як купити авто на польській реєстрації.

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем red_bull, 23 лип 2009.

1. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....
    У вас як раз більш-менш чиста комбінація, тому дай Бог, думаю не відпишеш, йдеться про осіб які купуть ті авто по відповідних оголошеннях у Львові, з паленими документами.

2. martekljas

martekljas Початківець

B5
    Привіт!

Бачу у мене майже така ж ситуація як у тебе.
    В мене дружиня полька, маю замір купити В5, уже цікавився (в районі 7тис.длл).
    Маю питання: коли переїде кордон дружина, то ти їздиш сам на машині? хіба не потрібно робити на кордоні тимчасовий вїзд?
    І ще питання, трохи не по цій темі, який краще двигун на В5 1.9TDi чи бензиновий??

3. martekljas

martekljas Початківець

B5
    Бачу у мене майже така ж ситуація як у тебе.
    В мене дружиня полька, маю замір купити В5, уже цікавився (в районі 7тис.длл).
    Маю питання: коли переїде кордон дружина, то ти їздиш сам на машині? хіба не потрібно робити на кордоні тимчасовий вїзд?
    І ще питання, трохи не по цій темі, який краще двигун на В5 1.9TDi чи бензиновий??

4. Mimino

Mimino Початківець

B5
    Mondeo3
    Клубна карта:
    000064
    Зупиняли пару раз як сам їхав, ніяких проблем не було. На кордоні тимчасовий вїзд не робив. Вожу з собою Польське свідосцтво про одруження і водійське посвідчення дружини, на всяк випадок. Але так як писав вище, проблем ще немав. На рахунок двигуна, то думаю 1.9 tdi.

5. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....
    Mimino все правильно робить - кордон за кермом перетинає дружина - громадянка Польщі, а далі він за кермо - тоді на кордоні застосовується правило, що іноземець може перебувати на своєму авто не більше 2 місяців одноразово, натомість ДАІ застосовує до нього правило 60 днів від останнього вїзду (про що свідчить відмітка у паспорті, яку треба попросити щоб зробили). В разі чого - каже, що попередні рази був без машини :)
    не по темі - Дизель рулить, але треба дуже уважно вибирати стан....

6. martekljas

martekljas Початківець

B5
    Дякую. маю надію що зтим нічого не поміняється

7. martekljas

martekljas Початківець

B5
    І ще одне питаня: це прада що громадянин Полщі може перебувати на території України 90 днів на протязі 180?

8. Mimino

Mimino Початківець

B5
    Mondeo3
    Клубна карта:
    000064
    Наскільки я знаю, моя дружина громадянка польщі може перебувати на території україни 90 днів на протязі 1 року. Але так як в неї є реєстрація, то термін перебування збільшується до терміну реєстрації.

9. Geremy

Geremy Active Member

Так, правда, 90 днів на протязі 180, прикордонники з 2008 року мають програму яка їм все рахує, якщо перебільшать - при виїзді наразі штраф застосовується (заборона вїзду ніби не ставиться), якщо при вїзді - то просто не пустять - відмова у вїзді )))), якщо треба довше бути - потрібно продовжити дні перебування в ОВІРі, але якщо виїде - то вже не вїде
    якщо одружені більше 2 років - можна робити імміграцію в Україну - упять такі в ОВІР

Останнє редагування: 19 січ 2011
  10. martekljas

martekljas Початківець

B5
    І як це можна зробити?

11. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    А у тебя проблем и не должно быть!!!

12. martekljas

martekljas Початківець

B5
    Що означає реєстація для іноземців

13. Mimino

Mimino Початківець

B5
    Mondeo3
    Клубна карта:
    000064
    Ну наприклад на час навчання в україні або коли полька одружена з українцем протягом 2 років то також може бути приписана (зареєстрована).

14. Geremy

Geremy Active Member

4 категорії дають можливість перебувати більше 90 днів в півроку
    Навчання, працевлаштування, релігійна діяльність, іміграція
    Все робиться на підставі відповідних дозволів та віз (якшо шо - дивимось 227 постанову КМУ про оформлення візових документів).
    Водночас, в неті ходить така інформація, що в разі шлюбу, для громадян ЄС можна просто "продовжувати дні перебування в Україні" (гуглим Інструкція про порядок продовження терміну перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства).
    Водночас не даному етапі незрозуміло чи потрібна в таких випадках віза - одні ОВІРи вимагають, інші - ні (( тому краще піти і спитати. Віза робиться на підставі свідоцтва про шлюб, але задоволення не з дешевих. Є також така інфа, що якщо і продовжать, то після виїзду, з вїздом будуть проблеми.
    Коли одружені більше 2х років - тоді можна робити "імміграцію в Україну" - і така людина проходить "поза квотою" (щось таке, вопщім типу без проблем, дивимось Закон Про імміграцію).

