Інсталяція газової установки: добре чи погано

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем jora, 5 тра 2006.

1. jora

jora Active Member

VW Polo variant 1.6 inj, 1998
    Відповідь: Інсталяція газової установки: добре чи погано

http://www.astron-autogas.kiev.ua/gbo/advatages.html
    тут є трохи інформації по ГБО - це на перевагу всім сказаним вище негативним думкам. Крім того, може комусь просто буде цікава чи корисна така інформація :)

2. Конан

Конан Новачок

VW Jetta II 1.8 1985

Порадьте де у Львові краще встановити метанову газобалонну у установку на легкове авто:?:

3. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Чому саме на метан, якщо не секрет?

4. Avsel

Avsel Місцевий

VW Passat B3 Variant(1,8ABS)->Kia Cerato 1.6CRDi EX Silver

Напевно тому що він дешевший ніж пропан-бутан. Хоча як на мене, то його важче найти (мало таких заправок).

5. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Вын дешевший на 20коп. Це не аргумент!

6. jora

jora Active Member

VW Polo variant 1.6 inj, 1998

метан має меншу теплотворну здатність при згорянні, відповідно і потужність втрачається в порівнянні з пропан-бутаном. А заправок таких в нас я ше не бачив.

7. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

та я знаю, що потужність втрачається, тому і запитав, ЧОМУ?

Заправки є

8. Конан

Конан Новачок

VW Jetta II 1.8 1985

Метанова газова установка вже встановлена , але не налагоджена.
    А метан порадив знайомий (яеий вже 5 років на ньому їздить) як більш дешевий і безпечний

9. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Я метану більше боюсь ніж пропану. По своїх деяких властивостях пропан є небезпечніший, але він не вибухає в таких пропорціях як метан з сумішшю повітря.
    Яка саме установка стоїть?

10. Конан

Конан Новачок

VW Jetta II 1.8 1985

я не знаюсь в установках

11. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Під капотом подивись, який редуктор стоїть?

12. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Я трошки втикнуся у вашу розмову, я Віталіка знаю просто, я відкривав також капот, стоїть установка і редуктор, хоча сам незнаю якого поколіня і як їх розрізнити. Я думаю людині треба просто дорадити професіоналів хто налагодить і запустить її в дію, там як я глянув намутили трохи зі шлангами як мінімум.:x

13. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Попробуй поїхати на Газовик або Атмосферу -- вони займаються метаном, але нрайкраще поїхати до установщика, бо вони можуть здерти купу грошей за настройку

14. Конан

Конан Новачок

VW Jetta II 1.8 1985

А де знаходяться Газовик, Атмосфера та установщик , може є телефони?:-|

15. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Газовик на Зелені, за Дністровською, після жд переїзду. як їхати з центру, то по правій стороні

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Сорі, що повертаюся, але заділи видумки поданому цьому сайті, які вважаю за необхідне спростувати:

перевод автомобиля на газ не требует конструктивной переделки двигателя, достаточно установки самого оборудования;

а можна і без установки...

сам баллон не занимает большого объема;

більше ніж бак, до того ж в салоні!

при работе на газе не бывает детонации (октановое число больше 100);

При звичайному рекомендованому бензині теж

цилиндропоршневая группа двигателя служит дольше (газ не смывает масло со стенок цилиндров и лучше перемешивается с воздухом, что способствует более равномерному сгоранию);

1. якби там залишалося масло, в циліндрах від нього би створювався нагар.
    2. Чув протилежну думку про вплив сухого спалювання на знос в циліндрах.

масло можно менять реже, поскольку оно медленнее теряет свои свойства;

Дурня повна, бо масло міняється через накопичення в ньому мікроскопічних металевих частинок (фактично мікростружки), утворених в результаті звичайної експлуатації двигуна (вузли тертя, кочення тощо) і газ тут нідочого!

гораздо меньше образуется нагара;

Де?!

менее вредный выхлоп, не возникает проблем с ГАИ по поводу СО;

Вирішення проблеми глобального масштабу! Даїшники так і полюють на СО :) Насправді неправильний рівень СО залежить від правильності виставлення суміші та запалювання. Я можу відрегулювати машину на бензині так, що СО буде як в газовій, але їхати буде дуже погано.

при правильно выбранном режиме работы двигателя на газовом топливе снижается и уровень создаваемого им шума на 2-3 дб (что особенно важно в условиях города). Двигатель начинает работать мягче, нет детонации и рывков, так как октановое число газа 93-120, при максимальном у бензина - 95;

Так само при відрегульованому бензиновому моторі звук знижуэться. До речі, я майже все їзджу на невідомому їм 98-му бензині!

сам процесс эксплуатации "на газу" ничем не отличается от работы на обычном топливе. Кстати, совершенно не обязательно, что, "укрепив баллон с газом", вы должны отказаться от бензина. В любой момент одним нажатием кнопки можно "переключиться" на традиционное топливо;

навіщо, якщо можна без того...

комбинированная система питания газ плюс бензин - это 1000 км без пополнения запасов горючего!

У нас заправки що 20 метрів... Не в тундрі ж живемо. Навіть якби жили в тундрі - там однаково і бензинових і газових нема... Та зрештою каністру замість газобалона возити можна :)

Опыт эксплуатации автомобилей показывает, что машины, работающие на газе, менее взрывоопасны, чем бензиновые.

Неправильна статистика, це тому що їх менше!

