Яке авто краще купувати - нове чи б/в?

Тема у розділі 'Автофорум', створена користувачем scirocco, 16 лют 2008.

?

Мої плани:

1. Наступною машиною в мене буде нове авто

24 голосів
    35,3%
  2. Наступною машиною в мене буде вживане авто

44 голосів
    64,7%
  1. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
    Відповідь: Яке авто краще купувати - нове чи б/в?

як на мене опитування яке авто брати нове чи б.в. на перід не правильне давайде визначимо цінові категорії і висловлювати свої думки в конкретному ціновому діапазоні а то якось не логічно порівнювати покупку Г2 з покупкою нового пасата.
    Яке авто краще в ціновій категорії 5к -15к
    Яке авто краще в ціновій категорії 15к -25к
    ...
    Яке авто краще в ціновій категорії 100к -200к
    і так далі
    така дискусія матиме більше конструктиву з марками авто посиланнями на тест драйви і краш тести а не вислуховування ІМХА кожно члену клубу.

• Подобається Подобається x 2
  2. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.

+мільйон. Я пропонував визначитися за такими критеріями ще на першій сторінці теми, 16 лютого.
    Більшість агітують за вживані авто. Однак, коли я надумав продати БМВ-528 1999 р.в. (стан близький до відмінного), виявилось, що зробити це дуже нелегко, адже за 17 кбаксів покупець вибирає між 9-річним і новим авто (хай навіть з невеликою доплатою). Попробуйте на авторинку довести покупцеві, що 9-річне авто краще нового.

• Подобається Подобається x 1
  3. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

О власне!!!!

4. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

як що з чим порівнювати... найновіша "пріора" відрізняється від моєї 20-річної джетти:
    в + одна подушка безпеки, може іммобілайзер...
    в - у мене 4 ел. склопідйомники
    ел регул і обігрів дзеркал,
    гальм диск.вент/диск
    129 к. с...

але при цьому всьому "пріора" в 3 чи 4 рази дорожча! хтось дає гарантію, що вона надійніша??

хто б взагалі ходив на базар з 10-15 ма кілами баксів, якби хотів нову машину???

5. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.

Знову наші порівняння зводяться до 20-річної Джети (Гольфа) і нової Пріори (Каліни, Ланоса, Сенса). Я ж привів конкретний приклад щодо свого БМВ (трошки інакший діапазон цін). А покупець на мою БМВ знайшовся, який:
    1. Шукав саме БМВ Е39
    2. Шукав БМВ виключно білого кольору
    3. Шукав БМВ виключно білого кольору обов"язково універсал
    4. Вибирав авто, більше оцінюючи господарів, а не сам автомобіль.

Довгенько деколи треба чекати, щоб співпали всі умови.

6. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

сам факт, що одні з 10 кб йдуть в салон по , а інші з 30 кб на "вторинний" ринок свідчить про розбіжності...в поглядах...

тобто для саме того покупця не знайшлося???? нового бмв, який би його влаштував... і твій б/у був для нього кращим за новий!!!!!

7. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

На мій погляд адмін має зайняти нейтральну позицію, інакше його думка може розцінюватись заангажовано.
    попахує диктатурою, оскільки звинувачення безпідставне і ще є кнопка "-", може зразу відімкнути струм світло і воду(жарт).
    + підтримую думку цінових категорій, навіщо платоспроможному і солідному пану купувати Гольфа 86 року, як можна взяти Пассат 2008 і самому вибрати додаткове обладнання? Стосовно сервісу то зовсім інші тема.
    PS надіюсь мене не відімкнуть.

8. dido

dido Active Member

AUDI А6 С4 Quattro 2.5 TDI, VW Passat B4 Variant 2,0 AGG 1996 ГБО - був!!!

Шановне панство перестаньте грати у віртуальну війну, кожен має право на свою точку зору яке авто купувати, небуду спорити на рахунок Г2 чи Г3 і Г4 ці машини справді можна вважати легендарними на відміну від нових, але звичайному водійові такому як мені (авто потрібне не для недільних гонок, а для повсякденної їзди) без знайомих перекупів взяти нормального гольфа це 1 до 100 що буде недуже вбитим навіть пан Травел вже довгенько шукає собі нормального Г3. В салоні також фуфло підсувають 100% першому попавшомуся чайнику (взагалі не розумію людей які беруть китайців), то має коже вирішувати для себе сам звісно спираючись на дану дискусію, тому прошу висловлювати свої бачення і практику тут на далі, а образ не потрібно тож дискусія і адміни теж люди мають право на свою думку так навіть цікавіше.

