Гольф 2 дизель не заводиться, підкажіть новачку

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем sch, 15 кві 2013.

1. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Ви на правильному напрямку, .... :)

Щодо свічок. Знаю два методи перевірки.
    1. знімаєш мідну контактну пластину зі всіх 4-ох свічок вона прикручена гайками (мабіть на 8, або 7), після того викручуєш кожну свічку (ключ мабуть на 12 чи 13), але обережно, не зірви різьбу місць де вкручуються свічки, корочче з чутьом це роби. Саме западло це викручувати і закручувати ті 2 крайні свічі, що одразу за ТНВД. Для зручності познімай металеві трубки з ТНВД на форсунки. Приготуй собі кілька гайок маленьких, що кріплять контакт на свічки, бо ті малі паскуди падають і губляться:). Коли знімеш, візьми кусок дроту, примотай один його кінець навколо свічі, другий кінець дай на мінус АКБ і цоколь (контакт свічі) дай на плюс АКБ (так як лампочки перевіряють), свіча повинна накалитись за кілька секунд, як розжарений на вогні цвях. Закручуй все у зворотньому порядку. Ага і ще ключ яким будеш викручувати свічки візьми довгий, як нема то змайструй (ізолента і ще один ключ), та звісно терпіння бо ті дві свічки за ТНВД треба кінчиками пальців витягувати (вставляти - зворотній порядок) і по пів кола викручувати.

2. Можна зробити по іншому, зняти ту мідну контактну пластину зі всіх свічок, свічки не викручувати, а робити наступні дії, але для цього потрібно ще одну людину. А саме, коли пластина знята, зроби (змайструй, придумай) так щоб до цоколя свічки де йшов контакт пластини, а це плюс, була лампочка 12 вольт люба зі стопа навіть (описую: закручена свічка + один кінець проводу до цоколя свічки + другий кінець до корпуса лампочки + цоколь лампочки до пластини мідної, або кінця проводу, що йде на пластину мідну контактну) один чувачок це все тримає, щоб не коротнуло на корпус, а другий повертає ключ запалення. При цьому, якщо свіча робоча лампочка засвічується і через кілька секунд гасне (її відключає реле котре під кермом) і так кожну свічу. Крякнута свіча лампочку не засвітить.

П/С/ Чув ще таке, що якщо міняються свічки накалу, то треба брати однієї фірми з однієї партії, бо на свічах є різне калійне число (таке чув колись від когось), ну і свічки Бошовські набагато кращі ніж Фебі, але Фебі в два рази дешевші.

Якщо щось не зрозуміло я написав, можеж дзвонити 096 34 21 655 (Роман), допоможу, без проблем.

2. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Де живеш, напиши в ПП, завтра я частково вихідний, можу підскочити (якщо то Львів) помогти.

3. sch

sch Новачок

VW Golf 2 CL Diesel
    Отож.

Замінив я 2 свічки - до яких зміг добратися - 3тя і 4та. Залишилися, звісно, ті, що за ТНВД. Чи були свічки зіпсовані... думаю, вони були старі і свій ресурс прокатали полюбе. Ну, але ясно, що це все відмазки і з методичної точки зору зроблено неправильно. :crazy: Зате, встановлено 2 нові свічки і, скажу я, я так з ними намахався, що натхнення лізти туди самому відбито надовго ))

Акамулятор на зарядці, завтра зранку спробую завести із 2ма новими свічками, свіжим акамулятором, та адекватно встановленим новим паливним фільтром.

Романе, щиро дякую за таку підтримку і бажання. Воно мені сьогодні дуже було би в нагоді, бо заміна свічок зі звичайними ключами і без знімання інших деталей - та, це щось )) Завтра їду в Трускавець на тиждень, тому зустрітися не вийде. Але ще раз дуже дякую, за виявлене бажання!

4. sch

sch Новачок

VW Golf 2 CL Diesel
    ітого.

Незважаючи на всю простоту завдання, машина заводитися відмовилася. Двигун "отчаянно" "хапає", однак, далі того справа не рухалася. шланг у напрямі до ТНВД містив повітря і надалі.

Тоді, я злив мілітрів 200 солярки у півлітрову пляшку, від’єднав шланг від ТНВД до філтра, залив туди трохи пального і приєднав його до пляшки. Двигун запустився. Я лишив його трохи прогрітися, а потім зупинив і з’єднав ТНВД і фільтр напряму. Сварячись та скрегочучи (було видно, до речі, як солярка вперемішку з повітрям йде в насос) двигун все це "з'їв" і з часом став рівніше працювати. Машина виїхала.

Тада!

Дуже дякую вам всім за допомогу та ідеї, які я використав в процесі, класно, що ви є!

P.S. Oскільки, машину ще не запускав "в холодну", то тема заміни свічок може ще залишатися актуальною. Побачимо через тиждень )

Останнє редагування: 19 кві 2013
  5. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Щиро радію, що прислухався порад, і що машинка на ходу.
    А на рахунок допомоги, то знаю одне, що як правило: "... один в полі не воїн".
    Пиши звертайся, думаю всі допоможуть хоть словом, для цього ми й тут підтримуємо такі відносини :drinks:

6. memline

memline Active Member

Гольф 2 1.3 1987(був),Mercedes-Benz Vito 108 CDI
    Щоб не створювати тему,напишу тут.Проблема в тому,що зранку (VW Golf2 1,3. карбюратор)не хоче заводитись,але після 2-3 поштовхів на передачі(буквально метр вперед),заводиться з ключа без проблем.Які думки будуть?Дякую.

7. kym

kym Аксакал

a 100
    З стартером проблема

8. NiKOlajko

NiKOlajko Active Member

VW Caddy 1.9SDI

9. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065

10. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Думаю не найде він в себе таких трубок. Читати уважніше треба.
    Теж схиляюся до стартера.

11. memline

memline Active Member

Гольф 2 1.3 1987(був),Mercedes-Benz Vito 108 CDI
    дякую наразі,буду міняти.

12. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    а чого перестав заводити , що дизель на нуль попав ?? якщо так то я б попробував від талкача завезти , прикріпив тросом до колеги і по району 10 км , може заведеться

13. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    та сама машина хочеш під’їжджай подивимся 0939652974 впринципі було шось подібне , теба ше дешо перевірити , не знаю як та баночка називається

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)