Яке масло моторне заливати у автомобіль?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Miha, 30 бер 2009.

1. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    Хочу змінити виробника масла (міняю півсинтетику на півсинтетику), чи потрібно промивати двигун?

2. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Ой, сумніваюся, що то могло б бути під силу комусь із нас, грішних... :nea:

3. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Треба. Кажуть що наше господарське мило 72% дуууже в тому помагає. Хоча якщо грошей і так нема куди подіти то краще шампунем Head&Shoulders якраз то що тре.

• Подобається Подобається x 1
  4. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    Ми напевно про різне говоримо! Чи може я зовсім незрозуміло сформулював питання, АЛЕ: наскільки мені відомо є присадки або спеціальне промивочне масло, яке використовується при переходах з різних типів масел, для повного(або наскільки максимально можливо) видалення попереднього масла.

5. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Я говорив саме про це. Просто іронії було забагато:girl_angel:

При зміні масла нічо не тре промивати, просто заміниш масло наступного разу швидше ніж завжди. Наприклад якщо тре міняти кожні 15тис, то замінивши на 10 тис - все буде добре.

6. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.
    Шановне товариство, не знаю, чи була тут така інформація, але вважаю її дуже корисною. Щоб ви не думали, яке саме масло можна заливати у ваш двигун, ВАГ публікує (оновлює) список олив, на застосування яких він офіційно дав добро:
    https://erwin.volkswagen.de/erwin/volkswagen/files/oil/step_50101_50500.pdf
    https://erwin.volkswagen.de/erwin/volkswagen/files/oil/step_50200_50500.pdf
    https://erwin.volkswagen.de/erwin/volkswagen/files/oil/step_50200_50500_50501.pdf
    https://erwin.volkswagen.de/erwin/volkswagen/files/oil/step_50300_50601.pdf
    https://erwin.volkswagen.de/erwin/volkswagen/files/oil/step_50400_50700.pdf

Для кожного двигуна існує свій допуск по маслу. Наприклад, для мого дизеля 505.01. Відкриваємо відповідний файл і вибираємо, що кому подобається.
    Ще одне застереження: не думайте, що вищий допуск (напр. 507.00) гарантує вищу якість, ніж нижчий (напр. 505.01). Використовуйте те, що рекомендує завод-виробник для вашого авто.

7. kym

kym Аксакал

a 100
    Cкільки вже проїздив.... теж до цього масла придивляємось.... уже пару машин на ньому їздять, але ще ні одна не дійшла до заміни... цікаво буде подивитись. яке воно після 10тис буде.

8. kym

kym Аксакал

a 100
    Все правильно.... добавлю тільки що промивка використовується коли двигун розбирали збирали - щоб вивести всяку хрень яка могла попасти в процесі..... а мило господарське не поможе - тре дитяче - і колір має бути срачко-бурачковий...))))))))

9. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    І ще: щоби ви не думали, що допуск в Німеції відповідає таким самим цихеркам в Україні :mocking:

10. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    А як взнати для якого двигуна який допуск?

11. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.
    Подивитись документацію для вашого двигуна. Якщо не маєте ніяких документів виробника на своє авто, гугл та яндекс допоможе.

12. Pirat-7

Pirat-7 Active Member

Пішоход.
    Клубна карта:
    000047
    Хто підскаже яке масло заливати в Венто 1.8 ААМ, 270 тис.пробігу.

13. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Лий півсинтетику 10W40
    Я відїздив на Mobil 2000 10W40 - задоволений. Ще такий же кастрол теж добрий. То не дешеві але і не дорогі оливи.

14. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Хто знає, де можна купити в перевіреному місці Q8 5w40, теж чув про нього хороше, хочу спробувати. Бажано в районі кульпарківська-наукова-сахарова...

15. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Такий самий мотор маю. З 2000го року лию Esso 10W40, без жодних промивок і т.д, проблем ніяких. Вже майже 400тисяч.
    Правда частіше його беру в Росії, там воно оригінальне фінське, а у нас все турецьке.

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Не раджу промивок. У всіх машинах є таке поняття як замінна кількість масла і пеша кількість. Це говорить про те, що при зливанні масла з двигуна в двигуні залишається мінімум півлітри старого (!). Якщо заливати промивку перед заливанням нового масла, то маємо шанс наступні 10 ткм їздити на коктейлі з нормального масла і промивки, яка може розрушити його структуру та розбавити присадки.

17. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    НУ півлітри здається мені це забагато) Я заливаю щоразу 3,6-3,7 л, зливаю десь 3,4-3,5л. Тобто грам 200 не більше в мене залишається.

18. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    ти щось наплутав. Якщо в двигуні залишається масло, то заливатимеш ти стільки скільки і злив. Якщо заливаєш більше, значить просто збільшуєш рівень. Півлвтри лишається гарантовано, сам провіряв, в сухий (новий) двигун або двигун після капремонту заливати треба на півлітри більше ніж при заміні. Є багато технічних отворів, каналів, відстійників, пустоти в колінвалі, БЦ, ГБЦ ітп, де при зливі через болт залишки старого масла залишаються. Так само це стінки двигуна, які не висихають коли злити старе масло.

19. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Промивки на мою думку дуже корисна річ. Промивки є "довгі" - заливаються в старе масло за 200-300км до заміни, і є "короткі" - заливаються в старе масло - 10-15хв. роботи на хх - злив, і заміна масла на нове.
    Після того, як напоровся на фальсифікований Саstrоl Маgnаtес 10W-40, то промив масляну систему "довгою" промивкою "Лікві Молі" Десь до 2000км, масло було прозоре, заледве бачив його рівень на щупі.
    Промивка розчиняє шлам, смоли і т.д., і в звішеному вигляді виводить їх разом з старим маслом.

20. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Угу. І... залишається на слідуючий термін з новим маслом, розїдаючи вже його і двигун:morning1:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)