P.S. Я теж впевнений в свого ВАЗіка і поїду на нему хоть накрай світу, але комфорт їзди звичайно далеко нетакий як наві в Г2

9. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

І взагалі ця тема - це сплошний замут і запут! Питання теми звучить так:
    Я зайшов в тему з твердим бажанням і думкою написати НОВЕ. Мені панятно що нове авто краще за вживане. І мені більше по душі скажем новий гольф ніж уже покатаний. Тут напевне пів клубу би кінчило во главє з Маркелом коли побачили б новий Г2 з нульовим пробігом в гарній комплектації.
    Але зразу при вході висять питання:
    блін! Вони аж ніяк не привязані до теми! Бо на них я відповідаю ВЖИВАНЕ... хочу нове, але буде вживане, бо грошей немаю на нове! (понятно що Тази і зази відкидаєм). Думаю при правильно поставлених у відповідності до теми питаннях суперечок би не виникало.

10. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.

Та не нового БМВ не знайшлося, а грошей на нове БМВ не знайшлося. А мій б/у ніколи не був і не буде кращим за новий. Мій покупець, коли я його просвітив щодо вартості постановки на облік (~800$), сам захотів брати авто виключно по ген. дорученню. "Финансы поют романсы", а не бажання мати б/у авто замість нового.

11. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

розділивши на категорії машини, мабуть варто розділити на категорії і покупців...
    ті, кому треба "понти" - хоч не новий, але "лексус" (можна купити найновіший опель чи рено за ті ж гроші..)
    ті, кому треба полежати під машиною--цікаво, тюнінг...
    ті, кому треба просто їздити і не копирсатися під капотом...

і ще одне... от реально, яка різниця між новою і 2-5 річною машиною, однієї моделі, комплектації...?? (якщо ту 2-5 річну не били і не добивали суперагресивною їздою)
    як на мене, різниця мінімальна...вилікувані дитячі хвороби і болячки...пройдено обкатку....а різниця в ціні вже суттєва...

12. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994

Ну не втримався вже. Так от, якби ж то різниця суттєва. Так ні, не дуже суттєва. Недавно мені знайомий пропонував Шкоду Октаву 1,6і 2 річну за 18000 у.о. На мій аргумент про те, що така нова коштує близько 19400 у.о. він почав мене переконувати що а додай ще колір металік, а пенсійний, а постановку на облік, а страхівку, а музику, і кароче почав і почав. Мене авто з таким мотором не цікавить, тому я не вникав. Але ж: де є на практиці то дуже поширене твердження шо машина, виїхавши з салона, втрачає 20 % вартості, або ж так як сказано, вилікувані хвороби, пройдено обкатку, а різниця в ціні вже суттєва? На практиці такого чомусь не найшов. На практиці той, хто купує нову машину, через 2 роки продає її за ті ж самі гроші і мотивує тим що авта подорожчали (так воно і є) і якшо не знімати з обліку і не переоформляти а брати по довірці, то легенький виграш на цьому. але суттєвої різниці я не бачу, принаймі ще не зустрічав. може підкажете приклад?

• Подобається Подобається x 3
  13. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

пропонувати пропонував, а за скільки продав?
    майже 10% вартості вона таки втратила за 2 роки!

14. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

Так, я сам дійшов до такого висновку з твоїх дописів.... Ну а як інакше їх можна розуміти?? Йдеться про № 77 ??

лакофарбове покриття, стан мотору, коробки, електрики і т.д - є купа таких самих майстрів, які тобі намарафєтять машину так, що перший місяць їзди ти взагалі нічого не перевіриш... і ще раз кажу, ніколи в житті не дізнаєшся хто і, що наважливіше, як на ній їздив, і що і коли і де в неї це вилізе...
    да – на аварійність можна перевірити, але на всі 90 ти ніколи не можеш бути впевнений. Та що приховувати, знаю особисто людину, хорошого майстра, який вже не одну машину з двох частин зварював, і ті машини після того, зі всіма перевірками успішно продавались...
    Погоджуюсь, що така фігня, що робиться, як ти описав, в офіційних ділерів – це просто ппц недопустимий, дізнатись про який портивно...

