як купити авто на польській реєстрації.

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем red_bull, 23 лип 2009.

1. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Знову читаю повідомлення і дивуюсь.
    При реєстрації авто на себе ,тобто на співвласника,ви купляєте нову страхівку на авто на Польщу,де вписується ваше прізвище і ім'я та власника,щоб при ДТП ви могли показати,що авто ваше, та зелену карту на Європу (Україна включно),де також вписують ваше прізвище і ім'я та прізвище власника. А щодо доручення від поляка (якщо воно буде потрібно,але я такого ще не чув),звичайно якщо ви реєструєте через людей які цим займаються,то вони зроблять доручення від власника поляка при потребі, і без проблем. І ще,доручення виписується на авто,на номер кузова, так як в Україні автоцивілка,якщо я не помиляюсь третя категорія,де без різниці хто за кермом.
    А щодо вартості усього,це обговорюється по телефону,можу сказати по страхівці ,що якщо вам 25 років і об'єм двигуна авто 2000 куб.см. ,то страхівка на рік на Польщу та зелена карта на Україну виходить приблизно разом 850 злотих,це без знижок,бо страхові компанії не хочуть для українців давати знижки,хотя колись давали.Я не спорю можливо є компанії,які надають ще знижки, але я пишу цю суму яку заплатив клієнт тиждень тому + до того додайте реєстрацію авто + послуги поляка (власника на кого реєструється авто) + послуги українця (який шукає та допомагає все оформити).Термін оформлення,якщо не дуже велика черга в уженді, то займає 2-3 години.Вартість страхівки залежить від вашого віку і об'єму двигуна,може коштувати і 500 злотих а може і 1000 злотих.
    Щодо того,що ви тільки маєте право керувати авто а не представляти поляка в суді. В польському техпаспорті та карті поязду написано "співвласник" а не так як у нас пишуть в українських техпаспортах "право керувати", то ж все-таки ви якісь права як співвласник маєте.

Останнє редагування: 5 бер 2012
  2. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    А тут на Україні, я так розумію, передавати право керування в тих 10 днів вже немає?

тобто приїхав на машині в україну, дав тех паспорт і ключі комусь іншому, і він поїхав по справах як зараз в нас (без доручень можна), але кордон всерівно буде перетинати співвласник

3. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    уважно прочитай дані тлумачення співвласника в тех паспорті,ти все правильно говориш,але,Українець неотримає в Україні кошти за авто іноземної реєстрації,яке йому пошкодили без доручення на його імя,і в Україні вже давно усі цивілки 1 -го типу(будь-хто на законних підставах) і закордоном теж,якщо воно повністю на нього непереохормлене.

4. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    стосовно передвати керування таким авто в нас, незнаю, невивчав питання,але тут якийсь камінь підводний точно буде,бо закордонний паспорт українця вписаного в тех-паспорт треба.а чи передавати керування тра почитати вумні закони,що і почну робити.

5. StalloneUA

StalloneUA Початківець

Volkswagen Golf 2
    Народ, а тему почитати? Уже ВСЕ написано. Права передавати керування НЕМАЄ, може їздити тільки той, хто ВПИСАНИЙ в техпаспорт як співвласник. Взагалі, варіантів передавати керування за відсутності співвласника, який вписаний в техпаспорт, НЕМАЄ. І зробити неможливо. Ніяк. Вже всі це питання давно вивчили.

Далі - доручення, про яке хтось тут писав, нікому не потрібне, в Польщі ви співвласник (тобто ви маєте у власності частину вартості машини), відповідно, все, крім зняття з реєстрації автомобіля ви робити можете, а в Україні це доручення не діє, навіть з нотаріальним перекладом. Звідки ви взагалі таке взяли, що потрібне якесь доручення? В Польщі такого ніхто не робить. Ви співвласник, на автомобіль є зелена карта, він застрахований по всій Європі, які проблеми?

Реєстрація - як уже писали - займає кілька годин, техогляд - 15 хвилин, коштує 90 злотих (писав вже в темі), страхування - від 10 хвилин і більше. Висновок: за один день всі питання реєстрації вирішуються, крім постійного техпасорту, який треба буде забрати (приблизно) через два тижні.

