як купити авто на польській реєстрації.

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем red_bull, 23 лип 2009.

1. Hemp

Hemp Початківець

ROVER 620 SDI
    сам з Рави переїжаю тьліки там,але говорять и на краківці нормально випускають

2. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Добрий вечір,щодо першого питання,
    в митному кодексі України та інших законах не написано,що якщо авто заїхало транзитом на Україну через польський кордон то має виїхати також через польський кордон. Транзит - митний режим, відповідного до якого товари і транспортні засоби переміщуються під митним контролем між двома митними органами або в межах зони діяльності одного митного органу без будь-якого використання таких товарів і транспортних засобів на митній території України.Згідно з загальним правилом, транзитні товари та транспортні засоби не можуть бути використані на митній території України, тобто вони залишаються у незмінному стані, крім природних втрат, і не використовуються з іншою метою, крім транзиту.
    То ж я думаю проблем не буде, але все-таки бажано хоча-б 1 раз в 2-3 місяці пересікти кордон на авто із любою країною ЄС, бо як я знаю,то поляк може перебувати одноразово на території України не довше ніж 60 чи 90 днів.Можливо таке поширюється і на авто?, але я думаю,що не поширюється, то ж катайтесь на здоров'я.
    Щодо другого питання,
    Транзит - митний режим, відповідного до якого товари і транспортні засоби переміщуються під митним контролем між двома митними органами або в межах зони діяльності одного митного органу без будь-якого використання таких товарів і транспортних засобів на митній території України.Згідно з загальним правилом, транзитні товари та транспортні засоби не можуть бути використані на митній території України, тобто вони залишаються у незмінному стані, крім природних втрат, і не використовуються з іншою метою, крім транзиту.
    Митний орган - це регіональна митниця або митниця,якій підпорядковуються контрольно-пропускні пункти. Для авто транзит встановлено терміном до 10 днів.
    Щодо третього питання,
    Це все залежить від того як у вас "підвішений язик",тобто якщо вас на авто з польською реєстрацією зупинить інспектор ДАІ і почне розказувати,що ви не зупинились перед пішохідним переходом і не пропустили бабку, а ви в свою чергу почнети щось собі під ніс бурмотіти і казати "вуйко відпустіть мене,я так більше не буду"!!!То звичайно,що він зразу придумає і розкаже вам про новий закон під номером №1111, де говориться про те,що ви повинні мати довідку від "центру стандартизації автомобілів",де буде вказано,що ваше авто відповідає українським стандартам і ви не створюєте аварійної ситуації іншим учасникам руху.:lol:
    А якщо чесно,то якщо ви не порушите термін 10 днів,ну і звичайно правил дорожнього руху,то ніхто на законних підставах вам не випише протокол.
    Да-а-а-а-а, але я твір написав.Навіть не знав,що я такий розумний.Хороша штука інтернет,якщо полазити і пошукати ,то можна знайти цікаві закони та нормативні акти,якими можна користуватись при спілкуванні з працівниками ДАІ і митниці.
    [/

• Подобається Подобається x 1
  3. guru

guru Новачок

bmw
    Добрий день, хотів би пригнати під донора bmw e34 і e46. Хотів би сам поїхати і подивитись, щоб щось людське вибрати. Десь не дуже далеко від митниці. В якому місті нормальний ринок автомобілів? Краще би ближче до митниці Краковець. І потрібна буде допомога в проїзді на митниці і в тому щоб зробити, що автомобіль виїхав назад до польщі, щоб тут без проблем його можна було розібрати.

якщо заїхати автомобілем на україну і одразу зробити виїзд його, то по дорозі наприклад до львову, якщо зупинять даї, то вони будуть знати що машина вже виїхала?(в документах ставлять печатки). Чи краще машину перегнати, а потім приїхати і зробити виїзд?

Останнє редагування: 17 лют 2012
  4. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    А какой в этом смысл????Если ты выехал то у тебя итак есть 10 дней!!!
    А если думаешь сделать так чтоб машины вообще не было в Украине,то тогда как ты собираешься ехать без номеров????

5. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    ти троха недочитав

6. kym

kym Аксакал

a 100
    Щоб таке зробити (пригнати донора в Хмельницьк) треба мати знайомого поляка і тоді найменьше проблем... а по чорному то треба мати "приватизований" метр митниці..))))), а інакше то роззують на всі 100

7. Slawek

Slawek Новачок

Golf 2 1990
    Я вже як рік катаюсь на авто з польськими бляхами через Раву,і слава Богу ніяких проблем,по документах я є-співвласник;Тільки 1 раз,відправляли читати закон: що україна є транзитною державою,і потрібно ніби заїджати Білорусією-так сказала,але почитавши закон,я назад відав документи з 50 гривнями і спокійно поїхав в польщу!!!! з ДАІ проблем на Львівщині немає,кілька раз зупиняли,подивляться документи і бажають щасливої дороги!!! А от на Волині з цим трішки худо з ДАІ (мозги довбуть) я сам з Луцька,тому знаю! а чув що на Рівненщині ДАІ взагалі можуть машину забрати!!!! Закон один діє-але напевно не в усіх регіонах!!!!! зараз хочу брати буса на польських бляхах. тому продаю свою!!! ПРОДАМ DODGE RAM VAN 2.5TD: 1996 рік; колір:темно-синій; оригінальний пасажир 7 місьць; салон велюровий; розхід палива; траса-7,5л\100км;місто-9л\100км; багажник,ABS;2 AIRBEK: клімат контоль,форкоп,магнітола; Стан: ІДЕАЛЬНИЙ. ціна 8.500zl тел(098)5842155

8. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    А ты это написал для кого?Как я понял что ты хочеш продать машину здесь на украине!
    Вопрос!Каким образом у тебя ее здесь купят,если владелиц Поляк а ты совладелец????????
    Ни по доверености,ни каким либо другим способом у тебя это не выйдет(ЕСЛИ Я НЕ ОШИБАЮСЬ),только в самой Польше!!!

