як купити авто на польській реєстрації.

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем red_bull, 23 лип 2009.

1. agent373

agent373 Новачок

Opel Omega
    Простими словами у любому випадку з цих ти будеш мати 5 днів !...хочеш десять, тоді пересікай границю в іншій області... наприклад Чоп

2. agent373

agent373 Новачок

Opel Omega
    Простими словами у в любому випадку з цих, ти матимеш 5 днів! хочеш 10, тоді треба перетнути кордон в іншій області...наприклад Чоп !

3. Yuriy Fedorchyk

Yuriy Fedorchyk Новачок

GOLF IV
    Люди для чого щось придумувати і вводити когось в оману. Давайте звернемся для роз'яснення до Митного Кодексу( http://www.golos.com.ua/userfiles/file/210412/21-63-u.pdf). Почитаємо ст. 95:
    Стаття 95. Строки транзитних перевезень

1. Встановлюються такі строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту:

1) для автомобільного транспорту - 10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності одного митного органу - 5 діб);

2) для залізничного транспорту - 28 діб;

3) для авіаційного транспорту - 5 діб;

4) для морського та річкового транспорту - 20 діб;

5) для трубопровідного транспорту - 31 доба;

6) для трубопровідного транспорту (з перевантаженням на інші види транспорту) - 90 діб.

2. До строків, зазначених у частині першій цієї статті, не включається:

1) час дії обставин, зазначених у статті 192 цього Кодексу;

2) час зберігання товарів під митним контролем (за умови інформування митного органу, який контролює їх переміщення);

3) час, необхідний для здійснення інших операцій з товарами, у випадках, передбачених цим розділом (за умови інформування митного органу, який контролює переміщення цих товарів).

Тут все зрозуміло, тепер пошукаємо що ж таке той "митний орган", знаходимо розділ ХХ, ст.543.
    Стаття 543. Митна служба України

1. Безпосереднє здійснення державної митної справи покладається на митну службу України.

2. Митна служба України є складовою частиною системи органів виконавчої влади України і складається з митних органів, митних організацій, а також спеціалізованих навчальних закладів та науково-дослідної установи митної служби України.

3. Митними органами є центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної митної справи, спеціалізовані митні органи, митниці та митні пости.

Тепер почитаємо ст. 547
    Стаття 547. Митний пост

1. Митний пост є митним органом, який входить до складу митниці як відокремлений структурний підрозділ і в зоні своєї діяльності забезпечує виконання завдань, покладених на митну службу України.

2. Положення про митні пости затверджуються керівниками відповідних митниць.

3. Створення, реорганізація та ліквідація митних постів здійснюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної митної справи, за поданням керівника відповідної митниці.

4. Керівник митного поста призначається на посаду і звільняється з посади керівником центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної митної справи. Необхідною умовою для призначення є наявність у кандидата стажу роботи на керівних посадах у митних органах України не менше трьох років.

5. Зони діяльності митних постів визначаються положенням про ці пости.

Тому говорити про перетин кордону в іншій області для збереження строку транзиту в 10 діб це абсолютна нісенітниця. Ось посилання на цей розділ на сайті Верховної Ради: http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/4495д-17/paran710#n710

4. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    Так попросив ж. Нормальними словами а не кодексами!!! Бо по перше то що ти понавиділяв є в попередньому пості але написавши навіть вдруге - я все одно не зрозумів за яких умов збережеться перебування автомобіля з польською реєстрацією 10 днів на території України???

Чоп на скільки мені відомо кордон не з Польщею! тобто якщо ти говориш про те щоб мати 10 днів, я маю перетинати кордон в іншій області, то чи можу я наприклад це зробити у Волинській області на кордоні з той ж Польщею???

5. agent373

agent373 Новачок

Opel Omega
    Це я для прикладу назвав "Чоп", можеш і в Волинський області...це як тобі зручніше... головне щоб не в зоні дії Львівської митниці...

6. agent373

agent373 Новачок

Opel Omega
    Тому говорити про перетин кордону в іншій області для збереження строку транзиту в 10 діб це абсолютна нісенітниця. Ось посилання

Я тільки "ЗА" щоб так було.... як ти кажеш !!!

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    ...
    Сам же ж суперечиш собі. Ти ж червоним виділив пункт про те що в межах одного митного органу = 5діб.

8. Yuriy Fedorchyk

Yuriy Fedorchyk Новачок

GOLF IV
    Я розписав всі пункти нового митного кодексу, я не розумію чому комусь не зрозуміло. Тут очевидно що, щоб було 10 діб потрібно перетинати митні пости, які є митними органами згідно того що я написав, наприклад Краківець і Шегині чи Рава-Руська!!!! Ці всі митні пости є митними органами. Тобто їдеш на Шегині і виїзджаєш через Краківець чи Рава-Руську, чи Смільницю, а не через митний пост в іншій області. Звичайно в кого бажання Їхати в Чоп, будь-ласка!!! І ще раз уточнюю, якщо в межах діяльності одного митного органу (тобто в нашому розумінні окремого митного поста: виїхав-заїхав- то тоді 5 діб).Думаю з цитат з Митного кодексу не важко зрозуміти що таке митний орган, тому говорити про те що щоб було 10 діб потрібно їхати в іншу область, - це дійсно нісенітниця!!!

9. Eller

Eller Active Member

VW Passat B4 1,8 ABS
    Клубна карта:
    Хочу!
    Фактично через таке розмите пояснення поняття "митний орган" постійно прийдеться сваритися на митниці у разі протермінування більше 5 днів, тому що його можна трактувати на декілька способів, і як митний пост, і як регіональну митницю... знову немає в законі чіткості.

