проти тільки тому, що змінюється фокусна відстань у фарі. шкода що ніхто не отримував дальнім від фари 2101 впритик.. ви б добре знали, як світить ближнє (а світить воно з ЖОСТКИМ відсіюванням по горизонталі. зроблено для того аби не сліпити), а як дальнє (а особисто в мене дальнє - це прожектор, і світить воно дайбоже! і відсічення там не існує - тупо ліпить). І хай мені розповідають про пів накалу, економію лампочки, котрій ціна 50 гривень, чи ще хай згадають про навантаження на генератор, економію пального чи ще чогось. КУРЧА!

шо значить забувати вмикати фари ? якшо ловити такі завтики - то їздити тільки автобусом!

фішки в ДХО - не бачу абсолютно. маєте проблеми з пам'яттю або просто хочете комфорту (ліниві), то ставте реле від замка запалювання - і все. на тому баста.

Останнє редагування: 22 кві 2013
  16. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    точно, уважно читаємо п.9.8 правил
    а ще постанову КМУ №111 від 11.02.2013р., яким введено останні зміни до ПДР а також поняття ДХВ

• Подобається Подобається x 1
  17. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    Vova$, дякую, вже плюсанув твій допис.

тобто, з пункту 9.8 чітко дізнаємось про те, що має бути увімкнено ближнє, а не дальнє в пів накалу.

18. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    А ти пару постів вище писав про габарити :)

То габарити чи ближнє? Я то ПДР прочитав і знаю, що треба включати, а ти? Ну то таке.

Питання для мене в ДХС постало тому, що не шкода 140 грн. (ніяк не 50 грн.) на хороші галогенки, шкода трохи більше грошей на ксенонові лампи, які мають у порівнянні сильно обмежений вік роботи (якщо не так, поправте практикою, не теорією, теоретикам хрєновим привіт). Одне діло, коли ксенони (та й галогенки) світять лише вночі, а вночі я мало їздив. Інше діло - постійно включено за містом і цілий вдень. А хто знає, скільки ват споживає ближнє, нехай і ксенон, а скільки ДХС? Ось тому це перша причина питання.

Але і не того шкода, а шкода дійсно завести авто і забути включити ближнє поза містом, а гайці вже чекають в кущах. Ось це друга причина питання. Я, до речі, маю звичку їздити з габаритами і ПТФ постійно, хіба би вже зовсім сонце сліпило, то в місті ще можу не включити, але завжди як за місто, і без змін у ПДР включав ПТФ, і обов'язково з габаритами, як того вимагають ПДР. Але ПТФ тепер не катять, бо то ніяк не ближнє світло.

Лише dima1405 мене правильно зрозумів. На жаль, я так і не отримав відповіді. А тепер цитую, що я написав в першому пості у цій темі, бо питання в силі:

Адміни, якщо тема має бути у юридичному розділі, перенесіть мій допис туди. Але, думаю, все-таки це краща тема для цього питання.

19. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Виявляється я все-таки правий, і ця тема створена щоб знайти як обійти правила, шкода. Імхо, нововведення в правилах щодо дхо(в,с) є правильні, і цей припис про конструкцію є теж правильний - зменшує кількість колгоспу з освітленням.

20. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Якби я хотів обійти правила, я би не писав тут стільки букв.

Хлопці, більше конструктивізму в дописах, менше тої гетьманщини, бо вона вже дістала в реальному житті. Я вже майже знайшов відповідь на своє запитання, виявляється далеко не я один цим цікавлюсь. Але я не розумію, чому людина, яка цікавиться уточненнями в прийнятих так сказати законах чи нормативних актах, якщо так можна назвати чергові бздури властьзахопивших, викликає якусь ненависть в інших простих людях, які не належать до тих коритоприхлебал? Та це моє право, право будь-якої вільної людини у демократичній країні знати, що вони там понамудрили, ці кастрати від природи по розуму і не тільки, яким чином вони ще життя хочуть ускладнити простому українцеві.

То який сенс таких дописів, не розумію! bass, ти гайовець, тільки чесно скажи.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)