Двірники в зимовий період

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Nick Wolf, 2 гру 2010.

1. AndrewBest

AndrewBest Active Member

WV Passat B3i GT,88р, Digifant PF
    BOSH не справився, заплатив 200 грн, такий був радий (безкаркасні) осінню, тихі, стирали ідеально, а зара ...:sad: Думаю зняти щоб не портити і купити на зіму інші.

2. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

VW Golf 3 1.6 95p (вже нема); Caddy ecofuel 2006, Passat wagon 1.8T
    В мене на Кадді є класна функція для розморозки щіток. Після того як вимикається запалення, ввімкнути щітки протягом 20 секунд (здається) і вони повністю піднімаються. А з ранку при розігріві пічкою легко відмерзають в такому положенні. Думаю на багатьох новіших моделях є.

3. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Мені допомагає підігрів лобового вікна. Сьогодні при такій погоді як вечором (дощ і -3С) вікно було повністю намерзляне. Я навіть думав, як я поїду. Але після прогріття машини і включення пічки, льод розтаяв і легко витерся двірниками.

4. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    В мене щось мабуть з самим двірником - лівим. Правий ще більш менш, а лівий залишає цей дощ і -3С і якраз навпроти моїх очей на склі. Скрип стоїть страшенний з двох боків, а очистка так собі, зліва - зовсім погано. Звісно, лобове скло на обігріві, але це мало що дає, навіть на максимумі жари та обдуву. Мабуть треба якісь щітки купити інші. Може в мене якась літня версія чи що... Задній двірник так само себе веде лише тоді, коли скло холодне і намерзло. Але трошки обігріву і все працює добре. І там далеко не Bosch, якийсь простий з Ашану двірник за 20 грн., який на ніч ніколи не піднімаю. Що можна придумати? Тримач пригинав трохи, але щось нічого не допомогло. Ще сильніше гнути чи розгинати? Таке враження, що слабо притискає. Але чого тоді так скрипить... Неясно...

5. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ахах))) А я знаю в чому проблема, в мене таке ж посітйно))
    Враження то шо слабо притискає насправді правдиве)) але притискає погано не через то шо слабо вигнутий.
    Коротше тут проблема конструкції... Намерзає лід, сніг набивається під корпус самого "важіля" чи як фого назвати до якого двірник кріпиться. Саме в тому місці де він піднімається від скла. (Якщо будете на з"їзді завтра то покажу де точніше)
    Я намагаюся постійно вичистити та не виходить...

Як вийти з полоення наразі не придумав... але на 2-3 дні допомагає попшикати ВДшкою там, а також какрас двірника(для впевненості)...

Правий в мене теж нормально, а лівий зимою просто капєц)))

• Подобається Подобається x 1
  6. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Ось хто справжній одноклубник - навіть і у біді однаковий :) Цікаво що це за місце. Шкода, що з'їзди в самий важкий для мене день тижня... Може переставити ці важелі місцями - лівий/правий?

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    ні, вони різні.

Я вчора мав шось таке як ти описуєш. Так от, як я вже казав, ввечері я зняв щітки і забрав до хати. Сьогодні після обіду вийшов, машина вся під снігом. Я завів, за кілька хвилин почався обдув теплим повітрям лобового скла. Тоді добре його очистив щоб не було всякого льоду, снігу і тд. І лише після цього поставив щітки. До вечора їздив цілком задоволений роботою двірників. Сьогодні ввечері я знову забрав щітки до хати. Щітки самі прості, 20-гривневі.

