Яка почерговість проїзду? 2(уточнено і доповнено)

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем McAr, 24 жов 2009.

?

Хто має перевагу

Голосування закрито 23 лис 2009.
  1. 1-Червоне авто

86,8%
  2. 2-Синє авто

13,2%
  1. Siko

Siko Active Member

1
    ТО спершу має їхати трамвай, а коли
    Тоді ситуація, описана вище з посиланням на ПДР...

2. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    У випадку мал1 ясно, у випадку мал 2- треба ще додати трамвай який рухається на синє авто.

Ще раз повторююсь,оскільки червона авто має перевагу над синьою(при одночасному початку руху), але повинна пропустити трамвай який рухається по головній дорозі(а в даному випадку взагалі по своїй окремій колії).

Початок руху- синя ,яка має звільнити колію починає рух і зупиняється на головній дорозі,перпендикулярно до руху,щоб закінчити поворот на ліво але повинна пропустити червону, яка має перевагу в даній ситуації.
    Червона, яка рушила одночасто з синьою виїхала перпендикулярно до руху на головній дорозі і зупинилася там же,оскільки згідно ПДР повинна пропустити трамвай, а отже перекрила рух для синьої машини. Трамвай їде прямо, за ним закінчує маневр червона і потім синя, тут все логічно і за ПДР.

АЛЕ, ак себе повинні вести авто які їдуть в одному напрямку по головній дорозі коли перед ними рух перекритий двома автівками які стоять перпендикулярно до їх руху, а точніше червоне авто яке пропускає трамвай,і синє яке пропустило червоне і завершує маневр? Виходить,що авто які їдуть по головній повинні пригальмувати чи зупинитись і дати завершити маневр двом авто які виїхали з другорядних доріг? Тут вже створення аварійної ситуації але ким? Синє повинно було звільнити колію трамваю.

3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    При чому тут трамвай взагалі? Якщо їде трамвай, то всі стоять і чекають. Проїхав трамвай - почався рух, і тут діє основне правило - правило правої руки, згідно з яким синій повинен пропустити червоного. І всякі там приколи типу хто раніше рушив, хто де опинився в який момент - то все бздури. Насамперед водію треба адекватно оцінювати дорожню ситуацію навколо себе та пам"ятати правила і не вигадувати потім відмазок про трамвай чи "я скоріше рушив"

4. fizruk

fizruk Початківець

VW golf 2 1990
    . . .

в даному випадку просто червона автівка кеерується правилом 16.4. Забороняється виїжджати на будь-яке перехрестя, у тому числі при сигналі світлофора, що дозволяє рух, якщо утворився затор, який змусить водія зупинитися на перехресті, що створить перешкоду для руху інших транспортних засобів і пішоходів. А синє авто теж має передбачити ситуацію і невиїжджати на трамвайну колію, якщо невстигне безпечно покинути переїзд . . . у разі, якщо вже стоїть і заважає руху трамваю, то трамвай за правилами гуманності просто зупиняється і любязно чекає завершення маневру незважаючи на першочерговість проїзду згідно ПДР))

Останнє редагування: 24 жов 2009
    • Подобається Подобається x 2
  5. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    А всі то хто і кого чекають?

Моделюю ситуацію- я їду по вул Княгині Ольги і мені треба розвернутися, я завертаю в "розвив" попередньо впернившись,що трамвай не їде ні зліва ні з права.Заїхавши в розрив і стоячи на трамваїній колії(поперек) я не можу закінчити маневр з поворотом на ліво оскільки пропускаю авто які їдуть по головній дорозі, поки я чекаю на вільне місце в транспортному потоці, проходить 1-2хв, до мене справа наближається трамвай а навпроти підїжджає те червоне авто яке хоче їхати прямо.

Мої дії- стояти дальше на колії і молитись,щоб в мене не заїхав трамвай, дати газу і протаранити червоне авто ти почати маневр, пропустити червоне авто і молитися,щоб мені не вїхали в "зад" машини які їдуть по головній дорозі?