9. Ruban

Ruban Новачок

1
    Доброго вечора!Задам декілька запитань! Якщо я на машині вїхав на територію України і назад буду вертатися в польщу без неї , до мене будуть якісь претензії, і з якої саме сторони?
    І ще одне.Якщо машина розбилась в ДТП на території України ! Як на границі це розрулити? Буду вдячний за відповідь!

10. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    все є в цій темі читай 20 попередніх сторінок... там все є

11. Ruban

Ruban Новачок

1
    На друге запитання відповідь знайшов)
    І все ж таки одного не знайшов.
    (Якщо я на машині вїхав на територію України і назад буду вертатися в польщу без неї , до мене будуть якісь претензії, і з якої саме сторони?)
    Підскажіть, буду вдячний!

12. StalloneUA

StalloneUA Початківець

Volkswagen Golf 2
    Будуть претензії. Звичайно, що з Української сторони. Ви резидент України і ввозите машину під зобов'язання зворотнього вивозу (протягом 10 днів). Відповідно, коли ви будете проходити митний контроль, Вас запитають, де автомобіль. Це порушення митних правил, що тягне за собою штраф (на скільки знаю, від 8000 грн) або конфіскацію авто. Такі варіанти не проходять. А за поляків можете не переживати, їм всеодно, що виїжає з країни.
    Претензій не буде до громадянина Польщі, якщо він заїде на Україну як власник, а назад поїде на поїзді.

13. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    До громадянина Польщі з боку України теж великі будуть претензії. Оскільки він при перетині кордону вноситься в базу ДПСУ як водій. Виїхати як пасажир чи як пішохід безпроблемно не зможе.

14. Ruban

Ruban Новачок

1
    І ще одне.Якщо зробити так,що в Україні вона попала в Дтп ( і взагалі з неї нічого не лишилось,крім погнутих номерів ),На митниці як на це поставляться?

15. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Громадяни України можуть користуватись автомобілем з іноземною (наприклад Польською) реєстрацією на таких умовах :

1. Якщо ти громадянин України, постійно живеш в Україні, працюєш, або б'єш байдики, то ти можеш купити машину в поляка, домовитись щоб він вписав тебе в техпаспорт на правах співвласника, і щасливо кататись по Україні, кожних 10 днів перетинаючи будь-який її кордон.

2. Якщо ти громадянин України, але живеш в Польщі, і маєш там офіційну роботу, або одружений з полькою і маєш постійний або тимчасовий дозвіл на проживання, то ти можеш купити і зареєструвати там авто, і кататись по Україні до 60 днів. Потім знову виїзд-заїзд.

3. Зареєструвати авто (за немалі гроші) на одну з благодійних неприбуткових організацій, і кататись по Україні 1 рік. Після цього терміну ти зобов'язаний вивезти авто за межі України. Така фірма повинна мати дозвіл КМ, а також на к-сть авто встановлений ліміт.

У всіх трьох випадках власник, чи український співвласник повинен проходити 1 раз в рік ТО в Польщі, а також сплачувати податок (немалий) 1 раз в рік в Польську казну.

Останнє редагування: 2 бер 2012
  16. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    На рахунок фантазій про ДТП, або поляка який привозить і кидає в Україні своє авто.

Це брєд.

Якщо поляк заїжджає в Україну своїм авто, то крім реєстрації на машину він ще має польську страхівку. Отже, якщо зробити фіктивне ДТП в Україні, то довідки з української міліції буде для страховиків замало. Потрібен буде виїзд страхового експерта, який засвідчить знищення авта, інакше поляк вимагатиме вдома, в Польщі, страхівку !

17. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    ну тоді як пригнати донора і лишити його на Україні..тупо заплатити на границі хабар щоб написали що автомобіль перетнув кордон назад чи як? про це ніхто не розказує

18. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Про автомобілі-донори я все написав в своїй темі "Розборка Gоlf 2 . . ."
    Якщо ти сам хочеш поїхати в Польщу і пригнати собі донора, або є кєнт-поляк який тобі прижене, то без "крюка" на границі нічого НЕ ВИЙДЕ !
    І ще треба знати "механізм" перегону в Україну. А хто це знає - то на форумі цього не писатиме.

19. Senia

Senia Active Member

VW Jetta II 1.8 GX 87" була
    Fiat Doblo 1.3 MJTD 05"
    Ситуація приблизно така:
    Дайці повинні тобі видати офіційний лист (або щось типу того), що твоє авто попало в дтп і своїм ходом виїхати не може. Цей лист ти показуєш митникам на кордоні.
    Насправді "геморою" набагато більше...

20. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Все правильно.
    А що робити з реєстрацією ? І хто платитиме податок в Жонд Скарбовий (польська податкова) ?
    Машину ж треба зняти з реєстрації. На підставі ДТП ? Без СК (польської) не обійтись ! А їх за пару $ не купиш !

А чому виникла така фантастична ідея про ДТП ? Це ж повна маячня.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)