Гріється мотор 110*С

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Aknod, 12 гру 2009.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ні, Кум правий ОЖ в двигло йде з нижнього патрубка.
    Власне тиску там нема. Заведи зранку мотор і через півхвилини попробуй патрубки - тиску не буде бо ОЖ не встигла розширитися.
    Погазуй на холодній машині - патрубки все одно будуть мякі
    Ладно. Це все пусті суперечки раз тебе не може переконати не одна думка інших.

2. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    а саме чому?? я не на одному малюнку не бачив. тому хочу, щоб аргументовано пояснив

3. kym

kym Аксакал

a 100
    Це загальна фізика термодинаміки. Горяча вода завжди піднімається догори, бо при нагріванні вода змінює свою густину в сторону зменшення. Тобто холодна вода тяжча ніж нагріта і падає вниз піднімаючи горячу догори. По такому принципу роблять опалення в домах .. по стояку подають воду наверх а вона остигаючи падає на низ. Так працюють всі бойлерні котельні та ін.
    Для двигуна висота не має значення, але загальний прицип залишився. Плюс ОР з радіатора попадає спочатку в блок циліндрів (який найбільше нагрівається), а потім в ГБЦ, яка сама по собі охолоджується бо гріється тільки знизу в районі клапанів.Якщо б навпаки то спочатку охолоджувалась би ГБЦ а потім вже нагріта ОР попадала б в блок. І тоді виникли б технічні труднощі з охолодженням блоку.

Останнє редагування: 15 гру 2009
    • Подобається Подобається x 1
  4. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Для прикладу Шаран (див стрілки)
    Або мазда

5. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Хлопці наскільки я пам"ятаю то термостат, на холодному двигуні, закриває велике коло, а відкрите мале. Відповідно на гарячому навпаки(мале закрите, велике відкрито) можливо проблема саме в цьому(вода йде по принципу меншого опору).

6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ні. На гарячу обидва кола відкриті інакше б пічка переставала гріти яка по суті є частиною малого кола
    Як варіант - основний радіатор забитий, або все ж таки не відкривається термостат

7. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    основний радіатор поміняно!

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Я бачу ти міняв термостат разом з тройніком.
    В Пола була така ж проблема. Він поставив новий тройнік і машина почала закипати. Після купи витраченого часу і прокачки шлангів виявилося що в новому тройнику не було одного отвору через що термостат при відкритті впирався і не відкривався. Пол зробив відповідну дирочку і все стало на свої місця. В нього правда 1,4 і конструкція того всього хазяйства інша але пропоную тобі цей варіант розглянути.

9. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    в мене тройник на верху,на головці,а термостат в нинзу під помпою,тому цей варіант відпадає..

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ааа, я подумав що ти мав на увазі корпус термостата. Тоді да.
    А той новий трійник точно такий як старий чи може відрізняється чимось? Там трубки всі правильно підключили?

11. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    там по іншому не підключиш :nea:такий самий!

12. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    питання може виглядати дурним, але ти впевнений що термостат всі ті рази ставили ПРАВИЛЬНОЮ стороною?

13. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    так там тыки одною стороною можна поставити.!

14. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    ну я теж так вважаю, але сам знаю випадки, коли умудрялися поставити не тою стороною.

15. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    проблему рішив!поставив нульову помпу HEPU,і проблема рішилась!

• Подобається Подобається x 1
  16. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Жжесть. Перший раз таке бачу щоб помпа впливала на рух ОЖ по великому колу ще й при добре працюючій пічці!
    А ти дивився до старої помпи? Щось їй там бракувало?
    Ну але вітаю! Дякую що відчитався.
    Бажаю кататись - не ламатись.
    Успіхів

17. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    ставив дві б/у помпи,з вигляду і на ощуп без дефектів,але...

18. kym

kym Аксакал

a 100
    Я таке бачив і не раз. Особливо часто таке коли міняють одну половину а друга стара. І вони різних виробників. Зазори не відповідають нормі. помпа не створює потрібного тиску і відповідно швидкість руху ОР мала і починаються проблеми з охолодженням.

19. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    уточни будь-ласка, помпу поміняв цілу чи лише частину?

20. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    як я зрозумів, кум був правий у всіх випадках, проблема з охолодженням в першу чергу виникає від помпи.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)