Ха готую чечевицю,тушу свіжі гливи в сметанці та цибульці з морквою,і овочево-мясне рагу на 4- місячному кролику з домашнім чорним принцом Надіслано від мого Lenovo P780, використовуючи Tapatalk
опачкі, то ми з тобою майже однакове основне блюдо робимо, щоправда, чечевиця мене замахала уже, бо жінка часто її готує. А от кролик - це супЄр-мЄга-зачЬОтно!, а ще й тушений........
Оновимо темку. Вирішив закоптити рибку. Купив, рибку - товстолобика.... Сьогодні замаринував, а конкретніше зробив суміш, якою натер її. До суміші увійшло: сіль, цукор, сушені трави провенсальські, перець мелений (різний - білий, пахучий, червоний, чорний, солодкий, та ін.), каррі, а також спеції "для риби". то все змішав в одну посудину. Рибка була живої.... почистили від луски, очей, нутронощів та зябрів. Тою сумішшю спецій, натер рибку зверху та зсередини. нарізав, на ту кількість рибки, 2 лимона, вставив по кілька дольок всередину, решта вичавив зверху. Далі, окремо кожну рибку загорнув харчовою плівкою, виложив в посудину і ще разок перемотав плівкою. Відправив на балкон, хай маринується до суботи.... Добре, що на балконі температура дозволяє рибці бути в холоді і пропитатись спеціями. В суботу буду коптити. Маємо коптілочку біля стоянки, там ще рибка не коптилась, тому, треба обкатати. Далі буде.
Продовжу і завершу... Оскільки вчора, було багато радників (підкинь, погаси, подуй, подрочи і т.д.), тому, вчора забив на то все і через це, рибка коптилась в 2 етапа, вчора - 2 години і сьогодні 2 години. Сьогодні вже нікого не було. І тому, получилось суперово. Одну рибку, взяв на дегустацію, на районі, в магазинчику..... Залишились лише кісточки та голова, навіть пивасік не вспіли допити. Офігєтітєльний був Товстолобик, - - - так сказали друзі, хто частував. Дуже, шкода, що не можна через і-нет передати смак та запах, але воно того вартує. п/с/ не бійтеся експерементувати, все получиться....
В суботу був сам на господарці і рішив запекти галяшку фаршировану грибами. Купив галяшку 1.2кг. Нарив пару рецептів в неті і з каждого по трохи замутив один оптимальний. Вирізаємо кістку і натираємо зі всіх сторін спеціями, часником і майонезом. Ставимо в якусь посуду і накриваємо кришкою і в холодильник на 4 години. Пішов гуляти з малою. Чистимо шампінйони і цибулю. Ріжемо кубіками обсмажуєм і накладаєм на галяшку Скручуєм і звязуєм Запихаєм в рукав Запікаєм в духовці дві години при 160 ℃ потім розрізаємо рукав поливаємо соком що виділився з галяшки і ставимо ще на 15 хв. при 200℃ щоб підрум'янилась. Аромат при запіканні стояв на цілий під'їзд. Хто хоче подразнити сусідів то не прогадає. Ну і кінцевий результат
Друзяки, хтось із Вас, робив в домашніх умовах в'ялене м'ясо??? Хто робив таку шнягу, поділіться рецептом. Хочу сам таке замутити, в неті повно рецептів, але, трохи стрємаюсь, бо то ж без термічної обробки.
Бастурму робив пару раз, доречі десь на фото в темі про пиво її видно. Всьо збирався шию зав'ялити по одному, як на мене, не поганаму рецепту але кинув пиво пити і забив. Рецепт шиї :http://lady.tochka.net/40101-vyalenoe-myaso-v-domashnikh-usloviyakh-retsept-myasnogo-delikatesa/
точно такий самий імбир, якось недавно купили із сестрою, і до речі офігєнна закуска до пива, а саме: - свіжа морква (2-3шт.) порізана грубо на малі полоски, посипана різними спеціями, різними перцями та провансальськими травами, потім заправлена оливковою олією і трішки оцту; - купили грильовані гливи заправлені олійкою та часником. І то всьо, разом з імбирьом на одній виделці + пиво = офігітітєльний закусь.
Курка по-адмінськи Рецепт простий, як двері, дешевий і швидкий. По часу все займає не більше півгодини. Перше готуємо соус: 1. Столова ложка меду (якшо біда, то можна цукор) 2. Півстакана соєвого соусу 3. 2 зубчики часнику, натерти в соус на терці. Якщо любите часник як я, то можна 3 зубчики 4. Імбир, натираємо невеличкий шматочок, так само, буквально кубічний сантиметр. 5. Видавлюємо сік з половинки невеличкого лимона Ретельно то все перемішуємо і беремось за курку. Кавалок курячого філе, такий на грам 500-600, нарізаємо подовгастими шматочками, я ріжу поперек волокон, так потім зручніше їсти Обваляти кожен шматочок в муці. Викидаємо на пательню і легонько обсмажуємо кілька хвилин до золотистої скоринки. Ніяких приправ, солі не даємо. Виливаємо на пательню наш заготовлений вище соус. Збавляємо вогонь під пательнею на мінімум і фактично "доварюємо" курку в тому соусі. View: https://youtu.be/JfSnwHALHqQ Далеко не відходимо, дивимся як воно гарно булькає, легонько помішуємо, треба пильнувати щоб соус не перетворився на карамель. Цей процес займе не більше 10-15 хв. Викладаєм на тарілку і насолоджуємось.
Дуже сподобався Мартіновський рецепт курятини. Рішив його примінити на курячих крильцях. Вийшло не погано. Но я любитель спецій і рішив наступного разу додати їх. Додав - вийшло супер , но на вигляд це все все одно не ахті. Соєвий соус дає темно коричневий колір і це все виглядає в сковороді як пригорене. Рішив додати ще томатної пасти в соус для товарного вигляду получилось супер. На цьому і зупинюсь.