Яка почерговість проїзду? 2(уточнено і доповнено)

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем McAr, 24 жов 2009.

?

Хто має перевагу

Голосування закрито 23 лис 2009.
  1. 1-Червоне авто

86,8%
  2. 2-Синє авто

13,2%
  1. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Можливо , я не сперечаюся, та розвязка то перший розворот від кільця В Великого-Кн Ольги, я нарахував,що це 3 перехрестя зліва на карті є ще якась тупікова вуличка, можливо її я не врахував.

Повністю згідний, і оскільки голосування показало,що на думку форумчан червона має більшу перевагу, то робимо висновок,що червону краще пропустити першою.

Тему можна закривати.

2. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    так, що стосуєтьсяконкретного перехрестя на Кобилиці... я жив на Кобилиці, і часто доводилося з Кобилиці (не часто, а завжди) виїзджати на Кн. Ольги з поворотом ліворуч в сторону центру. і рідко кого пропускав, з тих, хто стояв на трамвайній колії на розворот на Кн. Ольги, так як меніперетинати Кн. Ольги, а йому - я перешкода з права. ситуацій таких "гарячих" було чимало. так як тільки пропустивши всіх по головній Кн. Ольги одразу двоє починали рух - він на розворот, а я прямо. я ще їм мля завжди сигналив і там типу пальцем крутив, аж поки тато, коли сидів біля мене не роз"яснив мені...
    значить я, виїзджачи з Кобиилці бачу знак ГОЛОВНА ДОРОГА. маю пропустити всіх, і всіх! той "тіпок", який здійснює розворот ВЖЕ (!) НА ГОЛОВНІЙ!!! якщо подивитися на будь яку карту чи тіпа того - немає, що трамвайна колія розділяє головну дорогу навпіл. тобто то повністю головна дорога, а отже він вже на головній, а в мене "трикутник". і в нього немає перед виїздом біля трамвайної колії такого "трикутника". він на головній!!! а я ще ні! тато колись навіть гаішникам довів... от так.
    від тоді виїзджаючи з Кобилиці я чемно пропускаю навіть тих, хто йде на розворот по Кн. Ольги...

3. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    У зв"язку з уточненнями і доповненнями виношу тему ще раз на обговорення.

Розїзд по вул. Кн.Ольги і прилягання вул.Кобилиці.
    Карта

Загальний вигляд

Загальний вигляд2
    Схема роз"їзду

ФОТО зі сторони вул.Кобилиці (червоне авто)

ФОТО переїзду

ПИТАННЯ- Чи дана розвязка то перехрестя ("перехрестя — місце перехрещення, прилягання або розгалуження доріг на одному рівні, межею якого є уявні лінії між початком заокруглень країв проїзної частини кожної з доріг. Не вважається перехрестям місце прилягання до дороги виїзду з прилеглої території;")
    рівнозначних доріг і діє правило 16.13. "Перед поворотом ліворуч і розворотом водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку прямо чи праворуч."( значить перевага червоного авто) ,чи розворот на головній дорозі оскільки знака 2.1 "Уступи дорогу" немає із приляганням другорядної про що свідчить знак 2.1"Уступи дорогу"+5.7.1"Виїзд на дорогу з одностороннім рухом"( а значить перевага синього авто)?

Відповідно перевага червоного чи синього автомобіля?

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Макар, нашо створювати ше одну тему? Просто можна в опитування внести зміни

• Подобається Подобається x 1
  5. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    я шось провтикав не за то проголосував і незнаю як поминяти.

6. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
  7. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Мені здається що там нема знаку "уступи дорогу" випадково, тобто його хтось колись підкосив там, а новий не поставили. Сьогодні гляну на Сихові на такому ж перехресті чи є знак.

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Вони не думають інакше, вони думають так само просто ти з самого початку неправильний малюнок намалював і всі проголосували

Тепер я запропоную свій хід подій.
    Якщо ти виконуєш розворот то виконуй його з крайнього лівого положення і не виїжджай ХЗ куди на перехреся. Тримаяся лівої сторони.
    Якщо ти повертаєш на ту вулицю то заїдь на перехрестя так як заїхав синій.
    Тоді траекторії руху перетинатись не будуть і спірних ситуацій не буде так само.

Але знаку там все одно не хватає, бо знак "Виїзд на дорогу з одностороннім рухом" є, а далі де дорога змінює напрям руху - нема.

