Яке масло моторне заливати у автомобіль?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Miha, 30 бер 2009.

1. Siko

Siko Active Member

1
    Усі мастила на 75% складаються з переробки, 10% - присадки, а тільки 15% - нове масло.
    така реальність нашого часу.
    А фірмове масло приходить на склад в каністрах, бочках... кароч - в тарі. ЗАПАКОВАНЕ, закручене, заклеєне марками контролю якості і ніхто його тут не розливає.

2. Siko

Siko Active Member

1
    Зараз нове масло є. Добре і недороге. Сам ним користуюсь. головне це те, що допуск на ньому 50501.
    Shell Diesel plus VA 5w30- 5 літрів. чотири заміни платиш за масло, а на п"яту - халявно виходить....:D

3. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Чи може хтось, шось сказати про таке масло, як STATOIL ?

4. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    тільки це реальність для цивілізованих країн,де є потрібне для цього устаткування (для переробки).але саме головне - це сама "отработка",якої в нас практично нема.тобто вона є - але признайтесь: хто з вас здає її при заміні масла на утилізацію(при самостійній заміні)?
    в тій же самій европі масло міняють на СТО ПРАКТИЧНО 99,9% автовласників,тому там є сенс в потрібному устаткуванні і подальшій переробці!
    розливають - то не то слово,його просто "бадяжать"!

5. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    В магазині Форсаж знайшов масло таке як мені треба 670грн 5л Кастрол 5W30 LL3 з значком VW кажуть німецьке оригінал, це дісно так?!
    ПС Ще купив там дві втулки стабілізатора 70грн штука оригінал!

6. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    до моєї сінкри ще дорожчеий оригінал........

7. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    можливо я чогось і не знаю,але чим відрізняється передня підвіска сінхри від передка моноприводу того ж бе 3-го?

8. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    мав був на увазі задній стабілізатор. ти - мав був догадавсь, оскільки мав був також сінкру))))))))

9. Siko

Siko Active Member

1
    Їздять по сервісах хороші люде і скуповують переробку. А дати 15 - 20 грн за те, щоб просто не мазати руки і не думати де подіти відпрацьовану оливу думаю краще, ніж давити жмота і сушити голову.
    Я, наприклад, беру оливи в офіційного дилера компанії Шелл і тому за якість я спокійний не на 100, а на 1000 %.

10. Siko

Siko Active Member

1
    Хіба брати на Левандівці під базаром. На 10 грн дешевше...
    А бадяжать усе, що добре продається...

11. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    якщо не секрет:яка ціна оливи і м.фільтра на твій б5?для дядька на "капіндосі" це буде вартість заміни в 1/3 від вартості самого масла.але для мене тут справа навіть не в вартості,а в самій процедурі:так само як помити машину власноруч - так і злити старе масло і влити свіженьке до потрібного рівня,а не тупо впихнути в мотор всю ємність каністри - заводь/глуши/заводь/слідуючий...
    ще один аспект:багато СТО використовує "отработку" для опалення своїх приміщень,так що
    ті добрі люде не дуже тут і наскуповують!
    от тут я згідний на всі сто,маючи на увазі будь-якого офіційного представника!

12. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    і то правда. самому потрібна отработка, не можна захватити. Ще й контроль дирекції за тією отработкою!!!пальнутись можна

13. GDM

GDM Active Member

VW Transporter T4 2.5 TDI '01 ACV 75 КВт ( 102 к.с.) DXZ Long vehicle
    заливаю в свою Castrol 5W-40 B4

14. Siko

Siko Active Member

1
    Це добре, але допуск то там 502.01, а не 505.01, а від такої справи мо бути і проблемки маленькі з певними вузлами двигуна... гідрокомпенсатори, вкладиші, розподільчі вали і теде.

15. GDM

GDM Active Member

Це масло попередній власник лив. Так же далі і я ллю. Машина уже наїздила понад 264 тис. км. А яке масло з допуском 505.01 ?

16. GDM

GDM Active Member

Зайшов на оффсайт Castrol і вичитав там що допуск мого масла VW 505 00. Цього думаю достатньо.

17. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Цікаво шо то за допуски такі? і для яких авто?

18. Resurrectrius

Resurrectrius Початківець

Leichenwagen Golf II GTI PB
    скажіть нубу де почитати про ті допуски бо на мастилах їх пишуть а який саме підходить до мого незнаю.. який допуск на 2Е двигун? 5в40 можно лити чи не? бо наприклад сайт ліквімолі видає наступне:

Двигатель Объем: 4 л.
    Объем фильтра: 0,5 л.
    Super Leichtlauf 10W-40 (арт. 1928)
    Leichtlauf 10W-40 (арт. 3929)
    Touring High Tech Super SHPD Motorol 15W-40 (арт. 1121)
    Touring High Tech 15W-40 (арт. 1934)
    Touring High Tech 20W-50 (арт. 1250)
    Nova Super 15W-40 (арт. 1938)
    Top Tec 4200 5W-30 (арт. 3706)

19. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    в 2Е краще лити напів синтетику (залежно від пробігу звичайно) 10W-40 з власного досвіду раджу.
    пі.ся. І це особисто моя думка

20. Siko

Siko Active Member

1
    В каталогах мастил кожної фірми є рекомендації по тому яке мастило і вякі моделі авто (читай двигунів) тре лити. Наприклад ВВ пассат 2002-2004 ... таке то і таке мастило.
    Ті каталоги мають біти в любому більш менш пристойному магазині або СТО.
    Вибір марки мастила - справа кожного ососбисто, але про такі штуки тре завжди питати в продавця. Він має знати.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)