Яке масло моторне заливати у автомобіль?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Miha, 30 бер 2009.

1. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Ну не знаю. В середньому на 3,5-3,8 л масла 250мл промивки це ж не так багато. Може 20мл залишається, але ж промивка не є супер агресивною хімічною сполукою здатною в такій незначній кількості зруйнувати двигун і нейтралізувати змащувальні властивості мастила !

2. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    250гр. промивки з відпрацьованого масла робить прозору рідину і Ти хочеш сказати що це не супер хімічна сполука?
    А де дівається та вся чорнота?
    Як на мене я б був поосторожніше з такою штукою.

3. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Хм. А чому 250мл промивки робить з масла прозору рідину ? З чого ти це взяв ?
    Ніяких зовнішніх ознак зміни мастила яке було злите з двигуна після роботи впродовж 200км разом з промивкою - НЕ ВИЯВЛЕНО .
    Вся чорнота (лаки, шлам, смоли) в зваженому стані разом з промивкою (250мл) і старим мастилом (3,5л) зливається через зливний отвір масляного піддону.
    А СВІЖЕ мастило ще довгий час зберігає світлий колір. Тому що не вступає в реакцію з "чорнотою" двигуна, 80-90% якої вимила промивка.

4. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;

Ну назнаю...незнаю.
    Я все таки погодився б з scirocco і тоже не радив б заливати промивку.
    Ліпше при зміні масла одного виробника на другого через 4-5 тис.км щераз повторити заміну.

5. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Та може і так. Тим більше сучасні масла містять у своєму складі певний пакет промивок і присадок, які в принципі його (двигун) і миють в процесі роботи. Але я спробував один раз промивку, нічого страшного не відбулось, думаю мастило краще циркулює по масляних каналах, краще доходить і змащує усі пари тертя. Я вірю в досягнення сучасної хімії і взагалі в НТП !
    До речі, один мій знайомий возить масло SЕLЕNІА з Італії, а ще один - GÜLF з Голандії. Що це за мастила ? Хтось знає ?

6. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Як на мене логічніше було б, якби масло було ще чорніше і той весь бруд виходив би з маслом.
    А в такому випадку виходить що той бруд прилипає до стінок мотора і виходить чисте масло і так званий ефект того, що промивка таки діє.
    В будь-якому випадку я б не морочив голову з тими промивками, бо та хімія ніколи добром не закінується. Одному краще, другому гірше.
    Масло чорніє також через тертя металу, відповідно якісь там нано ошурки металу потрапляють в масло. Виходить що промивка їх роз"їдає, отже, відповідно і роз"їдає мотор з середини. Ну логічно, хіба ні?

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

А тіки біс напевно знає що там набадяжено. Бувають такі хімії, одна крапля якї виїдає дірку в 1см сталі.
    Так що я б всеодно того не лив.
    Кум підтвердить. що на моїх 400тищ в мене виробітки в моторі в співвідношенні до такого пробігу практично нема. Я ніколи не бавився з тим і вже понад 10 років лию одне і теж масло.

8. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Читай те що я пишу УВАЖНО !
    Промивка заливається в СТАРЕ масло, за 200-300км ДО ЗАМІНИ ! Зливаєш - чорне-чорнісіньке.
    ПІСЛЯ ЗАМІНИ СВІЖЕ МАСЛО ДОВГИЙ ЧАС ПРОЗОРЕ ! ! !
    ТОМУ ЩО ДВИГУН ВЖЕ ЧИСТИЙ, ПРОМИТИЙ !

9. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Без розвитку сучасної хімії, ми б їздили на дерев'яних колесах, сиділи б на сидіннях виплетених з лози, а передня панель була б вирізана з соснової дошки (в Феррарі з червоного дерева покритого бджолиним воском)
    А серйозно, що поганого в промивці двигуна ? Особливо якісною "м'якою" промивкою відомого німецького виробника ?

10. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    А є ще якісь промивочні масла, які люблять заливати на великих СТО на 15 хвилин, зливши старе мастило, перед залиттям нового. У каністрах на 4 л. Це що за звір і навіщо він? Кажуть, що його треба заливати при кардинальній заміні масла для промивки, але чи це так?

11. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Це активна промивка застосовується при переході з одного типу масла на інший. Наскільки знаю я, не рекомендується для старих двигунів з великим пробігом.

12. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Тоді пиши грамотно, що залив нове масло, бо не зрозуміло що там написано.

В будь-якому випадку я не буду собі такого лити, а якщо хтось інший лиє - його справа. На цю тему можна довго сперечатися.
    По свому досвіду скажу, що коли я купляю масло в Україні на етикетці завжди чорним по білому написано Made in Turkey. Масло після 5ти тисяч чорне вже і рідке як вода... Тому буває і через 8тисяч міняю. Коли заливаю таке ж масло (esso 10w40), але куплене в Росії і там написано Made in Finland, то я зливав один раз фінське масло через 14 тисяч і воно було ще доволі чисте, таке ж як турецьке через 2-3тисячі.
    І це незалежно від того, яке масло було залите до того.

13. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    НЕВЖЕ ТУТ НЕЗРОЗУМІЛО НАПИСАНО, ЩО ПРОМИВКА ЗАЛИВАЄТЬСЯ В СТАРЕ МАСЛО.

14. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Зрозуміло. Не зрозуміло те, що то нове масло чисте було, я думав шо то старе очистилося так.

• Подобається Подобається x 1
  15. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Все зрозуміло. З дискусії тихенько "удаляюсь".

16. kym

kym Аксакал

a 100
    Думаю десь тисяч через 10-15 будеш міняти кільця вкладиші і невідомо в якому стані буде блок.
    от подумай сам от на всьому тому розчиненому г...ні ти будеш їздити 2000 км.... і що це все г.... зробить з твоїми трущимися деталями в двигуні... Фільтр лапає тільки доволі грубі(відносно) частинки. Ася та емульсія піде в циліндри..... промивку можна використовувати тільки в крайніх випадках після зборки розборки двигунів і ніколи на промивці двигун не повинен процювати більше 10 -15 хв. на ХХ. Інакше то те саме що насипати піску в масло.... а воно у нас і так гавняне.

17. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Після промивки вже від'їздив 20т.км Все чудово.
    Чому 2000км я буду їздити на всякому г. . ? Якщо "м'ягка" промивка миє мотор 200-300км ?
    10-15хв це високоактивні промивки, які застосовуються лише в двигунах з невеликим пробігом.
    І ще одне. Для чого великі нафтові концерни витрачають величезні кошти на розробку автохімії ? Невже беруть "взятки" в автовиробників і "ламають" ДВЗ ?

18. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    колись вплотну займався автохімієї лікві-молі, про даний бренд лише позитив! тобто якщо написано на банці шо воно допомагая, промиває, дбає - то значить на 100відсотків так воно і є.:yes:

19. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Після використання деяких продуктів Лікві Молі, переходжу на масло цього ж виробника.
    Думаю, якщо брати в офіційного представника, то буде не підробка.

20. kym

kym Аксакал

a 100
    Що значить вплотну.... проводив експертизу хімічного складу... чи експериментально через мікроскоп вивчав дію всього того гувна на трущієя деталі чи заливав в двигун ставив на стенд ганяв двигун - потім розбирав його і знову мікроскопом дивився де що і як...... думаю що просто начитався рекламних проспектів і торгував тим гувном...
    Хлопаки ... тут в клубі серйозні люди і вішати макарони якось не серйозно, а коли пхати сюда якусь рекламу то так і пишіть ... торгував .... купляли багато.... чи був толк від того не знаю бо сам не провіряв а вірив тому що написано в рекламі.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)