кільцеве пеерхрестя

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем peGas, 8 жов 2007.

1. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Відповідь: кільцеве пеерхрестя

По этому знаку приоритет имеет ВЪЕЗЖАЮЩИЙ на круг, а не едущий по кругу. Т.е. реально едущему по кругу нужно уступить дорогу въезжающему на круг.

2. Олег

Олег Новачок

VW Jetta II 1.6 CL 1986

Відкрив правила. Знайшов таке:

"10.4. Перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух,..."
    і
    "10.5. Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини, крім випадку виїзду з перехрестя, де організовано круговий рух,..."

Слова "крім" в даних пунктах вказують, на мою думку, на те, що як заїжджати на круг так і зїжджати з нього можна з будь-якої полоси (не займаючи крайнього положення).
    Але ще є таке:

"10.3. У разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.
    За одночасного перестроювання транспортних засобів, що рухаються в одному напрямку, водій, який знаходиться ліворуч, повинен дати дорогу транспортному засобу, що знаходиться праворуч.
    ...
    10.11. У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку."

В конфліктній ситуації мабуть можна відстояти будь-чию правоту, як і в багатьох інших випадках в нашій державі, правильно вибравши які пункти читати, а які ні.
    Сам їжджу, як вчили на курсах і вважаю, що роблю правильно: заїжджаю по будь-якій смузі, зїжджаю з правої.
    На дорозі треба бути трохи обережнішим ніж вдома, а щоб зустрітися з придурком, якому все пох, необовязково на кільце їхати.

• Подобається Подобається x 2
  3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Олег, дякую, це ті пункти, які підтверджують те, що я говорив раніше. Залишилось тільки знайти пункт, який показує, що при відсутності інших знаків ті, хто рухаються по кільцевому руху мають перевагу.

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Власне, Олег підтвердив цитатами з правил те, про що казав я. Значить на курсах таки мене правильно навчили :)

5. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

І всеж таки , де істина ?
    Покищо є два варіанти :
    1. Виїжджати з кільці з того самого ряду , в який в'їхав;
    2. Виїжджати з правого ряду.

Може юристи дадуть лад з тими правилами ? :)

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

виїзджати з будь-якого ряду, але той, хто праворуч має перевагу

7. KJaR

KJaR Початківець

VW Golf II 1.6D 1987

Вїжджаєш будь-якому ряді, але,при виїзді з кільця якщо ти їдеш по внутрішньому ряду тобі ТРЕБА ПЕРЕТНУТИ правий ряд. І тут треба пропускати тих хто зправа:

10.3. У разі перестроювання водій повинен дати дорогу
    транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій
    смузі, на яку він має намір перестроїтися.
    За одночасного перестроювання транспортних засобів, що
    рухаються в одному напрямку, водій, який знаходиться ліворуч,
    повинен дати дорогу транспортному засобу, що знаходиться праворуч.

і отут приблизно те саме:

10.11. У разі коли траєкторії руху транспортних засобів
    перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами,
    дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб
    наближається з правого боку.

На рахунок вїзду на кільце:
    Якщо там нема ніяких знаків, то тебе на кільці мають пропускати, так як це получається перехрестя рівнозначних доріг, а ти -- зправа (наявність перехрестя -- є; знаків пріоритету -- нема).
    16.12. На перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового
    транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу транспортним
    засобам, що наближаються праворуч.
    І піпєц.
    Ти маєш пропускати при вїзді на кільце машини що рухаються по кільцю лише тоді коли є явний знак що кільце головне. Інакше - главний ти.

8. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Не мають переваги! Діє правило "перешкода справа" і все!

9. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

мають перевагу, оскільки рухаються по головній, і не повинні пропускати нікого зправа, тобто по перехресті, зазначеному знаком "Кільцевий рух". Він не тільки визначає напрям руху по кільці, але і дає перевагу тим, хто по ньому рухається. За винятком установки додаткових знаків, які цьому перечать.

Люди! Повішайте лінк на пдр! Поки ще ніхто не поїхав по кільці за годинниковою стрілкою!

10. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Це при умові, якщо стоїть знак, що кільце головна дорога, а при відсутності будь-яких інших знаків на всіх перехрестях (і кільцях в т.ч.) діє правило "перешкода справа".

11. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v
    • Подобається Подобається x 1
  12. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Я в сиву давнину, коли тілько купив гольфиська, і був в мене наклеєний знак "У" :oops: (не судіть строго, привик їздити на військових камазах коли права получав), то занесла мене доля в Франківськ, де більшість кілець другорядні. Ото була потіха як я чемно даю дорогу машинам з кільця, а вони мені... А ззаді мене водії, що скапують піною од заздрощів до мого могутнього фолькса, бачать львівські номера і знак "У" сигналять так шо аж чуби їм пріють. :twisted:

А взагалі то незатишно почувати себе на кільці у Львові... Або дивишся в усі сторони (бо завжди знайдеться дебіл який спробує влетіти на кільце перед тобою) або на одному диханні чуть з незакритими очима пролітаєш, аби тебе просто не встигли догнати в правому ряді коли виїжджати треба буде.
    Або ше класно коли тролейбус їде туда куда і ти. Ховаєшся на внутрішньому радіусі за його широкі плечі і куриш бамбук нікуда не дивлячись.

Я думаю вихід тут - просто зробити одну полосу на кільці і квит. :cool:

13. KJaR

KJaR Початківець

VW Golf II 1.6D 1987

a) Ніхто немає права їхати на кільце за годинниковою стрілкою, так як знак з білими стрілками на синьому фоні показує що тут є односторонній рух (лише вправо можна їхати).

б) 2 scirocco -- покажи мені де в правилах написано що при такому знаці -- кільце головне. Дуже було би цікаво це ввидіти.

в) Тому шо є так -- синій знак з білими стрілками -- то кільце але оскільки знаків пріоритету нема, то тре справа пропускати, мля. А головна в тебе бде лиш тогди на кільці, коли перед ним ше буде такий знак як жирне чорне коло з тонкими лініями які до него перпендикулярно підходять.
    Подивися отуво:
    http://www.rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=013899
    Видиш шо там пише -- був лише знак кільця -- ВОНО НЕ БУЛО ГОЛОВНИМ.
    А поставили знак пріоритету (На фото) тепер воно головне.
    Отак.

• Подобається Подобається x 2
  14. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Це був жарт :)

Не ввидиш, бо дякуючи Passat B5, я побачив, що в ПДР немає жодного розділу, присвяченого проїзду кругового руху. Це суттєво підірвало мою впевненість, коли вчився, кільцям був присвячений цілий окремий урок. Я думав, що уроки присвячувались відповідним розділам ПДР.

Спробую відповісти твоєю мовою.

Видиш, шо пише туво? перехрестя з круговим рухом у Рівному відрізняється від інших обласних центрів України. Пріоритет тут має той водій, який лише в’їжджає у кільце, а всі інші повинні зупинятись та пропускати його. Хоча в будь-якому іншому місті вони б далі продовжували рух, а той, хто в’їжджає — мав би зупинитись. І коментує статтю не хто інший, а начальник обласного відділу ДАІ Едуард Герасимчук. А знаки "на фото" у твоєму лінку приклеєні фотошопом. Мля.

P.S. