Яке авто краще купувати - нове чи б/в?

Тема у розділі 'Автофорум', створена користувачем scirocco, 16 лют 2008.

?

Мої плани:

1. Наступною машиною в мене буде нове авто

24 голосів
    35,3%
  2. Наступною машиною в мене буде вживане авто

44 голосів
    64,7%
  1. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Відповідь: Яке авто краще купувати - нове чи б/в?

Ну... тому октавія і є оптимальною по ціні-якості, як я і написав.
    Але ІМХО, приїлися вже ті октавії, їздить їх нових, як абізян в джунглях, платити за таку сіру машину (то чисто моя скромна думка, не треба ображатися шкода клубу) 20 тисяч - не варто...

2. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026

так б/в машину не треба страхувати, хіба ти її як залог оформляєш

3. dido

dido Active Member

AUDI А6 С4 Quattro 2.5 TDI, VW Passat B4 Variant 2,0 AGG 1996 ГБО - був!!!

То так, але є одне маленьке але, коли брати просто бабло тоді так, але не у всіх е застави на дану суму грошей той пропонують банки таку саму схему як і на нові але більше бумаг і проблем і страховка коштує дорожче

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я не буду купувати нову Шкоду. Вона є надто дорогою на свої характеристики. Двигуни (за винятком 1,8Т) це ті ж двигуни, що і ставилися на машини 20 років тому тільки трішечки змінені в бік екологічності. Підвіска - теж без особливих винаходів. За що платити такі гроші?

За надійність - не факт. Залежить як їздити, відомо, що в радянські часи "Волги" намотували мільйони, а відомі випадки, коли машини гробилися в перші тижні експлуатації. Шкода не є виявом ультрадосконалості хоча б в міру відсутності технічних інновацій.

За комфорт - не згоден. Там трішки тихше ніж, скажімо в пасаті б-2, але за різницю в ціні цей пасат можна не тільки повністю обезшумити, але і купити фірму, що займається обезшумкою.

За ходові характеристики - 1,6 має розгін як у ВАЗ 2101 70-х років, а центр ваги вище ніж в гольфа 80-х.

Я не буду починати про фабії, які мають ті ж мотори, але зі зрізаними циліндрами, той самий JH, той самий TDI ітд тільки трициліндрові. І то при вазі Гольфа, де ставивилися такі ж 4-циліндові мотори. Воно навіть нормально не їде. Коротше, я знаю, що всеодно вони будуть добре продаватися як і жигулі 10-ї моделі надалі будуть лідером з продажу. От тільки не можу зрозуміти, які аргументи керують масами розумних людей.

• Подобається Подобається x 3
  5. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

я думаю відсутність розумної альтернативи. Як правило при покупці нової машини при бюджеті до 20 к враховуються такі фактори як кредитні умови на авто, доступність сервісу, вартість страхівки. Ну коротше ціна якість. Я думаб що у Львові!!! шкода лідирує по даним показникам в Києві ситуація дещо інша там дійсно шкода не є найкращим вибором.

6. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Маю знайомих на Ніко, кажуть Лансери розлітаються, що не встигають привозити, причому беруть далеко незаможні люди а потім плюються від кредитів.Цікава тенденція- після 3 років ідуть масові перепродажі, хто підкаже чому ?

7. Andie

Andie Active Member

MB W211 E240

Тому, що нашим людям притаманна одна менталітетна жилка - за 2-3 роки добити ту машину, вижати з неї всі соки, а потім продавати як ідеал. До всіх звичайно не відноситься, але переважно так і є. Не думаю,що коли б людина бережливо ставилася до такого авто, то потім за 3 роки продавала.

• Подобається Подобається x 1
  8. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

Потрапляють у Рай американець, німець і українець. Святий Петро на брамі питає: "Як ви сюди попали?". Американець каже: "Та вот всьо життя пахав в Дональді. Заробив 2 мільйони. Купив собі на старості Мустанга. Їхав додому, не вписався в поворот, і вже тут". Німець каже: "Всьо життя працював, на старості купив собі Порше, на автобані не вписався і вже тут". Українець каже: "Всьо життя працював, на старості взяв собі Ланоса в кредит і здох з голоду".