10. Yuriy Fedorchyk

Yuriy Fedorchyk Новачок

GOLF IV
    В принципі ти маєш рацію, з нашими митниками ніколи не було просто!!! Але написано що митний пост є митним органом!!! Можливо прийдеться їздити з роздруківками Митного Кодексу і ще давати гроші,бо без цього в нашій "країні чудес" ніяк. Поживем, побачим!!!

11. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    я так розумію для aвт що на фірмі числяться нічого кардинального не помінялось, прaвельно?

12. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Слава Богу,що є ще розумні люди.
    В мене деколи таке враження складається,що тут зібрались найбільші песимісти України і шукають у законах, все що є у них найгірше.
    У понятті слова митний орган написано,що Митний орган - це регіональна митниця, митниця, спеціалізована митна установа чи митний навчальний заклад.Тобто тут усе написано,для чого шукати в попі......
    Звичайно,що наші митники почнуть бикувати і розказувати про інші регіональні митниці,але це буде тривати максимум 2 тижні,бо люди їх так дістануть,що ті зіб'ються.
    Не можна казати про іншу область чи іншу регіональну митницю,бо наприклад, я заїхав на Україну з Польщі через митницю на Закарпатті і хочу виїхати в Словаччину чи Угорщину, але тут виникає проблема,бо ці кордони підпорядковуються тій же Закарпатській митниці (незнаю як точно вона називається,то ж вибачайте)....???????Я думаю наші посадовці не настільки тупі,щоб придумати такий замут з областями та регіональними митницями.
    То ж першого червня ми вже точно будем в курсі усієї ситуації, і я думаю вона, крім 5 днів,нічим не поміняється.А з другої сторони,я думаю,що можна буде їздити через один пункт пропуску,якщо перед тим "дати на каву" - але це звичайно протизаконно і неетично, і я б не радив це нікому робити,щоб не розвивати корупцію в державі.

13. agent373

agent373 Новачок

Opel Omega
    По твоїх словах ти не розрізняєш що таке "митниця" і пропускний пункт.....

14. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    На моє розуміння пропускний пункт та митний пост це теж саме.

До системи митних органів поряд з ДМСУ входять регіональні митниці,
    митниці, митні пости, спеціалізовані митні установи та організації,
    навчальні заклади.Дається визначення поняття "митниця", відповідно до якого митниця є митним органом, який безпосередньо забезпечує виконання законодавства України з питань митної справи, справляння податків і зборів та виконання інших завдань, покладених на митну службу України. Митниця підпорядковується регіональній митниці, у зоні діяльності якої вона розташована, та/або Державній митній службі України.
    Стаття 546. Митниця
    1. Митниця є митним органом, який у зоні своєї діяльності забезпечує виконання завдань, покладених на митну службу України.

Стаття 547. Митний пост
    1. Митний пост є митним органом, який входить до складу митниці як відокремлений структурний підрозділ і в зоні своєї діяльності забезпечує виконання завдань, покладених на митну службу України.

Роз'яснення щодо поняття, Митний пост є структурним підрозділом регіональної митниці, митниці, який безпосередньо здійснює митний контроль і митне оформлення товарів та транспортних засобів, справляння податків і зборів, виконує інші завдання, передбачені законодавством України з питань митної справи.

15. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    День добрий
    Появилась можливість "РЕЄСТРУВАТИ АВТО НА ФІРМУ".Зразу кажу,що послуга коштує порівняно дорого,але тому-що,термін на який реєструється авто - 5 років.Як кажуть заплатив раз і 5 років катаєшся(ну звичайно потрібно буде раз в рік пересікти кордон),і звичайно потрібно буде щороку проходити техогляд та купляти страхівку на авто (приблизно все вийде 250 доларів в рік, за страхівку та техогляд).
    Все робить поляк в Польщі, а не на Україні і гарантія,що не розвод 99,9%.
    АЛЕ ПРОХАННЯ ТЕЛЕФОНУВАТИ ТИХ ЛЮДЕЙ,ЯКІ ХОЧУТЬ РЕЄСТРУВАТИ ПОРІВНЯНО ДОРОГІ АВТО, ВАРТІСТЬ ЯКИХ СКЛАДАЄ ВІД 3000 дол. і ВИЩЕ. Бо ще раз скажу, реєстрація не з дешевих,то ж прохання телефонувати реально зацікавлених людей і які можуть викласти за реєстрацію більші кошти.

Якщо когось цікавлять деталі,розкажу по телефону.
    0967144666 Тарас

Останнє редагування: 7 тра 2012
  16. ора

ора Active Member

cady 1,9 ТДІ,
    сеат ібіза 1,9 ТДІ 2006р вартість 2700 Євро -ціна реєстрації???

17. fishka

fishka Active Member

Seat Toledo, VW Golf 2

18. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Привіт в мене питання якщо я хочу машину що мені потрібно зробити найперше?
    П.С. Ти маєш в польщі конкретну людину?[/QUOTE]

Оприділитись яке авто,мати візу та гроші на реєстрацію.

19. fishka

fishka Active Member

Seat Toledo, VW Golf 2
    Оприділитись яке авто,мати візу та гроші на реєстрацію.[/QUOTE]

Наприклад гольф 4 1.6 мотором.

20. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Наприклад гольф 4 1.6 мотором.[/QUOTE]

Це краще обговорити по телефону,бо тут можна писати довго і нудно,допоки ми дойдем до загальної вартості.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)