формування машини покупцем, я не це мав на увазі, але не бачу щоб при купівлі машини світ замкнувся на алєксі... нема – ну то папа, є інші міста, є варіанти купівлі нових авто в Литві, Німеччині, Польщі, і саме таких яких хочеться, правда чекати доведеться...
    Формування – йдеться про так зване „виховання”. Я прихильник концепції, що кожна машина має душу (звиняйте мій космополітизм), тому коли ти в неї перший, ти її виховуєш, ви пристосовуєтесь одне до одного, ну цілий процес.. Скільки машин в мене було, з якими я не міг встановити контакту... от чужі вони і все... сформовані іншими власниками, як, грубо кажучи собака чи кінь, який з іншим власником не завжди зживеться... а з деякими встановлювалися просто ідеальні відносини, аж дівчина ревнувала )) ось про що йдеться...

Ммммм.. стіку всього і нараз... фантастика... а чому виключається такий варіант як те, що машина була зварена з 2х, більш-менш непогано, і зароблено все так, що ніхто і доколупатися не міг, до геометрії в тому числі, але за рік їзди, на стиках трохи підгнило/підржавіло, і в один прекрасний день на хорошій ямці добряче бумхнуло, що й можливо в силу інших обставин, призвело до такого плачевного результату??
    Хоча не виключаю що може і справді все було саме так запущено (((

погоджуюсь на всі 100% з твоєю точкою зору, що на фоні вказаних, вже краще фірмове б/у ніж отой дешевий сир... я веду мову, про те про різницю між новим і 2-3 річним авто скажімо ВВ ))

Скажімо так – ми говоримо (принаймні я) про те, що переплата незначна, і полягає лише в нафаршированості авто. Грубо кажучи як я навів приклад гольф 4 1.8 і гольф 5 1.4 (ну тут в кожного своя позиція як і своє життєве кредо))
    От одного не розумію - невже всі офіційні сервіси в Україні це ацтой???
    я так не можу сказати... більш того, не раз стикався з ситуаціями, коли в них і робилось нормально, і мені було краще переплатити тих 30-50% але бути впевненим, що все зроблять нормально і кваліфіковані працівники.
    Да – запчастини свої віз, можна було знайти дешевше... але скарг немаю ніяких, і навіть (так і не знайшовши нормальних майстрів в Києві до пасата) неодноразово переконувався, що в них краще і не набагато дорожче... і про якість робіт, ну взагалі ніяких питань, а якщо зявлялись – то все вирішувалось. Натомість все було навпаки, коли їздив до рекомендованих „хороших сервісів” (ні в якому випадку не нав’язую цю свою думку), зіпсовані нерви, повне невігластво, бажання облупити на чому тільки можна, і повернення до офіціала для виправлення натвореного...

1. Скільки пересічна людина знає місць де можна зробити таку „толкову діагностику”... От для прикладу, у Львові – скільки таких місць є ??
    a. І я далеко не певен, що там буде „історія машини як з листка”... Думаю що ніколи не буде... ти не будеш знати хто на тій машині вчився їздити і на першій передачі шпарив 100 км (умовно), чи була вона вкрадена малолєтками чи сином і випробовувалась на прижки у висоту, чи розвороти на місці, чи перевірка роботи амортизаторів на швидкості 100 по сільській дорозі... також не дізнаєшся які речі нею перевозились. Надивившись і знаючи певні речі, можу ще огидливіших речей наросказати, чому люди продають ззовні нормальні 2-4 річні машини, просто не хочу людям псувати настрій і апетит.

2. Скільки коштує така діагностика??? Звичайно залежно від машини, ну беремо ціновий діапазон 16-20 тис., = ?? я не орієнтуюсь, але зі своєї колокольні висловлю думку, що десь на 100 баксів тре буде розщедритися в кращому випадку (раз вона вже аж така толкова)... І на скільки таких даігнозток вистачить твого терпіння і бабла...

