як купити авто на польській реєстрації.

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем red_bull, 23 лип 2009.

1. Jenya_man

Jenya_man Початківець

VW Passat B3 1.6 1989
    Клубна карта:
    000087
    Це ти трохи неправильно зрозумів цей пункт!
    Це стосується тих людей, які переселяються з країни (в якій були прописані!!!) на Україну і забирають усе майно, набуте будучи там, в тому числі і автомобіль, який був у його повній власності (не менше одного року). Таке майно (і авто також) звільняється від розмитнення.

2. Jenya_man

Jenya_man Початківець

VW Passat B3 1.6 1989
    Клубна карта:
    000087
    Щодо авто на польській реєстраціїї....
    Також думаю над придбанням такого авто...
    Остання інформація. Розмовляв із хорошим знайомим митником на цю тему. Він розказував, що його співробітники (які практично всі їздять на машині з польськими бляхами) зараз масово розпродають свої авто, констатуючи це тим, що десь з першого січня 2012 року мають запровадити якийсь новий закон щодо автомобіля на іноземній реєстрації. Вони самі толком не знають що то буде, але перестраховуються продажом. Якщо сильно нічого не поміняється, то будуть знову купляти собі...
    Так що вартує трохи почекати, щоб не напоротися на майбутні проблеми...

3. CASPER81

CASPER81 Новачок

КРОКОДИЛ-ДИЛ-ДИЛ
    Усім доброго ранку, дня, ночі!
    В мене така ситуація мав я якось в недалекому минулому дві машини на польскій реестрації поляк пригнав на україну (я ніде не вписувався(тех.паспорт)). Далі я тими машинами поїхав в далі в Україну де більше платять ))) але доїхав до Рівеньскої обл. там мене хлопнули копи. Тут хтось писав що не можуть провірити поліцаї виїзджав ти чи ні то брехня, поліцай при мені позвонив на митницю продиктував номера, за п"ять хвилин йому перезвонили і сказали коли машинки заїхали хто за кермом навіть в скільки годин і на чию зміну (звісно це якщо він захоче)
    Але я не про те, тут в мне получается що я до машини як рукав до чогося не пришитий(не рахуючи бумаги про то шо я її купив написаної попереднім власником), почались торги запросили 500$ з кожної.:diablo:
    Таким чином поїхали машинки на штрафмайданчик на питання як забрати сказали привозь власника дамо йому штраф 8000 грн і забереш.
    В мене питання до "битих" хлопаків. Якщо я привезу Сидора, українця з картою тимчасового побиту у польщі, попередньо написавши купчу на Сидора чи не влуплять йму той штраф і взагалі чи така схема пройде???
    Буду вдячний за інфоормацію.

4. Lyova

Lyova Новачок

VW Passat 1,9 TDI
    Доброї ночі. може хтось знає перелік документів, процедуру і порядок оформлення авто на фірму (щоб виїзди здійснювати рідше ніж 10 днів). маю фірму і в Польщі і в Україні, підкажіть як все зліпити до купи документально? Де в законі це підтверджується?

5. Новачок

Новачок Новачок

Таврончік
    Доброго дня всім! Мене теж недавно почала цікавити ця тема, бо також хочеться нормальну машину за розумні гроші! Почитавши тут всі дописи, зрозумів що не так все просто, а так як мені до кордону є що їхати, то варіант їздити кожні 10 днів, або перебувати 60 діб в рік на машині в Україні теж не варіант. А ось варіант щоб поставити машину на фірму за кордоном це цікаво, а як для мене ще і реально! Тому хочеться більше про це взнати і обговорити.
    Ось дещо знайшов http://www.kmu.gov.ua/dmsu/control/uk/faq/question?questionId=2215594 але там якось все дуже розумно! Хотілось би якесь пояснення на хлопський розум! Буду всім вдячний за обговорення цієї теми!

6. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Вітаємо Тебе в нашій команді!

Щодо авта на польських реєстраціях, варто, крім усіх юридичних, законодавчих заморочок, врахувати також момент необхідности постійного капіталовкладення, набагато більшого, ніж у таке ж авто в Україні. Йдеться про те, що кожного року треба проходити (в Польщі!) техогляд (там його ніхто не відміняв). Це коштує 100 золотих. Платити транспортний податок (сума залежить від місця реєстрації авта). І купувати страхівку, яка там коштує далеееко не 275 грн., як в Україні. Йдеться про обов"язкове страхування ОС. Якщо ж захотіти каско (АС), то ціни - від 2500 золотих на рік. Страхувальники дивляться не тільки на наявність актуального техогляду, але також, наприклад, на колеса. Так що на лисій гумі (як це можливо в нас) на польських реєстраціях не поїздиш.

