Допоможіть розібратись з свічками накалу

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Pashko, 29 лис 2013.

1. Василь125

Василь125 Active Member

Гольф 3 1993р.в. 1,9ТД - був.
    AFN 1,9 ТДІ - є.
    В тебе релле 120 і 104 чи інші номери? А якщо поставити інші номери релле, допустим як у тебе, це як варіант?, звичайно я заїду до електрика хай все перевірить ніж їх ставити.

2. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    якщо треба силові запобіжники, э в наявності від 3,5А до 200А 0632262400

3. AndriY

AndriY Active Member

ВАЗ 21013 1.2 1984
    Може бути що включається від відкритя дверей.І під час роботи мотора після заведення. Перевір чи нормальний контакт там де запобіжник вставляється може контакти розігнуті. Або КЗ якась свічка несправна. Можна по черзі відключати по одній але уважно щоб незамкнути.

4. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    В мене так є.

5. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Напишу спочатку суть проблеми: відкриваю дверку, включаються свічі накалу на 20 сек., повертаю ключ загоряється лампочка зі спираллю на приборці на 20 сек., заводжу двигун свічі знову включаються до 3-х хвилин.
    В когось так працює?
    Проблема така: гріється запобіжник на 80А, гріється генератор, пробуксовує ремінь і з ремня йде дим.
    Перевіряв свічі накалу, всі працюють, відєднював планку від них, все прекрасно працює, запобіжник не гріється, ремінь не пищить і не димить (порядок роботи не змінний), припущення, виходить що свічі беруть багато току. 120 релле "Блок управління свічами" поставив інший, результат без змін, датчик температури поставив з жовтою полоскою який стояв раніше, без змін.
    Вчім причина?

6. kym

kym Аксакал

a 100
    Щось з елекртикою...... коли двері відкриваєш свічки не мають працювати))))))). Шукай десь КоЗу

7. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=188930&st=0

8. Pashko

Pashko Active Member

volkswagen passat b3 1993d
    Напруга на свічки доходить ,але свічі не працюють. Сказали поміняти,але коли підключаю на пряму то заводиться.чи можна їх відкрутити і провірити самому, чи і вправду купляти нові ?

9. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    можна, знявши мідну пластину та використовувати лампочку контрольку, щоби не викручувати свічі. Тобто подавати ток на кожну свічку по окремо. Так визначити котра саме свічка не робоча.
    Ну а дальше на розсуд власника - міняти одну, чи міняти всі чотири (інші тримати як запасні). Щодо заміни чотирьох, то чув що свічі хоч і однакові але мають різне калійне число, і бажано міняти всі (але це чутки), спитай ще у фахівців і зроби, як знаєш.

10. AndriY

AndriY Active Member

ВАЗ 21013 1.2 1984
    Ну попробуй ремінь підтягнути або замінити на генераторі. Відключи всі свічки і підключай по одній. І підігни і почисти контакти на запобіжнику.

11. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Буду міняти ремінь, вже замовив. В мене з тим ремнем повний абзац, стоїть 5ПК замість 6ПК, чому буду вияснювати, візьму в магазині два, канавки на шківах є вільні, той шків що на колінвалі кришка пластмасова його закриває частково, буду дивитися, в чім причина що поставили 5ПК

12. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Була проблема зі включенням свічок накалу - реле (біля запобіжників №60) не включало свічки.
    Розібрав його почистив, почало включати, але через раз...... далі здали нерви... корочче гаплик тій релюсі.
    Оскільки потрібно було їхати за місто на 2-3 дня, то в той же час (неділя) на Кривчицях купив реле topran за 80 грн. Одразу замінив. Але виникло питання чи правильно воно працює (по часовому проміжку), хто знавець підкажіть, щоби совість не мучила, бо пишуть різне, а як правильно не можу оприділитись.
    Після заміни:
    - повернув ключ, засвічується лампочка накалу на приборці на 40-45 секунд (заміряв секундоміром), через цей проміжок часу відключається сама лампочка і свічки (паралельно тестером заміряли подачу напруги на свічі).
    - машина гаряча, машина проїхала 100 км., - заглушив, повертаю ключ і знову, падлюки, на 40-45 сек ток беруть.
    - плюси - вичекавши той час машина дуже добре заводиться вранці. Не треба 2-3 рази свічі гріти.
    І ще одне - тепер при новому реле ніяких клацань немає, ні при вкл., ні при викл.
    Питання: чи це нормально такий час нагріву? чи не накриються скоро свічі? що зробити щоб на гарячу машину свічі не включались, до чого дивитись?

Раніше було так:
    - вранці. Повернув ключ, на 15 сек. приблизно засвітилась лампочка, далі ще через 10 сек. приблизно клацнуло реле...... і так 2-3 рази (якщо дуже холодно) і пуск мотора.
    - прогріта, проїхавша 100 км - лампочка не засвічувалась при наступному пуску і реле не клацало.

13. Pashko

Pashko Active Member

volkswagen passat b3 1993d
    нарешті рішив проблему зі свічками : спочатку електрик сказав що треба нові свічки - поміняв !(нічого не дало) знов задзвонив до Юри з Зеленої і нарешті він всьо мені зробив ,тепер довольний як слонь (нарешті всьо рішилось)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)