Яке масло моторне заливати у автомобіль?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Miha, 30 бер 2009.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Золоті слова. Думаю, в цій темі буде достатньо лише цього дописа. Ну і легкої поправки, що якщо у вас немає інструкції, шукайте її в інтернеті.

2. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Сьогодні вирішив перевірити рівень масла заодно відкрутив кришку заливну, а там аж "соплі" висять такі кремові, короче повитирав, але шось страшно. То може бути від того що мало катаюсь десь 15-20км в день а на вихідних взагалі може стояти на стоянці?

3. kym

kym Аксакал

a 100
    Може бути. Але масло тебе не зовсім доброї якості. Взагалі в більшості випадків при такому режимі піна появляється

4. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Та масло фірмове з Польщі привезли Касторл 5W30 венгерського розливу запакована банка. Може то на мобіл перейти?

5. Miha

Miha Місцевий

Renault Kangoo 1.5 dci 2005
    Клубна карта:
    000408
    заливай масло таке, яке тобі по допусках підходить і буде тобі щастя, а марку масла обирай сам!
    є купа літератури,
    на сайті лікві-моллі є електронний каталог,
    чесно кажучи сам цим сайтом користуюсь і на томуж лікві моллі їзджу.

6. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    цікаво чи існують такі електронні варіанти по двигунах?
    хтось стикався,?
    мені цікаво у моїй ситуації, книжки немаю але дуже хотілося б ознайомитись.

7. kym

kym Аксакал

a 100
    я десь на початку року до знайомого на маслозавод відніс для експертизи банку Мобілу...банка запакована написано німецького розливу з голограмою і всіма рештою прибамбасів... оказалася очищена переробка повної синтетики. Купляв і буду купляти масло середнього цінового діапазону там найменьше підробок. Дуже дорогим може оказатись 4 л літра масла

8. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    перейшов з ХАДО 10 в - 40 на Лікві.
    причина така
    1. жрало на 1000 - пів літри.. це основна причина. проконсультувався зі знайомими по поставці масла, то казали, що і Кастрол буде їсти.
    зараз маю Лікві - все гуд. при чому диму на Хадо не було і кольца і сальники - гуд.

Друга причина - принципова. на банці Авео рижого кольору намальована. а допуск ВВ і Мерса стоїть. не повага...........

9. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
  10. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    хороше масло, хотів лити бо маю можливість купувати його по майже вхідних цінах, но я на той час вже купив 4 каністри лікві моллі , тому відмовився!
    мені розказували про нього тільки позитив. негативу нечув.
    є у продажі у Солонці (фірма "Святослав")

• Подобається Подобається x 1
  11. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Я яказ вибирав між ним і кастролом вибрав кастрол. На другий раз попробую мотул. Тоже чув тільки позитивні відгуки.

12. Юрко Джетта

Юрко Джетта Початківець

Jetta2, 1991, ваз2121трактор
    Останні 100 тис. відїздив на Сastrol 15W40 GTX (контрабас), дуже задоволений, реальний пробіг мотора десь 500000км, купляв масло останній раз 5л каністра - 140грн. при вїзді в Зимну Воду зі сторони Епіцентру в "Золотій Підкові" в підвалі маг-н Автозапчастини.Зі слів власника - масло везуть з німців, ціна невисока, бо термін підходе, був і Castrol напівсинтетика - 200грн. - 4л без перекладу.

13. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Та прям, при тому, що самі німці через високі екологічні податки виготовляють масло для свого ринку в країнах третього світу і його вартість там є суттєво більшою ніж в Україні :) Вже не кажу про можливі митні збори :)

Останнє редагування: 28 лис 2009
    • Подобається Подобається x 1
  14. andriych

andriych Новачок

Golf IV, 1.4, 2004
    Привіт, збираюся якраз міняти масло і баламутять мене з різних сторін...

На разі лив синтетику - чи варто переходити на півсинтетику?
    Пробіг 170.000

Які "симптоми" мали би бути для переходу? Те саме - міняти 5W-40 на іншу марку (10W-40)?

Дякую.

Останнє редагування: 15 кві 2010
  15. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    5w40 то синтетика, а 10w40 то і є півсинтетика (якщо я не помиляюсь то в Кастрола так).
    Симптоми: коли жере синтетику то переходять на півсинтетику , коли бере вже півсинтетику - то на переходять на мінералк. Коли вже бере мінералку - то капітялять двиг або продяють авто :). Але то вже будуть сотні тисяч пробігу... Між синтетикою і півсинтетикою мені казали переходити в районі 75-85 тисяч пробігу. Але якщо ще не бере, то, думаю, можна далі їздити на синтетиці.

16. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Якшо все було нормально то нікуда не переходь!!! Лий те що лив!!!!

17. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    Скажу і я, читав допис вище.. вибирав між Мотюлем і Кастролом.. б\Ред повний, це якщо вибирати між сусискою і московською ковбаскою, наразі сусискою є Кастрол,Вже пять з гаком років Кастрол офіційно в Україні весь Турецький, і багато з моїх знайомих і клієнтів казали..що Кастрол повне ге*.Такщо думайте панове. А стосовно переходу на напівсинтетику то правильно, тоді коли йдуть у змінах роботи двигуна, в тому коли підбирає масло. Або коли жаба давить лити )

18. Qwerty

Qwerty Active Member

vw vento 1.8mi ABS
    Народ, а який має бути допуск мастила для мого двигуна (ABS 1.8mi 95р.в) Дякую!

19. gora

gora Active Member

Golf 4
    Попередній власник лив МОБІЛ-1 (полусинтетику)!!!! Взимку після того як масло пішло через щуп перейшов на Q-8 (220 грн. за 5 л. ) продавець рекомендував казав що Шведцьке!!! !!! Перейшов якраз через те що мобіл зараз 100% "Турецький"!!!
    Хтось щось знає про це масло? (походження, властивості і т.п.)

20. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    Ку 8 мены як продавцю в автомагазины, колись пропонували з Луцька, казали масло чистоъ води з Польщы.. нема не сертифыкатыв, ны людських допускыв, А те що масло через щуп, це не у маслы діло.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)