9. ENERGY

ENERGY Місцевий

Біля поліклініки на Сихові такий варіант.
    Хоча мені здається що там також ще колись був знак "Виїзд на дорогу з одностороннім рухом" біля "уступи дорогу" , але десь пропав, але то суті не міняє.

Останнє редагування: 26 жов 2009
  10. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Е, ні. У нас правосторонній рух, тому тут треба займати положення таке, як зайняв синій, а лівіше їдуть ті, хто виїжджає назустріч і хто розвертається зі сторони центру.

11. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Щоб не створювати плутанини, я створив нову тему яку назвав Яка почерговість проїзду? 2(уточнено і доповнено), але

і тема була обєднана з попереднюю.

Прохання до Мартіні- або всетаки розділити теми і переголосувати або зміни перший малюнок-схему з врахуванням відсутності знака з боку синього авто, а то дійсно плутанина вийшла.

Щойно робив фотосесію Черв. Калини, від Шувара до Санта-Барбари, там на всіх подібних розїздах виходить перевага синьої, крім розїзду з вул Скрипника, там стоїть знак "Дати дорогу" і наявна перевага червоного авто.

Твій варіант коштує від 300грн і всі пояснення дав Мартіні

12. ENERGY

ENERGY Місцевий

Не всюди, ближче до Арсену також на повороті є "уступи дорогу" і "виїзд на дорогу з одностороннім рухом", правда тільки з одного боку, я думаю відсутність знаків на інших перехрестях пояснються недоглядом дорожніх служб, які самі знаєте як працюють.

13. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Мартіні дав пояснення такі що на дорозі треба триматися правої полоси і правого боку. Але в даному випадку ти стоїш поперек дороги тому я в свому припущені вважаю недоречним і непотрібним застосування правила про правостороній рух до поняття "розворот".
    Але ж правий край в тебе лишається ззаду багажника, тому мені здається вислів Мартіні необгрунтованим. Так треба ставати тільки коли ти повертаєш на ту вулицю відповідно до ПП

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Якщо ти будеш триматися лівого краю, то ти виїдеш прямо в лоб червоній машині

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Якщо глянеш на останню фотку то видно що справа від Шкоди ще одна машина влізе, тому в лоб не вїду.

16. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    2-Sasa, як ставати на розворотах (розриви на головній де напрямки розділені газонами чи відбійниками) тоже цікава тема і залежить від ширини розвороту, і в правилах чітко не сказано яку сторону займати праву чи ліву.Я схиляюся до думки ,що при відсутності знаків типу "уступи дорогу, рух по полосам,і їм подібним" дані розриви то не перехрестки а зміна напряму головної дороги, відповідно займаєш крайнє праве положення. Якраз така ситуація на моїй схемі (другій схемі). Ще додам- колись на тій розвязці стояв знак "Місце для розвороту" і забороняв синій авто поворот наліво(вул Кобилиці) ,тільки розворот зворотньо на Кн Ольги, зараз його зняли.
    Цікаве вирішення подібної розвязки зробили на Сихові в районі Шувару(ужасно складне перехрестя), там для червоного авто поставили знак "Рух тільки направо" і кожен день спостерігаю ГАЙонів які штрафують авто які їдуть прямо.

17. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    логічно,єж знак тільки направо,але наш народ думає коротше....прямо.Дійсно поганий роз"Їзд,але знаки якіб вони не були є знаки, і потрібно Їх виконувати.

18. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Я не буду стверджувати як правильно, просто існтруктор на водійських курсах мене як навчив, так я і їжджу, тобто такі розвороти я проїжджаю як перехрестя, тримаючись правої сторони

19. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    і правельно МАРТІНІ ,хтось дивився на трикутнички намальовані перед виЇздом,а багато не знає як заЇхати на розворот(бо купили права).

20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Здавалося б то зручніше, шо кожен тримається лівого краю і траекторії не перетинаються. Так то воно так, але розвороти переважно влаштовані там, де є перехрестя, тобто прилягає другорядна дорога. А тому, якшо їхати як зручніше, а не як треба, то той хто розвертається впирається в морду тому, хто виїжджає з другорядної, а так не повинно бути. Тому правильно мене інструктор вчив - всі розвороти слід проїжджати як перехрестя, тримаючись правого боку. І єслі шо кажеш "я не винуватий, я їхав по прррравій стороні, чи я випив чи не випив, кобилу тримаю по правій стороні" :)

http://www.youtube.com/watch?v=9g-wn8li49I

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)