Попрошу без флуду , обговоруємо дорожню ситуацію.

6. fizruk

fizruk Початківець

VW golf 2 1990
    щодня на цьому переїзді і тут не місце молитися, просто максимально обачно оцінити ситуацію, максимум що робить трамвай при справних гальмах - дзеленчить на всі гроші, тому краще затримати трамвай але впевнетись у подальшому БЕЗПЕЧНОМУ для себе і інших учасників дорожнього руху проїзді

7. Siko

Siko Active Member

1
    При виді трамвая всі водії (і синій і сервоний) мають його пропустити.
    Є таке в ПДР, перед тим як проїхати залізничний переїзд водій має переконатись в відсутності на ньому залзн транспорту...
    Вот воно наряду з вже наведеними положеннями ПДР про перевагу трамвая і застосовується в даній ситуації.
    Одним словом якщо видно трамвай на підїзді до даного перехрестя то всі його пропускають (рейковий транспорт має якнайшвидше закінчити маневр),
    нема трамвая, робимо як на мал 2 як з самого початку пояснювали інші дописувачі про перетин смуг, переваги в русі і теде....
    Спочатку червона потім синя...

• Подобається Подобається x 1
  8. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ну то просто глупо підриватися з місця, незважаючи на дорожню ситуацію тільки тому шо наближається трамвай. Якшо ти стоїш на рейках,то трамвай зупиниться і почекає, поки ти не дочекаєшся моменту для безпечного перетину перехрестя. А якшо ти вдариш по газам , тікаючи від того трамвая, то скоріш за все спричиниш ДУЖЕ серйозне ДТП із серйозними наслідками.

9. Siko

Siko Active Member

1
    Малось на увазі що водії мають переконатись у відсутності трамвая перед тим як зайняти смугу, де рейси, для повороту...

10. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Дуже не смійтеся, взяв авто і спеціально поїхав олянути те місце на Кн.Ольги, якщо їхати Від ЦУМу то після маг Фортуни перший поворот наліво.

Виявилося, знак "Уступити дорогу" є тільки зі сторони червоного авто (вул Музики), в розриві ніякого знака взагалі нема, і ширина розриву є ширша ніж ширина прилелої вул Музики, це щось міняє?
    Вид з позиції червоного авто(вул Музики)
    Сам розїзд

Підстпність дaної розвязки ,що її сприймаєш як місце для роворота а виявляється це перехресток

перехрестя — місце перехрещення, прилягання або розгалуження доріг на одному рівні, межею якого є уявні лінії між початком заокруглень країв проїзної частини кожної з доріг. Не вважається перехрестям місце прилягання до дороги виїзду з прилеглої території;

і діють правила

16.13. Перед поворотом ліворуч і розворотом водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку прямо чи праворуч.

Останнє редагування: 24 жов 2009
  11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Само собою міняє. Значить той, що їде з Музики на червоній машині пропускає всіх! А у синьої машини є "нерегульоване перехрестя рівнозначних доріг" і він пропускає тих, хто їде справа по кн.Ольги.

До речі, по моєму така ж сама ситуація на перехресті де до вул Руставелі прилягає площа Петрушевича.

12. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    А чому він не пропускає чувака з музики а тільки справа? Читай 6-й пост від fizrukа:
    А взагалі то всё гнила тема бо у нас половина знаків є а половина - нема і далі можна видумувати любе й різне!!!
    Наприклад їдеш по Січових Стрільців, на перехресті з вул. Костюшка у тебе перешкода справа, в тебе інших знаків немає і в теорії мусиш пропускати.... але ж на Костюшка стоїть знак "дай дорогу" і пропускати змушені ті хто виїжджають звідти... але якщо ти не місцевий то АТКУДА ТИ ЗНАЄШ?
    В мене додому, а живу я біля Краківського, з тими ремонтами заїхати додому було важко, але комусь того було замало і якийсь піда#ас придумав повісити кірпіч на джерельній при вїзді з ПідДубом і на Балабана при вїзді з Куліша... Тепер мало того що додому доїхати незручно так ще й без порушення ПДР не виходить.
    Страна парадоксів, б*я!!!
    Тут треба не сперечатись про черговість проїзду яку тупо неможливо визначити бо в задачі замало вихідних данних, а вимагати від наших служб розвішування відповідних знаків в місцях де це необхідно... але поодинці це неможливо, а тим хто за це відповідальний воно нах не треба

