Доброго дня. Безпосередньо стикаюся з візами, і маю деякі дані. Оформлення шопінг візи в візовому центрі разом получається 100 вічно зелених. На рахунок відмов у видачі візи, у Львові таких фактів не було всі кого я знаю що подавалися отримали візи. а от у Франківську ситуація гірша дуже багато людей получили відмови, само цікаво те що кожна людина яка подає документи може отимати відмову навіть як що немала порушень, в моїй практиці зустріяалися такі випадки. Далі я рахую що візові центри це більше плюсів ніж мінусів оскільки дійсно багато людей хочуть їхати виключно на закупи і немають можливості отримати візу. Далі нарахунок 200 злотих як що ти їдеш на закупи то це не є велика сума, а інакше і змісту немає їхати вийде не вигідно бензин, зелена карта. З власного досвідду коли їду на закупи то на двох ми витрачаємо 400-500Євро. На рахунок людей які займаються візами, для нас ця віза не створює ніяких проблем, оскільки більшість людей оформляють візи щоб їхати дальше ніж а польщу а з шопінг візами далеко не заїдеш.
Про польську візу "з метою закупівельного туризму". Це стандартна шенген-віза. Тип С, ціль видання 20 - NA ZAKUPY (на візі в паспорті так і пише). Перша одноразова на 7 днів. Для отримання наступної мультівізи для шопінгу подаються оригінали іменних чеків до інших документів. Документи, які потрібно здати: 1. Анкета. 2. Дві фотографії. 3. Копія внутрішнього паспорта + показати оригінал. 4. Копія закордонного з попередніми шенген візами + оригінал. 5. Старий закордонний паспорт, якщо є, оригінал + копії. 6.Заява-прохання на видачу візу для закупів (безкоштовні бланки є в візовому центрі). Жодних бронювань не потрібно. Дають всім на 7 днів перший раз Документи подавали в середу вкінці дня 7-го грудня, забирали - в візовому центрі після обіду 13 грудня, тобто розгляд зайняв менше ніж 5 робочих днів.
Львів Садова 2А. колись там були меблі VOX. якщо їхати по Кульпарківській в сторну центру поворот ліворуч на наступному світлофорі після лікарні(наповороті шиномонтаж) і рухаєтеся в сторну любінської по праву руку після гаражів і будівництва великий 2 поверховий візовий центр. П.С. Якщо побачите базар"Маршала рибалки" то ви вже проїхали.
Ітак звітую був на новорічно - різдвяні свята на Україні Вирішив зробити приємний сюрприз коханій дружині ( а конкретніше собі, бо спочатку хотів для неї відкривати бізнес - шенген, що в рішал коштує від 150 - 250 єврів), тому почувши про візу на закупи і став постійним дописувачем цієї теми. Що можу сказати з досвіду - сама сума в 225 грн за послуги візового центру не є великою на мою думку, зважаючи на колишній досвід купівлі черги... ( все одно це коштувало 150 грн мін ) В візовому центрі , приємне обслуговування і привітні менеджери які все пояснять навіть початківцю.... З підводних грабель і камінців! - фото на візу краще зробити зазделегідь в будь якому фото - ательє - так як фото в віз. центрі завищено в 3 раза і становить 30 грн, також варто подбати зазделегідь про страхівку " Зелена карта " - вартість якої також суттєво завищена в візовому центрі... Загалом перша закупочна віза обійдеться в приблизно в 500 - 600 грн ( шоб не думали що зовсім безкоштовно, бо не забуваєм що треба ще заплатити 35 євро консульського збору))) За 5 днів дружині візу відкрили, першу на 7 днів, віза шенгенська!!! Тому ми мотнулися через польщу до Чехії в Прагу і провели кільки класних днів разом... В Польщі спеціально ставав біля магазину з бутіками, купили деякий одяг і попросив написати іменний чек. Пані написала чек від руки і поставила печатку... Вот тут дальше не знаю!!! Дуже багато людей говорять по іншому!!! Не знаю який той чек повинний бути , для того щоб відкрили вже повторну візу на рік або пів... З своєї сторони обовязково відпишусь!!! А як хтось щось знатиме то давайте знати!!!
Скажіть, будь ласка, чи можуть звертатись до візового центру у Львові жителі Волинської області? І чи спочатку потрібно реєструватись на якомусь сайті а тоді вже їхати з необхідним пакетом документів по запису чи як? і ще, який тип страхівки мені потрібен, якщо я не подорою власним авто? Зелена карта не підходить, так?
Може є сенс запитатися у Луцьку в консульстві? Мене це теж би зацікавило, оскільки сам з Волині. П.С. Я з Волинською пропискою робив собі звичайну візу 2 роки тому тут у Львові, то скажу відверто ледве зробив. Простояв у черзі цілу ніч, а потім тільки в обід попав до віконця, щоб здати документи, а далі отримав відповідь "ні", потрібно робити у Луцьку. Добре що люди підказали підійти в інше вікно, що я і зробив, і ще мав документи, що маю у Львові бізнес, тому і повезло. А так відповідь була відразу - робіть у Луцьку, там черги менші, і без проблем.
В даній темі мова йде лише про так звану візу " на закупи " - за спрощеною схемою. На скільки мені відомо жителям Волинської області таких віз не видають. На мою думку звичайну робочу або бізнес-шенген візу краще робити у Луцьку у кого прописка Волинська.
Поясніть чим шоппінг-віза гірша від звичайної бізнес-візи? Для бізнес-візи, яку я робив раніше потрібно запрошення, що тягне додаткові витрати.