Це так - для врахування.

7. Новачок

Новачок Новачок

Таврончік
    Я зауважив що тут у Вас розмова тільки про машини на Польських номерах, у мене є можливість на Чешських, але я не думаю що там велика різниця!
    А на рахунок вкладень можу сказати, що якщо взяти машину за 4-6 тис.$ яка у нас би коштувала 10-12 тис.$ а може і більше, і без проблем на ній їздити, навіть при потребі перетинати кордон раз у декілька місяців (а якщо на фірмі авто то можливо і майже не потрібно), то ця різниця відібється 100%!

8. vovagavr

vovagavr Новачок

Volkswagen Passat 1.9 D
    Добрий День!

Маю авто на Польській реєстрації, так як мабуть половина цього форуму...
    Хочу запитати хтось має якусь інфу. що до скорочення терміну перебування з 10 днів на 5 , що повино вступити в дію з 01.01.2012 , та що до перетину різних митних пунктів пропуску, бо так як говорили, що якщо вїду через одну таможню, а виїжатиму через зовсім іншу то так і буде 10 днів???

9. Lyova

Lyova Новачок

VW Passat 1,9 TDI
    думаю що це потрібно буде робити в іншій області.

10. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    Вообшето всех интересует, чтоб человек который имеет авто на Польской регестрацыи обяснил-разказал каким образом он ездит,какие проблеми (менты,не менты ,таможня.......)как с доками как с ментами И т.д. И т.п.

11. vovagavr

vovagavr Новачок

Volkswagen Passat 1.9 D
    Думаю так же само, але хтось зможе пояснити як тоді рахувати дні які я перебуваю тут? якщо наприклад пробуду в Україні до нового року вже 6 днів, то після 01.01.12 Я уже прострочу термін чи він буде рахуватись з нуля???

12. Vandri

Vandri Початківець

.....
    Всім привіт! в мене таке питаня якшо купити авто на польській реістрації чи є якісь привілегії якшо в мене є карта поляка? І чи взагалі карта поляка може помогти в якихось таких питанях? можливо довготривале перебування в Україні?

13. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Час перебування буде рахуватись від того часу коли Ви в'їхали на Україну, а не з нового року.
    Щодо реєстрації авто в Польщі,всі кричали,що заборонять і що....? Все як було так і залишилось,всі хто хотів придбати авто придбав, а решта "переляканих":dntknw: нехай дальше розписують тут,що таке не робиться.:D

14. player777

player777 Active Member

Golf 3 1.8 ADD 1996 Тушкан
    В мене друг 3 тиждні назад купив собі в Польщі Opel Vectra B хечбек 1998 року за 1600$,зараз їздить в Польщу кожних 10 днів,деколи заїжджає туди,деколи на "розворот" і додому,каже що йому таке підходить,час в нього є!) все таки краще їздити і 10 днів перетинати ніж в нас за ті гроші на "жигулі" кататись....,я так думаю!)

15. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    А ты уточни где твой друг живет!!!!Что ему без особого напряга кататся туда назад!!!

16. aviso

aviso Новачок

2101
    Уважаемые форумчане! Ответьте пожалуйста по поводу авто на польской регистрации и вписывании как совладельца.
    1)Работает ли эта схема с этого года?
    2)Могут ли гаишники реально проверить когда ты заехал или выехал за границу? через 10 дней или вообще не выезжал целый год.

17. Hemp

Hemp Початківець

ROVER 620 SDI

1)Роботает
    2)могут -3)но задолбут себя,таможников,и Вас...ище зависет откуда Вы...

Кому там розказували шо після нового року прийде кришка тим машинам,то всьо пі..ш ...всі їздять і нічо не змінилось і нічого не зміниться...шугають і так бідний народ,а не дай Бог шось здаш на шрот і ше заробиш,головне якусь машинку відпвідну купити шоб на розхват була,я вже аю клієнта,і незнаю чи продавати)

18. player777

player777 Active Member

Golf 3 1.8 ADD 1996 Тушкан
    Друг у Львові живе,але каже шо йому "не в напряг" кататись!)

Останнє редагування: 8 січ 2012
  19. IHOR ВС2552АМ

IHOR ВС2552АМ Новачок

ваз
    народ є людина яка може допомогти придбати авто на пол. ном. Тел:0977021122

20. smartver

smartver Новачок

Chevrolet
    Теж чув про довідку.
    Підкажіть яким нормативно-правовим актом передбачено надання довідки?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)