Двигун 1.8 GTI (Golf1)

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Ravel, 10 кві 2007.

1. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1
    Відповідь: Двигун 1.8 GTI (Golf1)

ще одне питання... на днях один дядко(попередній властник мого гольфа) ніби дав пораду,що якщо хочеш "літати" постав собі на свій двигун(той вказаний вище) коробку з дизельного двигуна,бо у диз. обороти маленькі,а от коробка буде перти.... що ви скажете по цьому поводу,реально таке провернути чи ні... ????

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Залежить від того, шо мається на увазі під "літати". В дизелів коробки переважно з короткими передачами, розраховані на тягу, а не високу швидкість.
    Теоретично, установка такої коробки покращить динаміку, але зменшить максимальну швидкість.
    Практично-будеш частіше переключати передачі, динаміки особливої можеш і не добитись, треба порівнювати графіки конкретних коробок (твоєї рідної і дизельної). Без проведення такого аналізу я б взагалі нічого не міняв, бо можна зробити тільки гірше.
    ІМХО, установка диз. коробки на твій двигун-це повний калхоз.
    Тобі треба визначитись, чого ти хочеш-динаміки чи максималки, і бавитись з головною парою або шукати коробку від ГТІ (наприклад, 2Y).
    І не забувай про то, шо німці на заводі проводили розрахунки кпп для кожного конкретного мотора, а це шось та й означає...

• Подобається Подобається x 1
  3. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Не забуваємо, що під цю коробку Ще потрібно буде знайти маховіка, диск счеплення і корзину. Бо у 2Y первічний вал збільшенного діаметру, а також сам диск счеплення теж. Ну й в старий маховік той диск не стане. Корзина може й підійде, але виработка на ній буде у другому місті, тому прийдеться смініти і її.

4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Таке казав один дядьку, у якого є своя розборка по ФВ-Ауді. Але погоджуюсь з Маркелем, що смикати ти коробку будеш у 2 рази частіше. :)

5. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

Я зрозумі,дякую всім,де на коробці позначка,яка то коробка....де її знайти там?

6. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Шукай номер коробки, перед ним букви стоять.
    Не знаю, як в Г1, в двойках або на верхній частині картера (в районі троса зчеплення), можна побачити відкривши капот і почистивши срань з коробки, або лізти під машину і дивитись знизу (залежить від типу КПП). Думаю, в одиничках так само, не так вже і тяжко ту коробку обдивитись зі сторін.

7. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Ось слова, описуючі дію, котру тобі прийдеться пройти. Номер и код коробки вибит на самому нижчому участку корбки(кожух маховіка). Там площадка і на ній тип і номер коробки.

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Дядько неправий, бо на дизелі ставили різні коробки - від найближчих пар (вантажні і комерційні версії+для машин з заводськими фаркопами) до найдовших, для економних сімейних весій. Мені відомо коло 15 версій кпп під дизелі. Причому часто під одні й ті ж мотори. Тому говорити, що для кожного двигуна своя власна коробка - не зовсім прально.

Якщо потрібно підібрати кпп - напиши букви всіх доступних, я скажу, яка з них забезпечить найкращу динаміку.

9. 307

307 Початківець

VW Jetta TX 1,6 _ 84

2 года назад менял у себя движок на посвежее от г2
    заодно поменял и коробку (номер не помню) . Был удивлен - около 150 был придел
    Поставил обратно родную коробку 7А - пока ехал мах 195
    Разгон до 100 был 6.5 - 7 сек
    --------
    После замены гидрокомпенсаторов и свечей почему-то немного отупела
    и не уверен что теперь вложусь и в 10 сек
    Но едет достаточно економично и пока чето "крутить" не буду

10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Дуже інтересно, це з 1.8 2е (судячи з підпису) такий був результат? Як Дігіфант, нормально прижився?
    Якшо це було з 1.6, то можна було б їхати на чемпіонат по драгу, або секундомір інакший купити...
    Якби я на свому 1.8 ДОХЦ вклався в такий резалт, більше б від нього не хотів нічого, але це навіть з 130 к/с по заводу не реально!!!

11. 307

307 Початківець

VW Jetta TX 1,6 _ 84

Да ето на 1,6 моторе
    Проверяли несколько раз. Замеряли секундомером в телефоне Nokia
    (надо уточнить что коробка 7A имеет длиные передачи и я не уверен что до 100 включал даже 4 передачу)
    -----------
    После 160 разгонялся до 195 достаточно долго (педаль до мах)

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Я на 1.8 16кл з рідною Гтішною коробкою до сотні не завжди 3!!! включаю, в основному на 2, і ніколи в мене не було такого чудесного результату, як в тебе. Вітаю, в тебе просто суперспорткар, їдь на драг і на морозі рви всі ГТіхи, Г-60 і ВР6 впридачу.

13. NAZIK

NAZIK Початківець

VW Jett-2, 1.8, 1991р.н.

Підтримую [​IMG] 03.05.2007, 10:31 #12 Markell vbmenu_register("postmenu_15262", true);
    На GTI 1 та 2 не було заднього стабілізатора поперечної стійкості.

14. 307

307 Початківець

VW Jetta TX 1,6 _ 84

Знал что спровоцырую... :smile:
    Кстати во Львове был 3 недели назад (на радиорынке)
    С радостью встретился-б з кем нибудь из етого форума... побалтать
    -----------
    Недавно сделал шумоизоляцыю в 3 слоя и тачка добавила в весе кг так на 50 :???:
    Салон: 1слой-вибротон, 2слой-Визомат МП, 3слой под ногами и от моторного отсека-сплен
    Багажник: вибротон
    Капот: Визомат МП
    Двери: Визомат МП, сплен (брал в Ровно на "чемпионе")
    Хотел и крышу но чет неохота разбирать :neutral:
    ----------------------
    На драг не поеду, тачку жалко
    Кстати для гонок у меня есть карб ZENITH 2B2
    Есть моторы на 1.6 почти не уступающие 1.8 (какие буквы у меня не помню - надо посмотреть (RF вроде)
    ----------------------
    Стабилизатор сзади был родной, с помощю FORMUS (спасибо ему большое за фотки) установил и с переди

15. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Стокових 1.6 в Г/Дж 1-х і 2-х, які б мали хоч 100 к/с (я вже не кажу про 129) немає.
    _ _ _ _ _ _
    Проиїжджай до нас на з*їзд, тяганемся, маєш мене порвати в клочья.

16. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Матчасть учи. Був мотор впросковий на Г1 Дж1, який мав 110 к.с. букви по памяті EG. Так що не треба теребенети, не знаючи! ;-)
    А був ще й карбовий мотор FR, так він 85 к.с. видавав. А карбовий 1,8 дає потужність у 90 к.с.

17. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Знаю, на МК 1 ГТІшку він йшов, і стояв на ньому К-Жоптронік, я мав на увазі "цивільні версії" з карбами, (стокові і не ГТІ) просто не дописав всього. В 307 стоїть карб, а не механічний вприск, тому і написав так.
    6.5-7 сек. до 100 на карбі з 1.6 і максималці в 195, ІМХО треба спідометр і секундомір тюнінгувати .

18. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Дописуй усе і не буде незрозумілостей! ;-)

19. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Не зрозумів. На Г1 ГТІ були стабілізатори поперечної стійкості. І передній і задній. У мене зараз на сірку с Г1 ГТІ працюють ті стабілізатори. То факт. :)

20. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

А хіба в ролі заднього стаба не виступає просто задня балка?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)