Інсталяція газової установки: добре чи погано

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем jora, 5 тра 2006.

1. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    підтримую.
    при правильних регуліровках отримаєш 10л/100 км по трасі і 12л по місту.
    таблетку брати не раджу, бо замахаєшся іздити заправляти.

• Подобається Подобається x 1
  2. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    ну так бач - в мене універсал. часто доводиться розкладати сидіння - і тре щоб була рівна площадка. балон тільки заважати мені буде.
    В принципі - 1 раз в тиждень прийдеться заїжджати на заправку, а то і частіше.

3. misha

misha Початківець

Октавія 2.0 2003р газ-пропан
    Всім привіт!Я перечитав десь сторінок 15 цієї теми і вирішив зареєструватись,щоб донести свою думку про газову установку.В мене Октавія 2003 року з двигуном 2.0.Скажу не по секрету-я таксист...Коли купив свою машину,ціна бензину гуляла десь в межах 5-ти гривень.При розході по місту 12-13л ще можна було кататись.Півроку тому я все ж вирішив поставити собі ту "чарівну установку"...Кажу зразу-не шкодую ані трохи!В мене 4-те покоління...забув якої фірми,памятаю тільки що польського виробництва.Так от:проїздив я на газу вже 40 тис,проблем не було жодних!Погоджуюсь з думкою,що все залежить від того,хто і як цю установку поставить і настроїть...В мене розхід виходить на 1л більше ніж на бензині.Тобто:13 по місту,9 по трасі.Максимальний розхід я спостерігав цієї зими,коли було 16-18 градусів морозу-16л.Щодо безпеки:боятись вовка-в ліс не ходити...Про економію:конкретно в моєму випадку-це вигідно,бо я проїзжаю в день від 200 км.А взагалі,хто хоче економити,хай собі купить машинку з 1.4 двигуном і катається на здоровя!А не ставить газ на машину дорожчу за 50 штук баків(сам бачив на заправці Тоарега:) )

4. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    Краще Диво-Матіз з 1,0 ))))
    і я бачив. і Лендкрузера за 100 000 баків.

Я оприділився - ставити буду. Але третє покоління. Планую на Квітень місяць. Може раніше получиться - то взагалі буде Люкс ФМ)) Щодо бензину - якщо воно по 8 грн зимою, то зараз весна - осінь по 10 грн буде.

5. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    Цены на бензин сильно поднимутся

Постановлением Кабмина отменили технические условия на компоненты отдельных бензинов, позволявшие ввозить в страну дешевый суррогат, имея при этом сверхприбыли.

Согласно распоряжению, опубликованному на официальном сайте правительства, Кабмин обязал Госпотребстандарт остановить действие технических условий на компоненты 92-го и 95-го автомобильных бензинов.

«Насколько мне известно, постановление, которое поступило в Госпотребстандарт оформили с ошибками, был указан неправильно номер этих технических условий, поэтому Кабмин и обязал Госпотребстандарт остановить действие ТУ», - рассказал Сергей Куюн, директор «Консалтинговой группы А-95» - сообщает AutoSvit.

По мнению экспертов, отмена технических условий (ТУ) на компонентные бензины, являющиеся суррогатами моторного топлива, окажет позитивное влияние на экологию и затраты автолюбителей на ремонт автомобилей. Теперь ввозившиеся со значительно заниженной пошлиной дешевые бензиновые компоненты попадают в общую с обычным бензином импортную категорию, и не несут ввозящим его компаниям сверхприбылей.

«ТУ на компоненты - это фактически официальное разрешение на продажу некондиционного топлива и оптимизацию налоговых платежей. Поэтому в результате их остановки выиграют все украинцы: они смогут дышать более чистым воздухом, а в бюджет государства поступит больше денег на общественные нужды», - уверен Дмитрий Зверев, представитель ООО «ТНК-ВР Коммерс».

Нововведение окажется полезным и для автолюбителей - при использовании более качественного бензина топливная аппаратура и выхлопная система (катализаторы) будут реже выходить из строя.

«Выиграют честные производители нефтепродуктов, поскольку они не будут страдать от недобросовестной конкуренции, а значит - появится возможность больше средств инвестировать в развитие производств, - считает он. Проиграет несколько десятков теневых торговцев, зарабатывавших миллиарды на лазейках в законодательстве».

«Сегодня оптимизация налогообложения за счет акцизного сбора на 1 л дает порядка 95 коп. на литре бензина.

Поэтому, конечно, получается, что продажа компонентного бензина несет двойную прибыль. Поскольку маржа на топливе сегодня составляет порядка гривны», - поясняет Куюн.

Эксперты считают, что устранение новых ТУ на бензины окажет только позитивный эффект. «С рынка уйдет узаконенная «бодяга». Качество топлива и конкурентная среда - ключевые проблемы украинского рынка. Их решение означает движение вперед к цивилизации и европейским стандартам», - уверен Зверев.