15. Alex 80

Alex 80 Новачок

SEAT
    Привіт

Привіт друзі мої ??? Я на рахунок польської регістрації , я гр.України і в польщі не працюю , але пропонують за 500$ можливість поставити на облік авто і мене вписати в доручення до поляка , підскажіть що для того треба і скільки я можу їздити по Україні , бо в кожного різні дані від 10 дн до 2 міс , і кожен раз пересікати ??? Підскажіть хто точно знає ? Дякую.

16. Geremy

Geremy Active Member

Вітаємо на форумі Львівського ВВ клубу
    Дуже прошу прочитати всі сторінки цієї теми...
    Якщо після цього будуть питання, в міру можливостей відповімо...
    з повагою...

17. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    На днях був в Сокалі і зауважив купу дійсно крутих машин на польських номерах, думав поляки, але придивившись уважніше виявив що це наші :) Ну тоді поцікавився, виявляється вони підпадають під 30-ти кілометрову зону і можуть просто так поїхати в Польщу купити авто і успішно приїхати сюди. Тільки потім треба кожних 10 днів перетинати кордон. А чомусь до Львова їздити бояться на тих авто.

18. ERIK

ERIK Новачок

Volkswagen
    Всім привіт!!! Недавно зареєструвався і хочу поспілкуватись. Я сам маю авто на полс.реєстрації, їзжу по Україні і жодних проблем. За весь час (десь 1 рік) один тільки раз гаішник спитав за закордонний паспорт, я відповів: а що обовязково з собою возити його? і що я немаю біля себе тай взагалі їзжу на карточці прикордонної зони. І жодних проблем з ним, правда номер кузова пильно дивився чи непереварений.
    А з іншим взагалі пожартував: зупинив мене біля Львова привітався я тихенько відповів він непочув, я дав техпаспорт він розглядає його я шукаю права, а він запитує чи розумію я укр.мову, я відповів так звичайно я українець, він а чому невідповідаєте на привітання, я кажу що тихо відповів у мене в машині люди сплять і ви напевне непочули, він дивиться в техпаспорт і запитує яке я відношення маю до цього авто, включаю дурня:D і відповідаю: як яке я взяв техпаспорт у поляка і поїхав по Європі у Бундес, Францію, Бельгію і жодних проблем, а тепер вирішив по неньці Україні покататись що є хіба якісь проблеми? Він та ви що, так неможна треба бути власником, або співвласником і т.д., я йому сміючись показую в техпаспорті маленьким шрифтом що я співвласник...)) посміявся він зімною і ще запитав чи я нічого невживав...)))
    Читав я усі запитання і відповіді по цій темі, є багато правдивої інформації і неправдивої, а також невсе так страшно є їздити на польських чи інших номерах. Взагалі то шановні якщо ви знаєте, то з якою державою Україна межує, на таких і номерах їздять наші українці в тих регіонах!!!! І щоб конфіскували всі ці машини це "брєд"!!! Небійтесь і їздіть законно на цих авто якщо є така можливість. Ці на верхах можновладці "жирують", "шикують", а ми що гірші за когось? Нетреба боятись, зрештою ми їх вибираємо, і щоб відмінити цю можливість - це великий мінус для них!!!
    Ось так, пишіть завжди радий відповісти на питання, які сам знаю або щось чув з достовірних джерел.

19. Geremy

Geremy Active Member

вітаю
    хм... Прозріваю... Люди за лєвий конс облік за чутками до 250 баків вивалюють. Інакше митники нівкакую не впускають. Транзитну декларацію в них зубами з горла не вирвеш.
    А яким чином оформлюється ввіз авто по карточці? Транзит? Так там 10 днів тільки дають (якшо дадуть).
    Під тимчасовий ввіз теж не проканує..
    Літом дружина їздила на польській реєстрації, так ДАІ на окружній Львова замахали з питаннями коли віхала, де відмітка в паспорті і тд. Але знаючи теорію проблем не було особливих. А тут за 1 рік... 2 рази тільки зупинили... Мене на нормальних номерах частіше пиняли...
    Нічьо ні панімаю

20. Vova37

Vova37 Новачок

Білий
    Всім Доброго дня! Я вперше на цьому форумі і дана тема мене дуже цікавить, як і багатьох. Але суперечності у вищесказаному не можуть до кінця розставити всі крапки над "І" в даній темі. Мені хотілося б, щоб ми разом з людьми, що можуть підтвердити слова на власних реальних прикладах внесли ясність.
    Отже буду надзвичайно вдячний за допомогу у відповіді на наступне питання!
    Я є громадянином України, і живу у Львові, не в прикордонній зоні! У мене є друг в Німеччині, він є громадянином цієї країни, там народився і виріс, в нас з ним є спільна справа. Власного авто я не маю, він пропонує мені віддати тимчасово своє, яке ,звісно, зареєстроване в Німеччині.
    ПИТАННЯ: Чи може все таки він вписати мене в свій тех паспорт, і чи справді я можу проводити на цій машині 60 днів не розмитнюючи її, а потім знов на пару днів в Шенген і знов назад на 60 днів???
    Буду щиро вдячний за дпомогу!!)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)