Граната Г1

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Ravel, 9 лют 2008.

1. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Відповідь: Граната Г1

Дивись, яка халва. В тебе стоять в діаметрі менші гранати, ніж на сірку і Г2. То зав*язано на твоєму двигуні. Зателефонуй мені по тел. 80504268719 я тобі все поясню, що робити.
    Спробую пояснити і тут. В мене розбився кулак під шарову. Був в мене кулак з мотору 1,6 дизеля з Г1. Я його і поставив і забув(від народження в мене 1,6карб був, зараз 1,8 інж.). Шарову затягнув. Потім, набагато піздніше заказав правильні гранати з мотору 1,8ДХ(брати раджу гранати Спідан). На той кулак, що в мене був з мого двигуна грана стала як до себе додому. А от у той кулак 1,6 дизель Г1 вона стопорнулася у кулак. Щоб не шукати кулака нового, зняв гранату і пішов до токаря. Він фаску зняв на гранаті(2 чи 3 мм) і вона як рідна стала у кулак від Г1.

2. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

ну саму гранату виробника Спідан я ніби знайшов....
    а от зі зняттям старої проблеми...те кільце не треба знімати? просто намагатись вибивати і все? не думав,що буде стільки геморою

3. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Так, просто аккуратно вибивати.

4. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Стопорне кыльце зняти не можливо бо воно всередені гранати

Вибивати і все. В твому випадку можна вже добре товкти молотком по гранаті бо їй і так вже "хана", але так товкти щоб півввісь не зігнути та шліци не побий!

to Scirocco GTI поясни пліз що ти розумієш під "гранатою", а що під "кулаком"???

5. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Граната - то граната, або його зовуть ще ШРУС. Кулак - то поворотний кулак з підшипником ступиці. В кулак заходить ШРУС і фіксується гайкою. Так ось якщо кулак розрахований на маленький ШРУС, то великий ШРУС с 1,8 мотору просто упреться при його фіксуванні у кулак і не буде крутитися. :-(

6. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Все вірно, просто для деяких воно одне і те.

До речі вдома лежать два кулаки від Скірокко двига 1,5л з супортами.
    Може хтось таке шукає...

7. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

Всім дякую, граната знята. Прийшлось самому думати і мудрити... зняв дуже легко,навіть не потрібно знімати піввісь, або гатити по гранаті,щоб випала ;) Завтра приїджає нова...

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

2 питання:
    Як "вдкручувати і не знімати"?
    Так як ти зняв?

Додано через 3 хвилини
    Ееее, а чому в приват - виливайте переговори для всіх, невже при зніманні гранати твориться щось занадто інтимне? :-D

• Подобається Подобається x 1
  9. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001

Як в анекдоті про солдатів, "а хочете наї...сь по справжньому?":mrgreen:

10. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

нічого інтимного, з приватного повідомлення майже нічого не зрозумів,пробач pmp!
    Все просто, розташовуеш піввісь до себе як можна зручніше, підлазиш під крило,щоб було видно нормально гранату і стопорне кільке,до речі-гранату потрібно повернути так,щоб кільце розмікнутим кінцем було догори. Потім якщо немае спец інструменту,щоб роздвинути кільце, беремо викрутку і фіксуємо одну сторону кільця,а іншою підковирюємо другу сторону кільця і розмикаємо до упору кінчики.... потім викрутки перехоплюємо однією рукою...а іншою молотком потроху б'ємо по серцевині гранати,і по тихеньку граната спадає.... ось і все...гадаю пояснив зрозуміло!

Додано через 9 годин 19 хвилин
    все то добре але граната приїхала не та,стопорне кільце аж всередині,а в моєї з краю - на піввісь не поставиш таку.... пошуки тривають!

11. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001

Гм. Виходить що на Г-1 з двигом 1,3 не така граната як з двигом 1,5 і більше.

12. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Просто пыд 1,3 мотор граната менша. Алей у 1,5 вона повинна бути такоюж. От на 1,6 вона ынша. :)

13. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001

нєа, на 1,5 така ж чк на 1,6, а у 1,3 вже інша

14. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

по розміру граната - ідентична з моєю....

до речі,потребую поради: рідну гранату пропонують тільки польську,але як кажуть вона не якісна(через одну), кажуть можна поставити ту яку привезли,тобто не рідну,вона всеодно нікуди не діниться,хоть і не буде застопорена кільцем...
    підскажіть,чи варто таке робити??

15. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Погані гранати клинять при повному вивертанні. Інших негативів не помічалося.

16. pmp

pmp Новачок

VW Corrado G60 1989

Стоп!!!! Тут повільніше... ти на малюнку який тип зобразив, той і описував для зняття. Така граната ( стопорне кільце з краю) стоїть в Опелях Кадетах 1.2-1.3. Можливо підійде від такої машинки

17. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

цікаво якщо граната не буде зафіксована на "валу",чи не злетить вона при поворотах колеса?

18. pmp

pmp Новачок

VW Corrado G60 1989

100% що не вилетить ( коли зібрана ), але при кожному знятті шарової буде загроза, шо піввісь буде вилітати з вінця гранати і порве захисний чохол ( пильник )

19. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

вирішив замінити повністю приводний вал, але не можу зняти старий...там болти під звездочку на 12 зубів :sad: такого ключа ніде не знайшов,навіть набірчиків :sad: хто що підскаже?

20. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Є такі болти. Якщо я не помиляюся, це 11 а не 12. Така головка продається в спеціалізованих інструментних магазинах. Вона, як правило, японського виробництва (інших в тому розмірі просто ніколи не бачив) її легко відрізнити від інших тим, що має широку голубеньку полоску з написом виробника і коштує дорожче від інших. Якщо буде проблема - вишлю тобі якоюсь поштою, назад чекатиму з пляшкою сумського пива :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)