В любом случае газ или бензин в смеси с воздухом могут загореться только при высокой концентрации в определенном объеме. Бензин загорается при концентрации в 1,5%, в то время как газ только при 1,8 - 2,4%. В движущемся автомобиле взрывоопасная смесь возникнуть не может.

Це просто дурне твердження, яке навіть коментувати не варто. Вибухи газу з людськими жертвами відбуваються як правило саме на ходу!

На западе машина с газооборудованием стоит дешевле, нежели та, которая работает на бензине.

Я не хочу, щоб моя машина стала дешевшою

Не ухудшая технических характеристик, газ увеличивает ресурс двигателя.

ТТХ змінюються в гіршу сторону. Сам пробував.

Газобаллонное оборудование (ГБО) - это современно, дёшево, удобно.

Убойний аргумент, зараз побіжу ставити.

На данное время из всего автомобильного парка газомобилей насчитывается уже около 30%. Практически треть - это не так уж и мало.

Це вже гаплик! Такої брехливої реклами (що, до речі, є суттєвим порушенням закону) я ще не бачив! Це кожна третя машина на газі і кожна третя заправка газова?! Це їм дядявася розповів? Та у нас на газі менше 1го процента машин їздить! Це навіть досліджувати не треба! Як можна казати таку неправду тільки заради грошей?

Раньше проблемой был поиск качественного газобаллонного оборудования - найти качественное итальянское ГБО было почти невозможно, затем - заправка автомобилей - не была развита сеть заправочных станций.

видумана проблема!

На сегодняшний день эта проблема решена. Компания "Астрон-Автогаз" устанавливает качественное газобаллонное оборудование (ГБО) практически на любой тип автомобиля.

Видумана відповідь на видуману проблему.

ПС Я готовий послухати аргументи на користь ГБО, і буду вдячним за те, що мене переконають в його доцільності. Але, покищо я не бачу жодного спростування аргументів моїх чи Kvass-а. Тому і надалі раджу людям подумати перед кроком установки ГБО.

17. Avsel

Avsel Місцевий

VW Passat B3 Variant(1,8ABS)->Kia Cerato 1.6CRDi EX Silver

ТТХ можуть, наскільки я зрозумів з прочитаних недавно матеріалів, зберегтися на тому самому рівні лише в випадку установки системи 4-ого покоління (а це десь на 1000 $). Так що я н. п. передумав ставити ГБО. Це напевно актуально для таксистів і тих, хто дуже багато їздить.

18. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

Ок, зробимо математичний розрахунок.
    Інсталяція ГБО - орієнтовна вартість 400 ЮСД.
    Різниця у ціні між бензином і газом точно не знаю - ну думаю - не більше 2 грн. (1.90 і 3.90). Споживання газу як правило є в 1.5 рази більше ніж бензину (у товариша була голандська - виходило 12-13 літрів на 100 км. (мазда 626)) при 7-8 на бензині...

І т о г о, що ми маємо:

Реальна економія по паливу на 100 км виходить 12*1.90 (газ) при 7*3.90 (українська бензиноподібна суміш) = 22,8 при 27,3 (вартість 100 км) - економія 4,50 грн на 100 км.

400 баків * 5 грн = 2000 грн.
    Таким чином з нинішніми раскладами щоб тільки відбити її собівартість (не економлячи ні копійки) 50 000 км.
    Ну а якшо за 1 000 ЮСД взяти - то через 100 000 км. :roll: :roll: :roll:

Інша сторона медалі
    Нема гарантії, що через 1-2 місяці газ не подорожчає :oops: :oops: :roll: :roll:
    Це звичайно малоймовірно, але у Польщі, наскільки я пригадую, 1 л. газу коштує 1.90 - 2 зл. = 3.50 грн (ну десь так), при ціні на бензин - 3.15 зл. (5.50 грн). Таким чином по бензину ми вже дуже недалеко до них, по газу - дуже.

При нормальній їзді звичайна машина наїзджає 10 - 15 тис.км в рік.
    Таким чином бабки за цю біду відбиваються через 4-5 років !!!
    І це все при тому, що курити в такій машині, чи, не дай Бог, влітати кудась серйозно (відповідно поганяти, як то воно інколи хочеться) я б вже дуже серйозно не рекомендував !!!
    Можна ще звичайно зекономити значні бабки на тому, що рідше тре буде міняти свічки, ну але в мене на моїй бензинці таких проблем дуже не прослідковувалось.

Висновки накльовуються самі по собі...

19. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

А, ще забув добавити, на інжекторних машинах ставити ГБО проблематично, там треба компютер перенастроювати, були випадки, коли після непрофесійного настроювання народ плювався страшенно + влітали на заміну прошивки компутера чи навіть на його заміну (дужжже дорого )

20. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

хотів сісти і відповісти на всі ваші твердження, але дуже вже багато писати треба -- лінь.

Те, що на мазді 626 машина брала в 1.5 раза біфльше газу, і ще й притому на голандській установці, то це тому, що вона була погано відрегульована!!!!!!!!! Така машина на газі має брати 1-1.1л до 1л бензини .

І на інжекторних машин ставити ГБО проблем ніяких немає! Проблеми можуть бути тоді, коли настільки напічкано всього під капотом, шо не знаєш куди приліпити редуктор і компутер.

Відносно подорожчаня газу -- це ж є переробка з бензини і він завжди буде коштувати 50% від вартості тої самої бензини.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)