Допоможіть підібрати в пасат Б-5 звук

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем lugnik, 9 тра 2010.

1. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Консультація ЗВУК Б4

Не буду відкривати нової теми, продовжу цю, тим паче давно не було жодних дописів.

Хто з наших за нормальну кількість натурального пива міг би подивитися + послухати + дати заключення проблеми звуку в авто.

Суть в наступному.
    Голова (магнітофон) Піонер
    2 колонки спереду в дверях
    2 колонки в задніх дверях
    4 піщалки спереду.
    А ніц не грає, тобто не звучить.

Було так, звук був, але хрипіло трохи і задні в дверях гряли глухо сильно. Послухали одні дєятєлі і кажуть, передні перестав на зад, задні викинь, а на перед кинь нормальні. Так і зробив, на перед кинув двокомпонентний JBL 16" VDO серії (з потенціалом під підсилювач), перед перекинув назад, задні викинув. Перед грає фігово як монорадіо в маршрутці, зад так же глухо.

Заключення ще одного спєца. Каже, що провода треба акустичні міняти і все буде добре.
    Заключення третього спєца, каже що задні треба викидати з дверок і врізати в задню полку JBL 20"" + саб пасивний + 4х канальний підсилювач (це все тягне 400 $).

Але ж є варіанти машин звучання хорошої якості музики і без саба і підсилювача.
    Саб і підсилювач в перспективі. Що порадите на перший час зробити, щоб те чудо ожило.

JBL WBO приблизно 800 грн, не з гірших, а не грає нічорта.

Останнє редагування: 15 лип 2012
  2. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Якраз актуально зараз поки тримається все в голові, в себе нарешті поставив моноблок на саб(який давно пилився на стриху) а чотирьох канальник кинув на акустику компонентну, одним словом акустика заграла так що аж саба не хочеться, в принципі цього добивався бо інколи саб знімаю.
    Можу глянути на твою систему, збадати в чому там річ.:) Скажу так добитись гарного звуку без підсилювача дуже важко, бо голова більше 17-18ват (реальних) не дасть, можна ставити дорогі компоненти чутливі, тоді вони заграють від голови, але за ту ціну ти купиш усілок і звичайні компоненти які гарно потужно звучать. Міняти дроти спєци сказали...:) нема змісту, коли колонки "качає" мафон ти навіть не відчуєш різниці, це має зміст коли стоїть підсилювач. І ще одне компонентна акустика до 200$ від голови буде грати так ніби хтось затягнув її кульком або шматою, оживає (відкривається) вона тільки від підсилювача.
    Чому в свій час та і зараз навіть, були популярні так звані в народі овали яйця:) бо за рахунок своєї форми і чутливості видавали гарний бас від голови, а 16см круглий динамік такого не видасть від голови йому потрібно більше вхідного струму.

Останнє редагування: 15 лип 2012
  3. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Коли і де?

4. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Можу також глянути. Правда я не спєц, але може чимось тай поможу.
    Можем на зїзді зустрітись, або працюю на Личаківській, живу - Сихів.

5. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Пораджу таке: не парся з електрикою, тут до акустики тре глянути.
    Любий навіть самий дорожезний і фрмовий динамік можна так поставити, що він буде видавати звуки, як ти описав про маршрутку. А при нормальному розміщенні то і динамік від колгоспника грати буде не гірше піонерів.

Знайди людей які шарать не лише в товарі, характеристиках сучасної електроніки, а тих, котрі можуть тобі це якісно встановити.

6. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    підтримую Басс-а, все залежить від монтування і місця загалом. ба, навіть, напрямленість динаміка має велику роль (візуально куди "повернутий").

до дроту можеш не лізти (хіба би згнивший), не відчуєш різниці.

+1 за підсилювач

7. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Ну та так. Але, передні грали нормально, а задні глухо, я передні кидаю на зад і відразу ті шо грали добре - грають глухо. Хіба не акустичний провід який не може розкачати динамік?

8. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Шось нахімічено в настройках голови, або динаміки неправильно підключені.

9. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    теж цікавить тема , бо і маг відпрацював своє і колонки подустали, порадьте щось

10. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Висловлюю подяку Адріану!
    Був сьогодні у Адріана, протестили, фіг його зна, що в мене накрутили, але будемо пробувати згодом щось мутити з моїм саундом.
    А ще дякую за тест музики а Борі Адріана, саунд сподобався!
    Пиво виставлене як і обіцяв!

11. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Опишу і свій досвід: ще на гольф купував мафон взяв JVC з юсб, у них на стенді грав добре, підключив в авто і отримав "рипіння" вже в середині гучності (динаміки Маяковські стояли). Через деякий час купив якісні овали 16*9, врізав їх в полку замість маяковських, звук став чистішим але на гучності більше середньої знову рипіння, докупив нові в дверки (13ки чи 15ки непам"ятаю) звуку стало трохи більше але низів як такових небуло ну і рипіння не зникло. Згодом було замінено дріт живлення і підключено його напряму до аккума, замінені дроти до динаміків на акустичні - ефект майже нульовий.
    Після ДТП купив реноху, і так як вже звик до свого мафона вирішив замінити Альпіну з рено на JVC з гольфа: і музика заграла як в дорогих системах, є гарний бас, якісні високі частоти, гучни потужний звук. Тепер "рипіння" починається на 45 (з 50 можливих) одиниць виміру моєї магнітоли. Динаміки стоять штатні 13мм в діаметрі що спереду що ззаду + пищалки (можете не вірити та звук дійсно потужний). Так от я вважаю що я ставив динаміки з завеликим "сопротівлєнієм" що і змушувало рипіти динаміки, ну і звісно штатні місця встановлення дають гучність і чистоту звуку. Тому більше мабуть не завжди краще.

12. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    це не зовсім так.

полегшити життя магнітолі і зробити гарний звук можна розділивши низ, середні та високі частоти на різні (фізично) динаміки. Поставити підсилювач - що таки полегшити життя магнітолі. Ну, тобто, сама магнітола, по факту мало впливає на якість звучання, якщо зробити вище перелічене. (маю наувазі, що можна буде і усб-плеєр слухати так само гарно, чітко і голосно)

13. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Опір в них однаковий 4ом-а, а от чутливість різна, якщо вона менше 90db то звук буде поганий, тобто магнітолі буде важко їх прокачувати, зато від усілка вони заграють. Колись бачив і слухав як грають динаміки з чутливістю приблизно 94-96db здаэться Морел так от звучання від простої магнітоли мене вразило.. Ну і звісно велике значення має аудіо підготовка місця де буде стояти динамік.

14. d00m

d00m Новачок

vw passat B5 2000р. американець

15. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    А для чого ще овали в полку пхати, якщо у всіх дверках стоять динаміки + саб в багажнику??????? Зайве!!!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)