8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

От в цьому місці намерзає, набивається сніг і т.д...
    Прямо на місці шарніру того важеля.
    Він коли опускається то впирається в пласмасову кришку. 1-2 мм льоду і вже двірник буде чистити погано... Отже, раджу там поколупатия, попшикати ВДшкою чи незнаю чим. Конкретніше пояснити не можу)))
    Навіть якби ці важелі були однакові, то нема сенсу їх міняти місцями)))

• Подобається Подобається x 1
  9. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    народ, хто сьогодні 100% буде на зїзді і живе на лівандовці/район рукавички/підзамче, чи буде там проїжати - чи може купити мені ці два диво-чудо склоочисники ALCA 061-07 (45см на гольф2). гроші віддам на зїзді одразу.
    пліз, хелп.
    маякніть в пп, хто допоможе або о67675134о/о63727з22о, шоб я потім не мав запасу двірників на все життя :)

дякую

Останнє редагування: 3 гру 2010
  10. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    наразі саша Prizrak обіцяє їх мені взяти. так шо поки що відбій :)

11. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    Саша пишеться з великої букви :D

12. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Дякую, Shaggy. Спробую подивитися детально тепер. Але чому ти кажеш немає сенсу міняти місцями? Якби вони були однакові (все ще сумніваюся, що це не так), то чому не дасть нічого? Правий тре більш-менш нормально, правда також скрипить щітка по склі коли морозна волога. А лівий і жахливо тре, і скрипить як старий кінь. Самі двірники і міняв місцями і ставив вверх ногами - нічого не дає, це лише ці важелі блін, лівий блін...

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну сам подумай, чому і в мене, і в тебе і ше в людей на пасатах моїх знайомих аналогічні проблеми. І то не в когось лівий, а в когось правий, а у всіх лівий))) Проблема в ньому саме, не через то шо він якийсь не такий як правий, а через то шо він так розміщений шо там завжди шось йому заважає))))
    Поприскай в тому вузлі ВДшкою, попіднімай - поопускай пару раз і буде тобі щастя.

14. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Якийсь шульга, позорить мене :) Ок, спробую. Ще раз дякую

15. Shaggy

Shaggy Super Moderator

А і пружину зсередини попшикай, на неї теж може шось намерзати)))

16. player777

player777 Active Member

Golf 3 1.8 ADD 1996 Тушкан
    в мене знайомий коли є мороз(недавно з ним їхав побачив,впринципі можна було і самому догадатись)) ) сірникові коробки під склоочисники ставить(можна будь що недуже велике) ,і пружини не зношуються і двірник до скла не примерзає,собі ще так не пробував,морози спали..)

17. majuskul

majuskul Active Member

VW Golf III Variant 1.8i 1994 5МКПП
    хтось ставив собі alca Super Flat 16949 - купив здуру і вже весь моск собі зламав як їх поставити.

18. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    На даний момент питання вирішив купівлею самих простих щіток ALCA 5 сніжинок (*****) сорі номера не пам'ятаю, але не такі, що тут в темі на фото, а синя коробка і без надпису "WINTER". Купив в Ашані у відділі "Автотовари" 20,15 грн. одна штука. Що морози були, що зараз - задоволений на всі 100%. У порівнянні з Bosсh, які стояли до того, вони легші десь в два рази. Відповідно, мабуть сам механізм двірників вже спрацьований і важчі щітки погано тягає, виробітка конкретна, особливо зліва. А ці легенькі, ось і результат. Цікаво чи хоч рік протягнуть :)

До речі, пласмасові кріплення, які є у комплекті тих ALCA, мені не підійшли, хоч їх там було 3 комплекти різних. Зняв кріплення зі старих Bosсh. Але не з тих, що стояли, а ще з попередніх, які служили декілька років безвідмовно. В нових Bosсh пласмаски вже спеціально під них зроблені, треба спилювати чи паяльником знімати пімпочку щоб на стандартні щітки встали. А от ззаду двірник вже другий рік служить і також ALCA *****. Там кріплення у комплекті були ще нормальні. Може серія якась спеціальна, але коробки однакові на вигляд.

19. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ні. Міняю 2 рази в рік. після зими і перед нею. Ціна дозволяє.

Просо треба було не ALKA брати. Я вже писав колись. Є такі самі двірники той самий виробник і така сама коробка майже, голуба, з такими ж надписами і т.д. але замість ALKA написано "king company". Такі самі двірники і так само коштують, тіки є таке як треба кріплення.

20. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Дякую, буду знати. Але брав на задній двірник там само в Ашані, але десь півроку тому, то кріпленя ж підійшло. А тут не та партія мабуть.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)