економайзер як стандартна опція інжектора

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Pol, 25 кві 2007.

1. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Відповідь: економайзер як стандартна опція інжектора

Скажу одне, їхав з Полом, бачив покази його економайзера, якщо вони достовірні - то це правда.
    Тепер задумуюся чого мій автомат який крутить постійно бере стільки пального? Він не має ХХ як такого, мав би економити в той час на спусках...

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Останнім часом почав заморочуватись на тій фішці. У мене нема такого економайзера щоб постійно показував актуальний розхід, комп показує середній розхід за поточну поїздку. Показник міняється в реальному часі залежно від режиму їзди. Так от, я помітив таку штуку. Якщо наприклад я проїхав по місту 10 км і зараз показує 12.6 л/100, то поки скотишся на передачі з гірки 300 метрів, внизу буде показувати 12.2 л/100. А якщо скотишся на нейтралці, то внизу буде 12.4. Цю тенденцію я перевіряв уже декілька разів і на трасі і по місту на тих відрізках, де часто їжджу. На передачі показник розходу палива дійсно падає швидше, ніж на нейтралці.

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я це теж помічав. Це все тому, що той "компютер" не такий і вже розумний - він бере дані про споживання на основі ваккума у впускній системі. Логічно, що при гальмуванні ддвигуном вакуум в пару разів більший, а кількість палива фактично незмінна. От тому він і бреше.

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Так чи інакше, гальмувати двигуном буду старатися порідше. Сьогодні сказали мені, що шестерня ГРМ на колінвалі - то слабе місце багатьох VW, а гальмування двигуном збільшує навантаження на неї і наближає час її загибелі...

5. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

А гальмувати двигуном не шкідливо навіть зчеплення і тормозні колодки менше зношуються, як би то було шкідливо для якоїсь там шестерні чи ще для якоїсь деталі то інженери вольцвагена придумали би щось коли ти забираєш ногу з педалі газу! А вони придумали що раз нічого не портиться то можна і бензин не давати для економії!

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

інженери наших машин не боги, тому в них теж бувають грішки...

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Це точно. Шестерня колінвала - це слабе місце багатьох Фольцвагенів. Здавалося б, зробіть 2-3 шпонки на шестерні і 2-3 виїмки на колінвалі. Тоді та шестерня в житті нікуда не прокрутиться. А там одна шпонка, яку досить часто злизує... А найбільші навантаження на неї саме при гальмуванні двинуном і при заведенні "з толкача"

8. Pol

Pol Super Moderator

Тут я непогоджусь він бере дані з форсунки то набагато простіше і натреба ніякого додаткового датчика. вакуумні економайзери чисто стрілочни використовувались в минулому тисячолітті тобто в карбюраторах, бо там нема форсунок.

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

БМВ 320 86 року має інжектор і стрілочний економайзер

10. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Ненавиджу економайзер!!!

11. Pol

Pol Super Moderator

Ага і ваз 2107 теж має стрілочний, але то не економайзер а показник продуктивної роботи двигуна, і він не є стандартною опцією компютора, а я вів мову про компютор і економію палива компютором при їзді накатом на предачі.
    ага а тепер читай сам що сказав. Ти кажеш що поршню крутити (колінвал, коробку і зрештою цілу машину а ще з буксами в ривку , а можливо ще і гружену машину) лекше ніж машині крутити колінвал? абсурд.
    якщо вижати зчеплення коли котишся з гори при тому обороти падають, а потім кинути сцеплення обороти різко ростуть то нагрузка велика, а я кажу не вижимати а просто відпустити газ, і котитись на передачі. саме в той час бенза не поступає в мотор.

12. Siko

Siko Active Member

1
    Те, що пише автор - правда!
    Просто коли тиснеш тапок до бляхи, то двигун крутить привідні колеса, а коли на швидкості відпустити педальку газу, то авто по інерції котиться і колеса крутять двигун... При цьому комп бачить оберти, швидкість і т.д. і відсікає подачу палива в циліндри. Комп показує 0,0 літрів. Перевірено особисто...

13. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    Я ніколи не скидаю на нейтральну і не вижимаю щеплення при їзді з горки. Машина сама їде і колеса крутять двигун це оптимальний обертовий момент двигуна, це економія бензини. На жаль в мене немає економайзера але на інших машинах які в мене були з економ , розхід показувало НОЛЬ.

14. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    При гальмуванні двигуном електроніка відключає подачу палива, і двигун просто ганяє повітря в циліндрах. В мене це відбувається якщо оберти більше 1800 і не впадуть нижче 1500, добре відчутно на 3тій передачі в машини аж ривок відбувається. А економайзер в тазах це звичайний вакууметр, який відсліджує розрідження в впускному колекторі.

• Подобається Подобається x 1

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)