• Подобається Подобається x 3
  9. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.

Добро. З"ясування стосунків припинено. Дозвольте, шановне товариство, ще раз висловити свої аргументи, причому не теоретичні, а саме практичні і одночасно особисті, оскільки пересів 21 лютого на нове авто з (увага!!!) БМВ 528 1999 р.в. з пробігом на момент покупки 180 тис. км. (реальним). Взяв я БМВ в серпні, до 10 січня набігав 13 тис. км. (дві поїздки в Москву по 3 тис. км. кожна). За кермом практично щоденно з 1988 р. Тому хочу поділитися своїми висновками не як новачок, у якого завмирає серце при назві БМВ, а як звичайна людина, що має трошки досвіду і позбавлена максималізму в оцінках. Доречі, кому буде цікаво, можете почитати мої відгуки: http://www.autonavigator.ru/guides/otzyv/BMW/5%20Series/12467.html
    http://www.avtomarket.ru/scripts/info/opinions/?id=14758 .

Вони практично ідентичні за змістом. Додам до відгуків ще декілька слів. БМВ (39 кузов) в обслуговуванні і ремонті автомобіль не просто дорогий, а, на мій погляд, фантастично дорогий. Це стосується вартості запчастин і вартості послуг по ремонту, адже будь-який автомайстер дивиться на власника БМВ абсолютно іншими очима, ніж на власника менш іміджевого авто. БМВ 7-ї серії обходиться в експлуатації ще дорожче. Навіть якби я не мав можливості придбати Пассат за 36 кб., я взяв би краще нового корейця за 20-22 тис., аніж платив би шалені гроші за бренд і обслуговування цього 9-річного бренду. Тим більше, що я особисто не відчув того "задоволення за кермом", про яке на кожному кроці говорить фірма БМВ.

Головний аргумент на користь нового авто: Ви самі починаєте писати біографію автомобіля з чистого аркуша, не задумуючись над питаннями, хто і як на ньому їздив, яке масло (бензин) заливав, скільки км. на показчику пробігу відмотано, з яких таких причин продано авто і т.д. Як казав капітан Врунгель:"Как вы лодку назовёте, так она и поплывёт". Берете нове авто, і тільки від ВАС залежить його довголіття та його безвідмовна робота. Крім того, існує гарантія. Виконання гарантійних зобов"язань можна завжди добитись. Ви впевненні, що жоден даїшник ніколи в житті не скаже вам, що ваше авто в угоні чи двійник, і ніколи у вас не заберуть його через це на штраф. майданчик.
    Коли говорять про дороге обслуговування в гарантійний термін, то це правда лише частково. Якщо не полінуєтесь почитати перелік робіт на кожне ТО, ніхто вас не заставить оплачувати нав"зувані сервісом роботи. Ну а якісне масло та бензин треба заливати і в старий автомобіль. На цьому багато не зекономиш.

Це мій особистий погляд. Нікому нічого не нав"зую. Вирішувати вам.

Щасти всім в дорозі.

Додано через 10 годин 25 хвилин
    +мільйон!!!!!!

Ще одна причина взяти нове авто. Купівля б/в автомобіля, якщо тільки не береш у знайомого, занадто дорога лотерея.

• Подобається Подобається x 4
  10. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097

Я за нове авто, а ще краще в лізинг його взяти (в США це дуже вигідно), проте в нас цього нема. А на рахунок гарантії, сам на власні очі бачив, як на жOPEL сервісі на жOPELі Vectra C з волинськими номерами міняли ричаг підвіски по гарантії!

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Думаю це ні про що не свідчить... ще невідомо по яких ямах чи буграх літав той Опель. Чи я чогось не зрозумів?

