Газове обладнання

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Чортопхай, 15 жов 2012.

1. bodia

bodia Active Member

VW passat 1.8мi(ABS) 1993
    Толково пояснено.. спс

Та я вкурсі я як приклад привів. Якшо АБФ поставити то має піти)

2. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    незнаю наскільки доцільно,але в знайомого було авто на газу і комп регулював подачу води в систему, реально газу хавало на 43% потрібного то ми вираховували після 14000км , а щодо потужності то він на свому пассаті спокійно рушав з 3 передачі чим я був шалено здивований

3. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Можеш роз"яснити свій допис? Вода вприскувалась? "газу хавало на 43%" від чого? просто заплутався в словах:)

4. Nazariy

Nazariy Місцевий

заз 968, коррадо г60
    я теж нічого незрозумів :wacko:

5. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    вода та газ подавались в камеру згорання,і газу автомобіль споживав не 12 птрібних йому літрів на сотню, а трошки більше 5

6. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    забув дописати,вода була в окремому бачку

7. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    ти шо куриш?

8. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    Останнє редагування: 24 жов 2012
  9. Nazariy

Nazariy Місцевий

заз 968, коррадо г60
    получаэться водне мобыль якийсь.як на мене це марення ствої кобили. тупо розвоняк на бабло.

10. dima1405

dima1405 Місцевий

Ти не правий! Паровий двигун працює по якому принципу? Є котел в якому воду нагрівають до пару і під тиском подають в циліндр в якому є поршень,шатун, КВ, які іприврдять в рух якийсь механізм. Що до двигуна внутрішнього згоряння то таке можливо бо при згрорянні паливо повітряної суміші ми використовуємо лише зміну об"єма газа (різке розширення під час горіння), а теплова енергія яка виділяється є побічним продуктом (відводимо через ох. с-му). В даному випадку "капнувши" краплину води на розпечений поршень отримуємо пар, який і штовхає поршень, звісно потрібно і пальне (нагріти ж потрібно ЦПГ). Навчаючись в Політехі на кафедрі "Двигунів внутрішнього згоряння" нам розказували про бензиновий двигун в який впорскувалася вода і бачив на власні очі працюючий танковий двигун на заводі ім. Малишева з таким самим принципом. От тільки я не погоджуюсь з твердженням що система економить 65% пального, на той час я чув цифри 10-15%. Від її розробки відмовилися бо КПД парової машини низький, та й сама с-ма досить складна (маю на увазі бензиновий двигун), а переробляти(розділяти) воду на водень і кисень і подавати ці гази в циліндр більш економічно доцільніше (саме ця с-ма і має розвиток).
    Колись твердили що використовувати відпрацьовані гази для приводу якогось механізму це "брєд", а виявилося що можна поставити турбіну яка буде крутити компресор!

Останнє редагування: 24 жов 2012
  11. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    може та система і дає якигось 5-10% економії, але ви не врахували які побічні дії. наприклад в пальному є сірка, в сполученні з водою і високою температурою, отримуєм сірчану кислоту прямо в циліндрах. була б та система хоть трохи перспективною, давно б були прототипи і серійні зразки автівок. і не треба тут про змову нафтовласників - автовиробники ж вводять всякі FSI TFSI, гібриди які реально економлять.

цікавим було б використання надлишкового тепла, яке виділяється з двз, але ті ж термоелектричні елементи дуже дорогі і фіг зна чи окупляться.

• Подобається Подобається x 1
  12. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    несперичатимусь,але є ще один факт,що таку установку ставили і на Таксі правда на ВАЗ 4 серії в м Городок,таксі вояж, і я тому свідок,так їхало гарно,так скрутили подачу газу до мінімуму,але дійсно серйозно у виробництво за це невзявся жоден виробник ,тому і невнушає довіри така річ + вибухи видню в ДВЗ здається ненайкраще

13. Nazariy

Nazariy Місцевий

заз 968, коррадо г60
    quote=MrWolf777;160683]може та система і дає якигось 5-10% економії, але ви не врахували які побічні дії. наприклад в пальному є сірка, в сполученні з водою і високою температурою, отримуєм сірчану кислоту прямо в циліндрах.[/quote]
    + вода має в собі вся примышки, буш мати ефект чайника знакипом.

байка то все. так само як магнітики, іонізатори і каталізатори горіння.
    1. двигун коли холодний як їздити?
    2. коли зима як їздити. все водою студиш з середини, згорає 2 рази менше газу відповідно менше нагрівається двіжок.
    3. Ресурс двіжка 0.
    4. каталізатору торба так само як і всій решта вихлопній системі.
    5.і ше 100 варіантів якщо добре пошорупати мізками.

14. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    я несперечаюсь а лише констатую факт,а стосовно першого пункту система запускалась коли ОР двигуна піднімалась до 50градусів і нераніше, а стосовно проблем я завсім несперечатимусь,логічно шо автовиробники якби це було настільки ефективно збільшували б таким методом потужність двигуна

15. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    вибухів водню там і близько небуде. щоб розкласти воду на кисень і водень треба купу специфічних умов і дофіга енергії

16. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    бл* а якич чином та річ тоді працює поясніть мені дурному,коли реально і потужність + і скрутили жиклери і газу ішло мало як так?

17. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    нарив інфу ближчу до істини, а не рекламну:.
    На P-47D-5-RE был установлен ...... Впрыск воды в цилиндры предуп*реждал возможную детонацию смеси и улучшал охлаждение головок цилиндров. Бак для воды емкостью 57 л монтировался в отсеке агрегатов двигателя, в воду добавлялись антикоррози*онные присадки и метиловый спирт, предотвращавший замерзание воды. Насос для подачи воды имел привод от двигателя. Впервые массовый американский самолет получил систему впрыска воды в цилиндры двигателя. Более глубоко, чем на P-47D-2-RE модернизировали топливную и кислородную системы. Боевые самолеты перегонялись из США в Великобританию через Гренландию и Исландию.

по суті на виході два плюса - зменшення перегріву і детонації все банально за рахунок втрат тепла на випаровування води. та й на літаках та фіча постійно не юзалась а тільки на форсованих режимах, видно на ресурс впливало серьозно.

а ще я тут подумав - в нашій тіпа бєнзі також багато води вже із заправки - відповідно та система непотрібна, все ітак покращено турботливими заправщиками))

18. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    скоро в нас будуть паровози

19. dima1405

dima1405 Місцевий

Умова одна: подати сильний електричний струм, такі с-ми вже є і широко рекламуються в інеті та й вартість досить адекватна. Та чи потрібна така "доробка"? я на своє авто навіть пропанову установку не ставлю бо відбиватися буде тисяч 80-150.

20. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    ага, тільки забуваєш про закон збереженняі енергії.
    дивись. для того щоб розкласти ту воду на кисень і водень треба затратити певну кількість енергії A. притому процес розкладу має ккд явно набагато менше 100% відповідно в водні і кисні буде закладено потенційної хімічної енергії B яка менша за A(A<B). при горінні того всього енергії вивільниться також не 100% від B, а якась величина С<B<A, яка перетвориться в механічну роботу з якої треба знову отримати електричну енергію на розкладення на кисень і водень(A), але в реальності ККД генератора також вносить корективи і він виробить з кисню тільки D енергії D<C<B<A. тобто на виході маєм тільки електроенергії значно(на порядок) менше ніж її затратилось для її генерації, про корисну роботу взагалі мови не йде

• Подобається Подобається x 1

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)