ЯК зробити задні дискові тормоза?

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Sinjor, 31 тра 2006.

1. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3
    Відповідь: ЯК зробити задні дискові тормоза?

Чому ж не треба? Якщо існуюсих гальмів мало - то треба їх змінити на більш ефективні.
    А збалансовано буде чи ні залежить лише від того, що і як поставити й налаштувати.....

2. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1

блін, я пів року їздив без задніх тормозів, я навіть не знав про це бо машина тормозила добре і однозначно в 100 разів краще ніж ВАЗ 2106 моїх батьків зі всіми справними і новими колодками. коли нарешті зробив задні тормоза (поміняв циліндрики, колодки і один барабан) то все що стало реально відчутно то то шо ручнік тепер працює:) тому думаю шо сенсу шось там переробляти нема. всетаки німці думали трохи коли ставили ті гальма. інша справа коли двигун замінений або хоча би форсований на кілька коняк, тоді вже іде тюнінг.... але то інша історія..
    власне якшо все в машині стокове то міняти задні тормоза на дискові нема ніякого сенсу.

3. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

А от передні на вентильовані більшого діаметру - сенс має завжди! :)

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

До речі, я маю 2 нових троси ручника , які мені не підійшли. Може тобі підійдуть - віддам за пів ціни.

5. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

А впереди у тебя что?

6. Словотворець

Словотворець Active Member

98798

Спереду стандарт. Хочу поміняти на вентильовані, це сама дешева модернізація...

Доречі, та балка має таку девайс що в залежності від нагрузки регулює сильніше чи слабше повинно тормозити.

7. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Сначала поменяй спереди на 256х20, а потом уже ставь задние дисковые, а то зад перетормаживать жутко будет, что может быть очень чревато (особенно на влажной/скользкой дороге).....

Зы. А вто тот девайс называется регулятором тормозных усилий (в народе - "колдун") и имеется (по крайней мере должен быть) на всех машинках.... ;)

8. Словотворець

98798

Ну а хіба то не регулюється???

Так прикол в тому шо на тій балці шо зараз стоїть нема того девайса.

9. Словотворець

98798

А від чого то такі 256х20 йдуть? То напевно і супорта треба міняти. І цікаво яка різниця у вазі :)

10. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

То, что нету девайса - это уже наколхозили...

Регулироваться-то оно регулируется.... Но тебе тогда придется очень сильно придушить задние тормоза чтобы восстановить "равновесие" - смысл в задних дисковых тогда?

256х20 - самое простое от Пассата B3. Под замену - поворотные кулаки, суппорта, скобы, торм.диски и колодки :)
    Мне (брал в Киеве на разборке) кулаки+суппорта+скобы встали в $40.
    В общем замена тормозов (кулаки, скобы, суппорта, новые ступичные подшипники, пыльники направляющих, диски Brembo, колодки RoadHouse, тормозуха LiquiMoly - вроде все) - в $200 где-то получилась (без стоимости работы - бесплатно)....
    Теперь продаю свои старые суппорта и кулаки :)

Кстати, никому не надо? С дисками Brembo и двумя комплектами колодок.... ;)

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Це німці з Вольфсбурга таке наколхозили :). На моїй машині колдуна не передбачалося. Є регулятори зусиль (briemsdrucken) на ГТЦ, вони і розподіляють. Думаю, це своєрідний "дозвіл" німців на короткохідну підвіску. Такі штуки ставляться на всі Скіроки (підозрюю, що і на деякі гольфи-пасати) з дисковими, а інколи і на барабанні гальма (є два види задніх циліндриків - для машин з колдунами і без) Ці регулятори немають нічого спільного з балкою і містяться на ГТЦ. Ось такі вони, під номером 1а.
    Ціна одного - 78 доларів (є варіант б.у. за 80-100 доларів комплект), є теоретична ймовірність, що вони є на шроті, де була балка):

Це факт. На повороті (навіть сухому асфальтовому) може занести так, що памперсів забракне. Уяви, що при гальмуванні зад твоєї машини хоче обігнати перед бо йде юзом першим. При невідрегульованому регуляторі таке повністю ймовірно.

А ще варто додати колісні диски (4літо+4 зима), бо під великі супорти не всі сідають :-?

12. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Простите, не знал.
    Забавная штучка.... Мож себе такую приколхозить вместо колдуна?.....

Я думаю 99% 14" колесных дисков налезут на 256х20......

13. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я не пригадую діаметра своїх гальмівних дисків, але на мої супорти сідають тільки одні (!) 14" сталеві колісні диски зі всієї широкої лінійки ВВ. 13" не сідає жоден. З литими простіше, але теж не всі йдуть.

14. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Может у тебя "пятнадцатые" тормоза? 280х22?
    Почему садится 14" диск? У знакомого на зубиле стояли тормозные диски под 300мм. диаметром и 15" колесные диски. Но только его ВСМПО садились..... ;)

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Подивився в каталогу. Вrake disc (ventilated) 256X20 4/100. Можливо на 16-клапанні ВВ інакші супорти йшли? А не сідають диски, бо супорт заваджає.

16. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Хммм... Это "четырнадцатые". У меня такие же стоят....
    15 стоят легко. 14 не пробовал - зимы еще не было :)

Отличие 280 от 256 - суппорт-скоба (кажется).

зы. те, которые "под 300" - там неизвестно от чего они.... :)

17. Словотворець

98798

Я звичайно все розумію.. але ж на гті гольфи звідки та балка стоять 239X20 і того мабуть вистарчає. Справа в тому шо воно то звичайно класно постаив від пасата і всьо, але ж то і вага.. диск більший, супорт більший. Чи насправді то всьо так логічно...?

18. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Мы сейчас говорили о передних тормозах..... А балка то у тебя задняя.... :)

Да, конечно, вес больше... но как ты сам првиел в пример GTi - там и еще больше (и тяжелее) стоят - 280х22 ;)

Установка задних дисковых теряет всякий смысл и становится просто опасной при передних тормозах 239х20 - подумай.... ;)

19. Profresh

Profresh Новачок

Заз 965 жу-жу hot rod
    Хочу ставити собі перед 256 зад сток г3 хтось щось скаже на рахунок такої комлектації??? ну і арм звичайно!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)