12. Madmax

Madmax Початківець

VW Golf II

Я надаю перевагу вживаним авто. При купівлі авто, чи це нове, чи старе все рівно попадаєш в бабки. Коли старе авто, тратишся на вдосконалення його стану тобто попадаєш. Коли нове авто тратиш бабло на примусове сервісне обслуговування при цьому друть стільки дєнєг шо просто караул, одна заміна масла може потягнути на 500-600 грн.А не пройдеш пропадає гарантійний термін. Такщо краще я буду тратити бабло на б/у авто у хорошого майстра ніж бавитись у цей лохотрон

13. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Погоджуюся з думкою, додам лише, що крім заміни рідин і фільтрів є ще багато пунктів типу антикор, музика, сигналка, мультилоки різні ітп

14. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.

А нормальна синтетика так і повинна коштувати: від 100 грн. за літр, якщо хочеш, щоб авто (чи нове чи б/в) служило довго і безвідмовно. Плюс якісний масляний фільтр. Тому і тягне заміна масла на 500...600 грн. Якщо ж орієнтуватись на масло в 1,5-літрових пляшках від мінералки, що продається на узбіччях доріг (про ціну, нажаль, взагалі нічого не знаю), то краще придбати Запорожець (Жигулі, Москвич) 70-х років минулого століття, а не знущатись над моторами сучасних авто (в тому числі і десятирічних б/в).

15. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

а шо реально найти бу машину?
    тревел скіки часу найти не може.........

16. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Чи варто купувати старий автомобіль?

Продовження тут: ЛІНК ПРИХОВАНО

17. Madmax

Madmax Початківець

VW Golf II

Ще до дам що при купівлі нового авто, як на мене-це свого роду рулетка. Двоє моїх колег купили у кредит по нов. Деуазік Сенес. В одного жодних проблем, як то кажуть все гуд, а інший з гарантійного обслуговування не вилазить, постійно щось летить, вже неодин раз гарантійщиків посилав на. Моя думка коли купуєш бу - можна взяти із собою хорощого майстра і він обов"язково вкаже на недоліки цього авто. При купівлінового - ти грає у рулетку. Це як на мене

18. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

сцуко!, вже третій місяць.

19. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Та ти шо? По 100 грн.? От наприклад Castrol Magnatec 5w40, до 250 грн за 5л (Мобіл, Фукс і Лікві так само в тих цінах), чи ти думаєш тобі на гарантійці залиють Castrol EDGE 0w40 за 440 грн? А якісний фільтр від 20 до 60 грн.
    Ніхто не каже про мінералку при дорозі, йдеться про оригінальне масло нормальних брендів.
    Крім того, ні в жизнь не повірю шо тобі на гарантійній заміні масла залиють навіть ТАКУ синтетику (по 50 грн за л), я вже мовчу про 100 грн за л. Лиють бадягу з бочок, яку типу беруть в офіційного дилера, а реально беруть шо подешевше або некондицію на заводі (Інформація від працівників гарантійного СТО японської марки, якої саме не буду озвучувати з етичних міркувань), в нас НЕ Європа і нам туди ше дуже далеко (в плані сервісу, прав споживача і культури обслуговування).

• Подобається Подобається x 1
  20. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.

Справа в тому, що я за фахом авіаційний інженер-механік і, повірте мені, зможу проконтролювати, що саме залиють в двигун мого авто на сервісі. Крім того, в технічнчй документації до авто чітко вказані обов"язки сервісменів на ТО. Уважно почитайте цю книжечку і вимагайте виконання працівниками гарантійки своїх обов"язків. Тоді не потрібно буде чекати, коли європейський сервіс прийде до нас. Вимагайте самі цього європейського сервісу.
    Не мають права посилати вас на ..., коли ви вимагаєте інформацію про якість матеріалів та обслуговування вшого авто. А ще краще вимагати інформацію в письмовій формі.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)