як купити авто на польській реєстрації.

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем red_bull, 23 лип 2009.

1. StalloneUA

StalloneUA Початківець

Volkswagen Golf 2
    По ще діючому митному кодексі - 60 днів в рік, після цього - 10 днів. Керувати може тільки той, хто заїхав, і ніхто інший. Всі відповіді вже є в темі, не лініться, а почитайте.
    А взагалі, на яких підставах Ви, громадянка України, нерезидент Польщі, є власником автомобіля? У Вас є дозвіл на проживання, чи як?

2. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    та почитайте тему спочатку)))
    10 днів
    не може
    нпишіть хоть раз скільки то мені буде коштувати, а то я вже задовбався телефонувати і чути у відповідь "потрібно шукати точно не можу сказати."
    хочу пассат б5 на польських номерах після 2000 року 1,9 ТДі скільки то коштуватиме напишіть. бо все що я рахую то доклавши 1-2 тис. баксів можна купити в нас на українських номерах

3. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Я ж вже писав,що реєстрація авто з двома страхівками на рік та усіма послугами,коштуватиме в середньому 1700-2100 злотих(в залежності від двигуна та віку майбутнього власника).А ціна пасата після 2000 року стартує від 5000 доларів.

• Подобається Подобається x 1
  4. VolvoUa

VolvoUa Новачок

Volvo
    А ви моє повідомлення до кінця прочитали "чоловік мій поляк"???

5. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    А до чого тут Ваш чоловік???? Ви ж самі вже відповіли на своє питання:"я громадянка України"- тобто Ви резидент України,і не можите пересуватись на авто по Україні більше 10 днів,ну і звичайно,якщо у Вас є консульський облік(а я розумію,що є),то можете перший раз бути 60 днів, а дальше - 10днів.І Ваш чоловік Вам ніяких привілеїв, в керуванні авто на Україні, не дає.

Останнє редагування: 8 кві 2012
    • Подобається Подобається x 2
  6. vvityok

vvityok Новачок

vw passat
    http://otomoto.pl/volkswagen-passat-...C23612060.html
    + реєстрація, якщо цікавить дзвоніть 0936924785 Віталій

7. Y Y

Y Y Новачок

Golf
    Доброго дня. Мене цікавить питання: якими документами підтверджується постійне місце проживання громадянина України за кордоном (тобто що він є нерезидент)? Цікавлять конкретно Чехія і Польща. Дякую.

8. Олег Кузя

Олег Кузя Початківець

Пасат в5 Кльовий :)
    Всім доброго дня !!!
    Чи правда, що з 1 травня 2012 року машина на польських бляхах зможе перебувати в Україні тільки 60 днів в рік?

9. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    здається новий митний кодекс ще не прийняли

10. soboleff

soboleff Новачок

opel
  11. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Так,як я зрозумів,то нічого не змінилось.Тільки змінився термін перебування авто на Україні,тобто, в межах одного пункту пропуску (в'їхали та виїхали через один пункт пропуску) - 5 днів., в межах двох пунктів пропуску (в'їхали одним пунктом пропуску а виїхали другим пунктом пропуску) - 10 днів.
    А от коли заїде поляк,то він може кататись по Україні безперервно 1 рік,а не як раніше майже 6 місяців.

12. Олег Кузя

Олег Кузя Початківець

Пасат в5 Кльовий :)
    Звідки ти взагалі взяв термін 5 днів ???? І яка різниця через який пункт ти в"їхав і виїхав...... І ще не забувайте, що в новому митному кодексі написано, що машинає має право перебувати на території іншої країни 60 календарних днів в рік !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    пробив по гуглі, з першого червня

14. soboleff

soboleff Новачок

opel
    Вибачте помилився. З першого червня.

15. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Стаття 95.Строки транзитних перевезень
    1.Встановлюються такі строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту:
    -для автомобільного транспорту -10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності одного митного органу - 5 діб)
    -для залізничного транспорту - 28 діб
    - і так далі.
    Стаття 380.Особливості тимчасового ввезення громадянами транспортних засобів особистого користування на митну територію України.
    1.Дозволяється тимчасове ввезення громадянами-нерезидентами на митну територію України транспортних засобів особистого користування на строк до одного року. і так далі
    3.Громадяни-резиденти які перебувають на консульському обліку в консульстві України за кордоном,мають право тимчасово ввозити на митну територію України під письмове зобов'язання про зворотне вивезення одного транспортного засобу особистого користування на строк,що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року. і так далі.

Детально читайте кодекс,бо логічно подумати,як можна обмежити транзит через Україну в 60 днів,тобто всі рейсові іноземні автобуси,які возять пасажирів з Польщі в Росію через Україну( і тому подібне), і їздять щотижня,коли використають ліміт 60 днів то не будуть їздити????:D
    Стаття 380 п.3 - якщо є консульський облік - 60 днів (так як і було в старому кодексі).
    Стаття 380 п.1 - особисте авто нерезидента до одного року
    Стаття 95 - в межах одного митного органу 5 днів.

Я ж нічого не придумав, а виписав із кодексу (хіба-що він не справжній).
    Я б радив краще читати Кодекс а не починати "ТИкати".

Останнє редагування: 26 кві 2012
  16. agent373

agent373 Новачок

Opel Omega
    Стаття 95. Строки транзитних перевезень

1. Встановлюються такі строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту:

1) для автомобільного транспорту - 10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності одного митного органу - 5 діб);

Тут пише, що в зоні дії митного органу! Тобто треба заїзджати через іншу область щоб було 10 днів. наприклад Чоп. Зона дії Митного органу Львівської митниці (Смільниця, Краківець, Шегині, Рава-Руська)....

17. agent373

agent373 Новачок

Opel Omega
    Митний орган
    Митний орган - регіональна митниця, митниця, спеціалізована митна установа чи митний навчальний заклад.
    ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ Н А К А З Про затвердження Порядку побудови й модернізації комп'ютерних мереж у митних органах, спеціалізованих митних установах, організаціях та їх підрозділах (Порядок, п.1.2) 20.04.2006 N 307
    Митний орган - регіональна митниця, митниця.

18. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    а як нарахунок тих машин шо раз на 2 місяці перетинали кордон(авто що числились на фірмах)

19. agent373

agent373 Новачок

Opel Omega
    Закон був 60 днів на рік !!!... а не 2 місяці, персікаєте...а потім знову маєте 2 місяці !!

20. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    Так. Стоп. а тепер без кодексів а на простий розум З першого червня тепер пересікаючи наприклад автомобілем на польських номерах Рава-Руську митницю - у мене буде лише 5днів перебування в Україні? Так? я правильно зрозумів? але якщо я вїду через Раву а виїду через Краківець - то тоді 10? Це тепер нові правила??? Поясніть хто в курсі...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)