А взагалі, вибачте мені, але я не розумію людей, які платять комусь за допомогу в купівлі авто. Я не бачу ніякої проблеми в тому, щоб поїхати самому, вибрати і купити авто, і зареєструвати на себе як співвласника. Єдине проблема, це знайти поляка, який згідний поставити на себе це авто. Все інше робиться (з допомогою цього ж поляка) просто ЕЛЕМЕНТАРНО. Там все просто, а не так, як в Україні. А економите досить солідну суму. Мені особисто реєстрація такого авто обійшлася тільки в офіційні платежі, плюс обід знайомому поляку. І всім так раджу. Вибачте мене ті, хто рекламує свої послуги.

6. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Я писав,коли ви винні у ДТП, а не коли ви хочите отримати гроші від страхової,тоді можливо і потрібно буде доручення.Щодо того,що в Україні вже давно перша категорія автоцивілки - яка різниця,я ж писав,що можу помилитись,бо вже роками катаюсь на польських авто.
    А щодо того,що приїхав на польському авто на Україну і дав його куму покататись,не получиться,бо не законно.Ви не маєте права передавати авто комусь,бо ви перебуваєте в Україні на правах транзиту.

7. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Добре,зареєструєш ти авто на знайомого поляка,заплатиш дешевше.Уяви ситуацію,їдеш ти на авто по Польщі додому, вечером і провтикав,перевищивши швидкість в населеному пункті де тебе засняла камера.Через декілька днів до поляка приходить лист щастя із штрафом у 100-300 доларів (не злотих).Поляк встає зранку і газує в уженд,де розказує історію,що це не він а українець був за кермом.Менти в свою чергу (незнаю це можуть бути тілько здогадки),подають в базу штрафів і тебе при перетині кордону починають грузити польські прикордонники,щоб ти оплатив штраф.І якщо ти так нарушиш хоч два-три рази,то твій знайомий поляк тобі скаже:"Вася іди ти в попу,я вже змучився їздити в уженд і розказувати,що я не рижий і машина не моя".Або гірший варіант,він заплатить за вас штраф а потім скаже,щоб ви повернули йому кошти,бо він не хоче,щоб десь там висів штраф на його прізвище.
    А реєструючи авто в людей,які цим займаються,ви не будите слухати цих історій,бо польський коморнік (аналог нашої виконавчої служби) до власників цих авто вже давно не ходить,бо взяти в них немає що,тобто ні квартири, ні роботи,ні власного авто він немає а живе на одну допомогу, то ж заплатити штраф немає з чого.Це не так як у нас,не хвилює -іди кради,щоб заплатити штраф. То ж плюси очевидні.Я сам маю багато знайомих поляків,але реєструю на так званих "спецлюдей",щоб моїм знайомим не було за мене напряжно.

8. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    для мене сама основна проблема це напевно інша мова, ну і когось знайти щоб погодився оформити на себе, як ти і писав

9. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    я вроді неперечив, а доручення потрібне бо основу часу такий автомобіль перебуває на Україні,і коли стаєте потерпілим по страхівці без доручення відшкодування неотримаєте,+невсі страхові без доручення випишуть вам цивілку

10. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Щось ми не на ту тему говорим."Дай БОГ,щоб ніхто з нас не попадав в аварії і нікому не були потрібні різні доручення та папери".:yahoo::girl_angel:

11. StalloneUA

StalloneUA Початківець

Volkswagen Golf 2
    Я в Польщі стараюсь не порушувати. А порушу - є телефон, поляк подзвонить, скаже, я оплачу. За весь час мав тільки два порушення у Польщі, при чому, через недосвідченість.

Далі - пишеш про те, що в поляка "немає що взяти". А як же ці всі автомобілі, які є його власністю? Якась нестиковка. Та і 200 доларів поляку (така ж "такса"?) - то, на мою думку, забагато.

12. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    згоден 100%,але ніхто незастрахований від гіршого

13. tarasic

tarasic Початківець

Ракета

14. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Але у цього авто є два власника ( ви та поляк), вони ж не заберуть пів авта,яке належить поляку. Скажу чесно: я часто порушую в Польщі правила дорожнього руху, і то деколи навіть внаглу.А катаюсь я по всій Польщі, і тьфу-тьфу, ще ні разу мені ніхто не дзвонив і на кордоні ніяких питань і дай Бог,щоб не було ніколи проблем та питань.
    І з тих 200 доларів поляк платить кожен рік податок за авто.

15. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    "Спецлюдина" - це польський бомж і алкаш, на якому висить 15-20 автомобілів.
    А що робити якщо ця "спецлюдина" помре ? Шукати нову "спецлюдину" ? І всі витрати по-новому ?
    До речі, якщо 200$ даються йому на руки і він з них ще й платить річний податок, то виникають питання :
    1. Скільки становить річний податок ?
    2. Дивно, як цей алкаш відразу ж не пропиває цю суму ?