13. fizruk

fizruk Початківець

VW golf 2 1990
    переїзд який на фотографіях і про який йде мова є на вул. Кобилиці, а не вул. Музики

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ну це все правильно, але ми не на передачі савіка шустера, а на конкретному перехресті з такими знаками які вони є, і нічо з тим не поробиш.

Але з іншого боку, якщо в синього нема ніяких знаків, то він проїжджає перехрестя рівнозначних і справді повинен пропустити того, хто назустріч їде. При цьому в червоного висить знак "дай дорогу" тому він повинен пропустити всіх :) Тобто тут в разі ДТП теоретично можна винним зробити і одного і другого

15. Siko

Siko Active Member

1
    Україна в всій красі....
    Не здивуюсь якщо то було навмисне зроблено...

16. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    краще пропустити,я вже поЇхав на зелене,робіть висновки.З нашими правилами трактуй як....... (хто дасть хабар :ireful1::bomb:той і папа):diablo:

17. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Я веду мову про Музики, але вони однакові

Приїхали, :morning1: я так само думав коли давав цю тему,і був впевнений,що перевага синього над червоним, оскільки вважав,що синій здійснює розворот на головній і пропускає лише тих хто справа а червониї виїжджає з другорядної дороги і пропускає всіх.
    І снова Добрий Вєчір:D, дана розвязка то перехрестя чи ні і хто має перевагу?

18. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Про що я і веду, хто вдарить той і буде винуватим.

Зранку знову переголосую

19. fizruk

fizruk Початківець

VW golf 2 1990
    я звичайно нова людин на форумі, і сперечатися негарно, але McAr, на фотках вул. Кобилиці, тут я впевнений на 100%, хоч і суті проблему переїзду це не міняє, але краще знати це перехрестя як то кажуть в ім’я, .......на фотці ж нема руху в обидві сторони перепендикулярно Княгині Ольги як на карті, а є лише другорядна на вул. Кобилиці)) якби там було таке перехрестя з розворотом, колією і двома другорядними, там без складних світлофорів би не обійшлось)

а на Музики, що на 100 м ближче до ЦУМу від цього прехрестя звичайний виїзд з другорядної (МУзики) на головну дорогу з одностороннім рухом (Княгині Ольги)

Останнє редагування: 25 жов 2009
  20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    ну я ж кажу, синій проїжджає тут як перехрестя рівнозначних доріг. Тобто йдемо в ПДД і читаємо про проїзд такого перехрестя. Головне правило тут не хто скоріше і хто кого вдарив, а "перешкода з права". У тебе ж ніде там не висить знак, що твоя дорога головніша, ніж в червоного. Це у нього там висить "дай дорогу", але тебе не повинно гребсти що там висить у нього, ти повинен дивитися , що висить у тебе. А оскільки у тебе не висить нічого, то ти згідно ПДР пропускаєш того, хто
    1. рухається з правого боку
    2. рухається назустріч тобі

Фішка в тому, що червоний також має пропустити, його до цього зобов"язує відповідний знак.

Висновок: Тут просто червоному і синьому треба не поводитися як два барани на тоненькій доріжці в дитячій казочці, а як двоє розумних адекватних людей, тобто одному показати "проїжджай", а іншому жестом подякувати та їхати далі, інакше роз"їхатися буде важко і потрачені на то зайві нерви :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)