Як часто міняти масло в КПП?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Mishel, 27 лют 2007.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Масло в КПП

Я чітко написав що виробник рекомендує класифікацію GL-4/5 і немає тут жодних нюансів. Надалі прошу читати уважніше. І ще - як на мене ти помиляєшся, плутаючи номер допуску виробника і міжнародний клас відповідності - це речі різні.

Так у нас на форумі неприйнято поводитись. Вважай, що це попередження. При повторній неповазі будеш забанений без попереджень. Щодо моїх знань - ти помиляєшся я добре знаю і про кінетичну і про динамічну в'язкість мастил. Маю підставу підозрювати, що твої знання з цього приводу обмежені, навіть дуже обмежені - адже у нашій кліматичній зоні немає різниці у нижньому індексі 75 чи 80 (верхній у всіх 90) - різниця в тому, що перше замерзає при -45 а друге при -30 по цельсію, таких морозів, слава Богу, у Львові не буває.

Це просто твоя цитата.

• Подобається Подобається x 1
  2. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026

Я коли рішив перевірити рівень масла в коробці, то просто офігів, шо там майже сухо було :neutral: Ну і залишки масла вже ніякої в'язкості немали.
    Заливав масло так: викрутив колеса вліво і там уже видно заливну пробку на коробці. Машину можна поставити трохи під нахилом, шоб більше масла влізло ;-) В отвір вставив шланг і по ньому заливав.

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Шариш ;)

Класний спосіб і єдине, що можна додати - замість додаткового можна використовувати шланг, що вилазить з корка нормального фірмового масла.

P.S. Спосіб потребує знання, яке масло було залите до того а також наявності ключа, описаного вище.

4. Adler

Adler Початківець

VW Bora BFQ

Панове!А чому б не подзвонити на авторизовану СТО і не вияснити все це у дипломованих спеціалістів?

5. Шумаксер

Шумаксер Початківець

A few

А нафіга звонити? тут вроді все ясно - скіроко виклав ясні і аргументовані цифри.

• Подобається Подобається x 2
  6. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Відповідь: Як часто міняти масло в КПП?

Як мені знайти зливну пробку в моїй коробці, а то шось я нерозберусь ніяк. Там повно якихось болтиків, ще щось нето викручу, ото буде заміна. де вона точно знаходиться? І ще я не знаю яке залито попереднє масло, чи варто промити коробку і чим саме??? Дякую.
    П.С. Коробка 4-ст мотор МН

7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Масло-Кастрол TAF-X, синтетика, рекомендується вагом в мех. коробки типів 020, 02А і в більшість новіших. Заміна раз на 60 тис., якшо не знаєш шо там було раніше і є підозра, шо попередній власник міг ливанути ТАД-17, то коробку краще промивочним маслом промити (7-12 хв. на підйомнику (з вивішеним колесом) з включеними передачами дати попрацювати). Є КПП з зливними і заливними корками, є такі, де тільки один заливний (він же для перевірки рівня), тоді масло з КПП треба відсмоктувати спєцовим девайсом в вигляді великого шприца. Заливати через нього ж, можна поізвращатись і залити через дірку для троса спідометра, викрутивши датчик задньої передачі (шоб повітря виходило).
    де знаходяться на твоїй КПП заливні/зливні пробки-якшо не можеш знайти, то можу тобі порадити хіба купити буквар по гольфу, шоб знати елементарні речі

8. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander

А де такий продається?? Можеш порадити магазин я б купив ;-))
    не всі такі специ як ти Марк. ті болтти там всі однакові ше не той викручу.

9. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Автостоп, або інший, то масло не є дефіцит. Шоб викрутити той болт шо треба, дивись в мануалі де він знаходиться, він не такий як всі. І я не спєц ні разу, ти сам раз то зробиш і будеш знати.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)