Велике прохання до тих хто експлуатує таке авто ! Напишіть будь-ласка конкретно :
    1. Марка, р.в., двигун авто.
    2. Сума річного податку.
    3. Сума річної ОС.
    4. Вартість переєстрації (видача нового довуду реєстраційного)
    І кожен собі порахує чи "игра стоит свеч" !

16. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;

тоді всі зрозуміють кому і що потрібно

17. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Невже, з тих людей які так хвалять авто на польській реєстрації, і які з їхніх слів "постійно на рl-номерах їздять" , так ніхто і не напише про реальний кошторис проекту ? ! ? !
    Це ж займе 1хв. ! Так і так, машина така-то, куплена тоді-то і за стільки, ОС - стільки, реєстрація стільки і т.д. Всього - така-то сума.
    Це ж так просто ! І не потрібно писати величезні опуси !
    Весь форум чекає ! Власники РL-авто, відгукніться !

• Подобається Подобається x 1
  18. Володимир Петрик

Володимир Петрик Новачок

Kia sportage
    ДОБРОГО ДНЯ! НАПРИКЛАД: Я КУПИВ МАШИНУ В ПОЛЬЩІ , МАЮ ВСІ ДОКУМЕТИ НА НЕЇ , ФАКТУРУ ВАТ, А САМ МАЮ ВІЗУ НА РІК,КАРТУ ПОЛЯКА І ПРИКОРДОННУ ЗОНУ (30 КМ), Я ЇЇ КУПИВ НА АВТОБАЗАРІ В ПОЛЬЩІ (ЯК В САЛОНІ), ЧИ МОЖУ Я НЕЮ ЇЗДИТИ ПО УКРАЇНІ, АЛЕ ЇЇ НЕРОЗТАМОЖУВАТИ. ПРОШУ ВІДПОВІСТИ МЕНІ ПИСЬМОВО,ЯК І НА ЯКИЙ ТЕРМІН Я МОЖУ НА НІЙ ПЕРЕБУВАТИ В УКРАЇНІ?, ЧИ ПОТРІБНО ВІДМІЧАТИСЯ НА ГРАНИЦІ?

19. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    таким макаром можна кожний день порушувати правила дорожнього руху і що нічого не буде, бо алкаш не має з чого платити?
    так і людину можна збити на смерть і нічого не буде?

яка гарантія того що такі знаючі люди не зникнуть після того як дасиш гроші, чи потім виникнуть питання з машиною, де шукати людину на кого стоїть машина??

20. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Ребята,що ви тут пишите за х..ню????:diablo:
    Спецлюдина -це не алкаш і тому подібне, а людина,яка просто переписала все своє майно на дружину.А ви пишите бомж,алкаш - ця людина реєструє в день по 5 авто, а на початку реєстрували по 20 авто в день і заробляє в день більше ніж ви за місяць.Для чого писати "збити на смерть" - це по дитячому,в кожного є голова на шиї і нею потрібно думати,(що я зроблю що в Польщі такі закони) а кому тільки подобається описувати тут,що то все розвод і т.д. - ВИЙДИ НА ДВІР І ПОДИВИСЬ СКІЛЬКИ АВТО НА ПОЛЬСЬКІЙ РЕЄСТРАЦІЇ.
    Пишите людина візьме гроші і втікне - читайте попередні повідомлення,там є номера людей які цим займаються, і я теж в їх числі і займаюсь цим вже другий рік і ще ні в кого не брав гроші і не втікав.І люди нікуди не зникнуть,бо це їхні гроші.
    Я ж писав,кожна реєстрація виходить по різному і обраховується окремо,деталі обговорюються по телефону,бо все залежить від вашого віку,об'єм двигуна,кількість місць в авто.
    Ті,які хотіли купити собі авто на польській реєстрації,вже давно його купили а не розписували тут - "а як це робиться?".
    Яка вам різниця скільки коштує реєстрація в уженді,чи скільки бере поляк - ви дзвонити кажите авто,ваш вік і вам кажуть скільки буде коштувати все разом (включно усі послуги:страхівки,реєстрація,мельдунек,послуги посередників), тоді ви дивитись чи вам підходить, чи ні!!!скажу,що орієнтовна ціна 1700-2100 злотих (яка включає дві страхівки на рік та решту усіх послуг).

Останнє редагування: 7 бер 2012

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)