Яке масло моторне заливати у автомобіль?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Miha, 30 бер 2009.

1. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Ну навіщо відразу ставити штамп "гувно" ! Ніхто ж нікого не переконує !
    Хтось за автохімію - "ЗА", хтось - "ПРОТИ". А дослідження з мікроскопом, ендоскопом та з іншим устаткуванням проводять регулярно різні авто-мас-медіа, про результати яких викладають детальні звіти.
    Наприклад журнал "За рулем" пише правду. "Обісрали" багато чого, а от лікві-молі - позитив !
    До речі. Виробники моторної автохімії (я маю на увазі серйозних виробників) тісно співпрацюють з нафтовими і автоконцернами. Мета у них одна - якомога на довше продовжити панування ДВЗ. Виробники автохімії співпрацюють з VW у проекті 1L .
    Отже мій висновок - автохімія це добре (якщо вона якісна, виробник зі світовим ім'ям, а дилер в Україні офіційний).

Останнє редагування: 11 лют 2012
  2. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    .... мдо....біда... я реклами не робив, висказав свою думку, блін.. кум ти прогнав.. недумав шо ти таке...і так про одноклубників... я сам колись торгував даним брендом, сам користувався, їздив на різного роду семінари на презентації, і від того такий впевнений за якість.нікому нічого не навязував, скромно висказався а ти так...

3. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    в мене було , різниці особливо не відчув хіба по грошах , це все дурна реклама

4. Вееталь

Вееталь Новачок

VW Transporter T5 4x4
    Доброго дня форумчани. Прочитавши Ваші дописи по маслу, зробив для себе висновки., і хочу дати свою пораду. Завжди при купівлі того чи іншого масла потрібно читати що написано на каністрі чи бочці
    -дизельне чи бензинове, чи універсальне.
    -допуски від виробника,
    -клас В"зкості
    -отримати від продавця характеристику масла, де розписано: щолочне число, кінематична в"язкість при 40 та при 100 градусах цельсія, вміст сірки, температура вспишки, температура застигання, плотність.
    Це основні показники якості масла.
    тоді проводити порівняння характеристик яких пропонує Вам виробник вашої моделі автомобіля. Саме краще Вам це може пояснити офіційний представник чи диллер виробника масла, ніж продавець в магазині. (за винятком, якщо це офіційний диллер і продавець в магазині)-без обід. Офіційний представник цпеціалізується імменно по продцкту який він пропонує.
    В мене VW T5 4x4, і я заливаю масло MOl Dynamic Long Life 5W-30 VW504 00/507 00 по ціні 77 грн/л. Інтервал заміни 15000 км. Повністю задоволений. Закупляю в офіційного диллера MOL і 100% впевнений що масло приїхало з заводу в Венгрії.
    Доречі півсинтетика 10W-40 з допуском VW 502 00/505 00 ціна-172 грн/4л (універсальне)
    Синтетичне 5W-40 з допусками VW 502 00/505 00, VW 505 01, MB 229.51....... ціна-216 грн/4л (Найпоширеніші двигуни в яких застосовується 1.9, 2.0 TDI-концерну VW)
    ссилка по підбору масла компанії MOL Dynamic - http://www.mol.hu/hu/autozzon_velun...sok/kenoanyag_es_autoapolas/kenoanyag_ajanlo/
    Тут можна подивитися на характеристики масел - http://mol-ukraine.com.ua/index.php/uk/products/lubricants-auto

5. Назар Непийпиво

Назар Непийпиво Active Member

VW CADDY 1.9TDI 77kWt
    А у Вас стоїть сажевий фільтр? В мене стоїть, я заливаю VAG 5w-30 допуск 504/507 з інтервалом заміни 7,5-8тис. Якщо у Вас все ж таки є сажевий - рекомендую скоротити інтервал заміни у 2 рази.

6. Вееталь

Вееталь Новачок

VW Transporter T5 4x4
    Чому у Вас такі переконання?
    дане масло призначене для використання у двигунах з фільтром DPF і без нього.
    В мене стоїть -фільтр DPF (Сажевий) і виробник рекомендує проводити заміну раз в 30000 км, а для нашого регіону в 2 рази меньший інтервал, тобто 15000 км. Попри це все я робив повний аналіз відпрацьованого масла на 15000 км і аналіз показав хороші результати, навіть ще можна було додатково проїхати 2000-2500 км.

7. Назар Непийпиво

Назар Непийпиво Active Member

VW CADDY 1.9TDI 77kWt
    Переконання не лише в мене. Кожна регенерація саж фільтра - це попадання достатньої кількості палива у масло, що у свою чергу знижує ресурс останнього. При якості нашого палива - процес регенерації буде запускатись часто і кожного разу будуть понижуватись якісні властивості мастила(лужність, в"язкість, густина). Також це потягне за собою швидше забивання сажового. Виходить такий собі замкнутий цикл. Я знаю що таке лонглайф і знаю всі норми, але попри те що завод рекомендує зменшити інтервали заміни масла вдвічі для країн Східної Європи, це всерівно для нас забагато. Я не хочу провіряти свій двигун на витривалість і сажевий також, тому міняю на 8-й тисячі.

8. Spinogrizik

Spinogrizik Active Member

passat b6
    а що можете сказати про масло Comma ,хто що чув , може хтось користувався?

9. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    кома, чув бачив рекламу, але по выдгукам то кажуть шо неахты, мынералка може бути но не вище , тобто синтетикам ы напів синтетика на фольксвагенах чорніла швидко.

10. MAKLAY

MAKLAY Новачок

VW B-5
    заливав кастрол, а воно вже не тієї якості як колись. Залили в Черкасах FINA, 320грн. 4л. набагато краще, зверни увагу!

11. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    собі я лию синтетику Aral HighTronic 5W-40 має допуски VW 502 00/505 00/505 01 якість хороша, не скаржусь. ціна ~9.5євро\літр

12. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Я теж ;)

13. Hornet

Hornet Новачок

Bora
  14. Mobil1

Mobil1 Новачок

VW
    Mobil1

Офіційний Mobil1 у Львові!!! склад вул.Липинського. Повний асортимент!!
    Ціни -дешевші чим в "Автошок"!!!:yes::yes::yes:
    050 444 86 36 Запитуйте!!!!

15. Mobil1

Mobil1 Новачок

VW
    Mobil1

Для інформації: Турецький завод закритий на реконструкцію!!
    Всі поставки з Фінляндії!!!!:yes::yes::yes:

16. kym

kym Аксакал

a 100
    А залишки на складах...?????

17. kym

kym Аксакал

a 100
    Кинь ціни в ПП

18. Куліч

Куліч Active Member

Golf mk1 '78 JB
    • Подобається Подобається x 1
  19. Куліч

Куліч Active Member

Golf mk1 '78 JB
    перечитав значну частину інфи звідси http://bmwservice.livejournal.com/ і кайфанув від отриманої інформації, насправді, дуже класно і зрозуміло описано "проблему" вибору масел з наукової точки зору. Також там ще є багато цікавої інфи з інших галузей повязаних із експлуатацією автомобіля. рекомендую

20. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    дістаю собі масло Aral High Tronic 5W-40 тепер значно дешевше. джерело надійне, масло якісне. беру по 320грн\4л. кому треба, можу заодно взяти

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)