Подобное предложение Кабмина Госпотребстандарту уже имело место в конце 2009 г. Тогда Кабинет министров Украины рекомендовал отменить технические условия на производство компонентов бензина (КБ) 92-95. Глава Госкомпредпринимательства Александра Кужель ранее сообщала об намерении правительства отменить ТУ на производство КБ 92-95, которые по ее словам, «платили, по сравнению со всем рынком бензина, не 110 евро, а 20 евро, и срывали весь рынок». По ее словам, данное решение в совокупности с привязкой стоимости нефти украинского происхождения, которая реализуется на аукционах, к таможенной стоимости, позволит дополнительно привлечь в бюджет около 4 млрд. грн.
    Источник: autonews-ua.com
    23-02-2010 08:06

6. misha

misha Початківець

...продовжу.Хтось придумав і ляпнув,шо на газу нема тяги.Я,наприклад, на своїй машині взагалі не відчуваю ніякої різниці,навпаки двигун став плавнішим.Все залежить від того як він відрегульований,чувак,який мені ставив установку,казав,що можна виставити такі параметри на компютері,шо вона буде мати дурі ше більше ніж на бензині,але тоді розхід становитиме 20л.Звичайно є деякі мінуси:тепер я частіше міняю свічки...а там трохи незручно долізти,через те шо появились додаткові шланги-трубки,майстер постійно матюкається...:ireful1:

7. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Згідний на 99,9%. А різниця все-таки є, на високих обертах, особливо на обгонах. Двигун дійсно еластичніший і тихіший.
    На свому досвіді: при швидкості 130-140км/год на пятій передачі, при обгоні, приходиться переключатися на четверту, хоча на бензі авто вистрілює.
    Пропан-бутан рулить!!!!!!!!!!!!

8. orra

orra Active Member

audi 100
    в одного мого знайомого на гольфі 1.3 і на кадді 1.4 зимою при їзді на газі з сапуна постійно лізла біла піна. в сильні морози вона замерзала і наглухо забивала сапун. але він їздив на великі відстані і економив на газі по 200-300 єнотів на місяць. при їзді на бензині піни не було. заливав кастрол 10в40.

9. misha

misha Початківець

Класно тему роздули!Отже,ставити чи не ставити-це вирішує кожен для себе сам...Аргументів за і проти більше ніж достатньо.Всеодно залишаться ті,що будуть бакланити газ і ті,що на ньому як їздили,так і будуть їздити.А тим,хто хоче переобладнувати свого залізного коня на газ,просто потрібно добре подумати, чи дійсно воно вам потрібне.Бо все-таки коштує це не мало,і якшо ви не проїзжаєте в рік більше 50 тис км,то,дійсно,доведеться рахувати роки,поки ця економія відібється...І на машину впадло буде продавати,бо з установкою її ціна не зросте...Ну а хто надумав-витягуйте з панчохи 700-800 вічнозелених,ше від 500 до 1500 грн на реєстрацію в ДАІ,шукайте нормальну кантору,яка цим професійно й серйозно займається і вперед на газову заправку насміхатись з тих,хто купує бензу по 1-му долару за літр!:D Р.S.Станом на 25.02.2010р ціна А-95 7.99,пропан-бутан 4.55(заправка ОККО).

Останнє редагування: 26 лют 2010
  10. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    misha + 10000

11. misha

misha Початківець

Народ,напишіть хто де у Львові заправляється пропаном і свої коментарі щодо конкретних заправок.

12. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Ніяких коментарів!!! Бачиш заправку і при бажанні(потребі) заправляйся!!!!

13. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

VW Golf 3 1.6 95p (вже нема); Caddy ecofuel 2006, Passat wagon 1.8T
    Міша а чому ти не хотів собі поставити установку на метан ти б тоді відчув економію краще... От в торнополі майже всі таксисти на метані їздять.... Хоч в принципі ще не давно вони коштували одинаково а зараз вже ціни сутєво помінялись.

14. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    В мого брата ГАЗель бортова, після покупки авто поїхав ставити газ, поставив пропан, на запитання чому не метан(на той час пропан близько 2грн метан до 1грн бенза 3-4грн) відповів: щоб заправитися метаном потрібно простояти в черзі більше години, заправок небагато і то за містом, а пропанових майже на кожній заправці. Газелі побарабану метанові балони, а легковику зайві 300кг з втроє меншим обємом балона із ціною в троє вище, та й ще треба спеціально їхати на заправку це недуже зручно, а таксиста колеса кормлять:) а не черга на заправці:)!

15. misha

misha Початківець

Просто на "Газовику" на 5-10 коп дешевше ніж на ОККО,але дехто каже шо там намахують...

16. misha

misha Початківець

В мене балон замість запаски,а метановий-це машина без багажника...

17. Stepan

Stepan Новачок

B3
    День добрий, цікавить де у Львові можна поставити газову установку на пропан і скільки це буде коштувати. Поставити хочу на В3 91 р., 2,0 повний інжектор, універсал, балон таблетка. Дякую.

18. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

VW Golf 3 1.6 95p (вже нема); Caddy ecofuel 2006, Passat wagon 1.8T
    Я ніколи не стою ))) А на рахунок кількості заправок ти правий...
    А це сутєвий аргумент....

19. Stepan

Stepan Новачок

B3
    Доброго дня.
    Хто може допомогти? Машина на бензині не хоче заводитися. На газі заводиться, після переключення на режим бензини працює дальше. Чому не заводиться на бензині? Хто може допомогти? Буду вдячиний за будь-яку допомогу.

20. bodia

bodia Active Member

VW passat 1.8мi(ABS) 1993
    А які симптоми?
    просто не заводиться чи хоч хватає
    і коли переключишся на бензин працює нормально?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)