Дивна поведінка авто при їзді на передачі. Коробка? ЗЧеплення? ШРУС? ...ще щось

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Kinder, 22 лип 2012.

1. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    На ХХ двигун працює стабільно?
    Якщо на місці потримати оберти 2500, а потім відпустити педаль акселератора - на ХХ виходить зразу? провалів нема?

2. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Ніні, з двигуном проблем жодних, все стабільно!
    Якщо трохи газнути і відпустити педаль газу, то на ХХ падає стрілка тахометру повільно бо був автомат коробка як і у всіх автоматах таке відбувається. Я не думаю, що це з цим пов*язано.

3. RaZoR

А борт.комп. в машині Є?

4. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Відсутній.

5. RaZoR

Тоді рекомендував би підключити ноут з вагкомом, і в режимі їзди подивитись що робиться з подачею палива (коли на передачі скидаєш педальку акселератора, тоді подача палива має = 0, і відновитись тільки тоді, коли оберти досягнуть приблизно 1200.)
    Я думаю, що собака зарита десь тут.

6. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    З наступного тижня жену машину до КУМа, лишу на пару днів хай катається, люди його добре рекомендують.
    А що за опція є в машинах з коробками автомат, що я писав раніше, коли скидаєш газ на автоматі, то машина при потребі, щоб не було тормозіння двигуном підгазовує опускаючи і піднімаючи педаль сама? Який блок управління відповідає за це?

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    У мене те саме, педаль газу звязана з системою впуску механічно (тросом), точно тим тросом ніц додатково не керує - єдиний варіант що той трос тягне педаль, тому що дроссель щось тягне, хоча навряд там стоїть електромотор...

8. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Трос тягне педаль, а педаль провалюється сама, думаю там явно є якийсь привід тягнути дросель та педаль.
    Педаль сама провалюється впевнено під ногою і вертається плавно на своє місце. Так у всіх наших автоматах.

9. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    ніколи в себе такого не бачив. педаль завжди керується ногою. зворотнього звязку нема. гальмування мотором на автоматі також існує. на мому моторі різниці між блоками керування автомат\механіка не існує

10. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Я був дико здивований коли відчув це вперше, порадився і мене запевнили що на автоматах є таке (може на старих).
    Я спочатку думав що полтергейст дотискає педаль газу.
    Мені пояснили, що при швидкості 90-140 км/год коли скидуєш педаль газу щоб не було надмірного тормозіння двигуном, машина добавляє газу а потім відпускає і получаються плавний хід спадання швидкості на оборотах (на передічі драйв).

11. RaZoR

авто з круізом ?

12. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    В мене коробка 92 р. випуску, також ніколи не бачив такого, щоб педаль сама по собі ходила. І коли відпускаєш її навіть на швидкості, машина веде себе адекватно до моїх дій.

13. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Та я теж в шоці, пердаль сама рухається, але інжектор то простий як двері, і не бачив я там жодного електо чи вакуумного механізму, котрий той трос тягне на дросселі.

14. RaZoR

Тут один варіант лишається - якщо авто з круізом, то Дивна поведінка педалі, може бути зумовлена неспавним механізмом під номерами 11, 14, на фото 1 і 2 відповідно., або самим блоком під номером 1

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

15. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Без
    На Ауді А6 з автоматом така сама поведінка педалі була. Тому не думаю що в мене щось не справне.

16. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Цитую нашого одноклубника КУМа, моя машина зараз в нього на ремонті

Отже цитую КУМа по підгазовці педалі.
    Стикнувся з тим явищем підгазовки.... якщо чесно то коли ти про це говорив то думав вигадуєш, або здалося, або ногою зачіпив, або щось до того подібно. Але дійсно в твоїй машині іде контрольована компютером підгазовка і рухається трос газу. а оберти ростуть до 2000 і поки не перегазуєш доти не впадуть. Стикнувся з таким перший раз. Пів дня вивчав природу цього і можу зараз твердо сказати, що це залишки того що стояла АКПП, а підгазовку робить регулятор холостого ходу, він у тебе не такий як на звичайних машинах., більше того в тебе на тросіку газу стоїть якийсь механізм з датчиком і я ще не вияснив яку роль він грає, або то звязано з круїзом або знову з АКПП. Так що якщо хочеш позбутись підгазовки треба міняти головку моноінжектора і компютер.... потрібна інша програма роботи двигуна.

17. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Ну от знаємо що не тільки ДПДЗ інший, ще й тросік газу з датчиком і ДХ теж відрізняється. Мабудь то все навароти 01М (адаптивної) АКПП.

18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Номер давай, номер!

19. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    КУМ мабуть напише, він зараз з цим розбирається