Додано через 2 хвилини
    бліна, нє шоп працювати так ото понаписував... :)
    кіку буквочок ))

15. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

В мого батька пежо 307 2005 року брали нове з салону
    ціни на СТО - фантастика
    проблем з машиною не було жодних, добіг пробіг до 30 тис і застукала задня стойка. вона не потекла, на СТО канешно міняти не захотіли, сказали шо десь стойка всредині деформувалася ....
    каротче вот вам нова машина...

16. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.

Дам відповідь на свому особистому досвіді, в чому різниця. В Хмельницькому, в салоні, новий Пассат бензиновий 33,690 кб, 15-місячний також бензиновий з шкіряним салоном 31,000 кб. Здається, що майже 3 кб на дорозі не валяються, однак... Холодний, навіть крижаний душ: пробіг 15-місячного авто 76000 км. При моїй інтенсивності користування - це, щонайменше, 4-річний автомобіль, то що будемо робити? Економити 8%, чи брати новий Пассат? Хто як думає на рахунок такої різниці?

17. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був

Andriy_

Нове однозначно!!!

Уявляю, як гробили той Пассат, що майже за 1,5 роки вже продають ще й 76000км по нашим "дорогам"......

18. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.

Нове авто я вже взяв 21 лютого. Пассат 2.0 TDI за 35900. А питання я ставив в продовження теми вибору нового чи б/в авто, щоб люди робили вибір на конкретному прикладі, а не абстрактно.

19. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Тут всі дорослі люди і всі розуміють, що вибирати між 30-річним Запорожцем і Бентлі 2009-го року може тільки неповноцінна людина. Логічно, що йдеться про вибір в одному ціновому діапазоні. У кожного він свій і кожен може тут про нього написати. Якщо у мене є аргументи, що стосуються всіх нових чи всіх старих авто, мені розподіл не потрібен тим паче.
    А хто порівнює? Якщо у мене є гроші на авто, то сума не зміниться від того, чи я захочу нове чи вживане.
    1. Не бачу аргумента на такий розподіл
    2. Чому саме такий розподіл?
    Я щиро здивований, як можна думати, що є люди, які шукатимуть гольфа 86-го року за 40 тисяч (приблизна вартість пасата 08р з додатковим обладнанням)?! Логічно, що йдеться про однакові категорії, Тут автомобільний клуб а не гурток письменників-фантастів :) Тому наполегливо рекомендую перейти до теми, а якщо у ній вбачаєте щось неправильне, прошу заргументувати. У всякому разі пам'ятайте, що маєте право на створення нової теми.
    І чим це погано? І чому вас насторожує реалізація мого конституційного права?
    Між диктатурою і порядком є суттєва різниця. Ображати учасників форуму це порушення тутешніх правил (як і етичних правил загалом). За порушення тутешніх правил та правил етики спілкування передбачено покарання. Власне про нього я вже попередив.

20. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

Орест в мене таке враження, шо ти бачиш тільки то, шо ти хочеш бачити.
    Необхідність розподілу на категорії має місце навіть з тої точки зору що, кожна людина зможе чітко сформувати свою думку і не переживати що її попросять аргументувати свою думку ставлячи як контр аргумент авта з іншої цінової категорії.
    Розподіл не є еталонним то я просто привів зразок правильного (на мою думку) поставленого питання і не більше. Можна також попрохати дописувачів конкретизовувати з якої цінової категорії вони виходять висловлюючи свою думку.

Поняття "гроші є" як на мене втратило свою актуальність з появою кредитів, лізінгу і інших форм позичання грошей.

Я думаю всі якшо не стояли або стоять перед вибором з сумою на руках то будуть стояти і мені як читачу форуму було би цікавіше прочитати допис такого плану я мав на руках такуто суму думав над такими варіантами вибрав тото тому що томуто.
    Або якби я мав таку то суму на руках я би таке то взяв тому що.

Почну з себе :)
    Мав на руках рік тому 7000 грошей міг би ще 1000 нашкребти.
    Потрібно було авто просторе тому гольф відпав майже одразу.
    Приціл було взято на пассат Б3, або шось таких же розмірів і за прийнятну ціну. Признаюсь думав і про новий ланос але треба було взяти кредит, а в тій ситуації обставини були такі, що кредит був для мене не вигідним. Ото ж купівля ланоса також відпала. От маючи в голові такі сумніви пришов в клуб з порадою допомогти у виборі. Ну далі був Fly був його пасат до продажу і тепер пассат мій :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)