Як боротися із свавіллям ДАІ?

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Serh, 25 лип 2012.

1. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Своє прохання він може засу.... На то воно і є прохання. Хочеш виконуй, а хочеш ні. А вимога то вже інша річ.
    Звісно коли вже вимагають вийти з машини, то нікуди не дінешся.
    Я говорив про водіїв, яким тільки махніть і ті вже виходять з машини.

2. YuraRut

YuraRut Active Member

VW Golf II був :( Шкода Октавія А5
    Скільки людей стільки ж думок. а де істина ??

3. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Істина в правилах! Я ж процитував їх.
    Тобто розвели автора на гроші. Я думаю, що ці дайці, навіть, якщо б він не відкривав багажник, розвели його за лису гуму, чи то за забруднений номерний знак, коротше - знайшли б за що. На другий раз буде більш обізнаний.

4. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Істина в законах :D

5. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    те що даєць хоче грошей було видно з 3-тьої секунди розмови, просто не витачило контр агрументів на його аргументи (як писав вище з такими ситуаціями не стикався) пиняли багато разів, але в більшості обмежувався предявленням документів і змістовною розмовою. Знаю що після бою кулаками не махають, але хотілосяб рзібратися до кінця що в подальшому була наука

6. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Я бачу, чоловіче, шо ти заляканий по саме не хочу. Просто подарунок для ДАЙців. Якщо ти перед ним поводишся як хом"ячок перед удавом, то ясен пень, шо він не відчепиться і тебе вже просто так не відпустить.

7. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    Витягом із правил ви внесли певну ясність але не до зовсім. Зокрема до кінця не зрозуміла процедура виявлення порушників з перебитими номерами.

В одному із постів зазначалося що потрібно було вимагати експертизу одразу.
    Можливий варіант коли авто зупинили вночі. Виявили явні ознаки того що з номерами щось хімічили, нприклад добре рослідковуються місця зварювання чи ще щось. Експертизу провести не можливо одразу, не та пора доби, тоді водія повинні тримати до ранку?

Пишу для того, щоб для себе вияснити..можливо в моєму випадку працівник даі мав право відправити машину на штраф майданчик і провезти експертизу через певний час

8. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Скільки вони взяли хабаря в твоєму випадку?

9. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Поділися своїм досвідом, я знаю Ти ніколи не виходиш з машини. Як базариш з ними?

10. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    я з ним нормально спілкувався, "бикувати" і цим показувати, що я "удав" в даній ситуації як ви виразились, чи залякувати його чимось вважаю безглуздим. Він прямим текстом про взятку нічого не казав, і ще коли запропонував довго ламався. Те що вирішив проблему таким способом не вважаю ознакою страху перед кимось.

11. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    300 гривень

12. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була
    ЗА законодавством свідок--будь яка особа, яка може щось свідчити по суті справи (хоч родич, хоч батьки, хоч діти, дружина--значення не має) бачив--свідок!

13. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Згідно правил він не має права забирати машину, бо в правилах нема такого пункту, котрий би забороняв експлуатацію авто з підозрою на перебиті номера.

Тут інший підрозділ має вступати в дію а саме міліція - він мав би звязатися з підрозділом міліції і розказати їм що МАБУДЬ він знайшов викрадача машини, і це лише тому що підозрює перебиті номера (тобто маскування під іншу машину). І ці вже приїхавши мали б право, я мінімум, взяти в тебе персональні (паспортні дані) і скласти протокол затримання (разом з машиною), і лише після підтвердження особи у відділку, могли б тебе відпустити додому залишивши машину як доказ. Але... то ж страшний гемор для простого дайця, та й ще з іншого району - йому ж потім перепасти може за таке, бо викрадення машини то вже кримінал, і за таку справу йому може перепасти немало проблем.

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    ну у випадках коли мене зупиняють із причиною "перевірка документів" я дійсно ніколи не виходжу з машини і все. Якщо дійсно порушив, тоді по обставинах. Буває, що простіше вийти з машини, ніж загострювати ситуацію. Але якщо ти знаєш, що на 100% правий, то нєфіг йти на жодні поступки. І цілком має рацію Басс, якби хлопчина стояв на своєму, сказав "везіть мене евакуатором на експертизу", мент би тупо відчепився.

15. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    наведи підтвердження.
    якраз родичі / а саме ЗАЦІКАВЛЕНІ особи / не можуть бути свідком, бо свідчення будуть неправдиві. (знаю із власного досвіду)

цікаве питання: то виходити з машини, чи ні ? колись було так, що працівник ДАІ може попросити, а не вимагати. Тепер щось змінилось ?

Чому протокол мав заповнюватись потім ? чому працівники ДАІ мають право просто забирати машину ? ще скажіть, що можуть сісти за кермо і самі відвезти ?

16. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    та не мають вони права. Вони жертву будуть "просити" щоб сама завезла машину на арештмайданчик (інакше на евакуаторі), але... це все має мати підстави - протокол порушення, яке дозволяє забрати машину, протокол огляду зі свідками про стан машини, і т.д. і.т.п

17. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була
    Стаття 272. Свідок

Як свідок у справі про адміністративне правопорушення може бути викликана кожна особа, про яку є дані, що їй відомі які-небудь обставини, що підлягають установленню по даній справі.
    На виклик органу (посадової особи), у провадженні якого перебуває справа, свідок зобов'язаний з'явитися в зазначений час, дати правдиві пояснення, повідомити все відоме йому по справі і відповісти на поставлені запитання.
    При розгляді справи про адміністративне правопорушення з'ясуванню підлягають такі обставини: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна ця особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Якщо є дані, що якій-небудь особі відомо щось про перелічені обставини, то така особа викликається для дачі показань у справі як свідка. Законом не встановлено ніяких вимог до особи такої процесуальної фігури як свідок. Таким чином, свідком може бути будь-яка особа (поняті, потерпілий, родичі осіб, що беруть участь у справі, інші особи). Нічого не зазначається і щодо віку свідка. Тобто можливе опитування як свідка малолітньої або неповнолітньої особи з урахуванням їх розвитку, сприйняття навколишньої дійсності. За загальним правилом, якщо опитуються малолітні або неповнолітні, то необхідна присутність їх законних представників. Усі дані, отримані від свідка, підлягають оцінці і порівнянню з іншими доказами, отриманими з інших джерел.
    У свідка, як і у будь-якого іншого учасника адміністративного провадження, є певні права і обов'язки. Свідок має право надавати пояснення на рідній мові або користуватися послугами перекладача у випадку, коли він не володіє мовою, якою ведеться провадження. Також він має право надавати пояснення усно або письмово. Згідно зі ст. 275 свідок має право на відшкодування у встановленому порядку витрат, що він їх зазнав у зв'язку з явкою в орган (до посадової особи), в провадженні якого перебуває справа про адміністративне правопорушення. Щодо обов'язків, то свідок зобов'язаний з'явитися в зазначений час в орган (до посадової особи), який його викликає у зв'язку з адміністративним провадженням, дати правдиві пояснення, повідомити все відоме йому у справі і відповісти на поставлені запитання. До того ж ст. 1853 КпАП встановлюється відповідальність свідка за злісне ухилення від явки в суд, також можливе застосування заходів громадського впливу трудовим колективом або громадською організацією.

• Подобається Подобається x 2
  18. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    дуже спірна тема люди неварто питати шо робити якщо хтось тебе розвів на певну сумму грошей а полізти в нет почитати закони вчасності ЗУ про МІліцію, КуАП, Конституцію,

нагадаю що правила мають меншу юридичну дію чим КуАП і ЗУ про міліцію

варто читати новини ось на цьому сайті http://roadcontrol.org.ua/

скачати памятку водію http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=2&t=496

і саме важливіше обізнаний значить озброєний ! читати закони і купити відео реестратор

правда неменшу роль грає те як ти вмієш себе з ними поводити і котролювати те що говориш і послідовність своїх дій

• Подобається Подобається x 1
  19. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Згоден, коли знаєш законодавство, такого не дозволиш нікому. І всі розводчики на тому і базують свої розводи, коли людина не знає, як виглядають гроші, правила, закони ітд ітп.

20. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    на майбутнє щоб не писати фігні - ота експертиза, про яку ти пишеш, коштує далеко не 100грн. і має юридичну силу лише 10 днів. Чому так, поясню - після того як ти зробив собі оту довідку нічого тобі не мішає пригнати донора і на ньому наклепати свій ВІН-код.

так як це юр.гілка тепер оце підтверди законодавчим актом де б було вказано що працівник ДАЇ зобовязаний Вам показувати маршрутний лист!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)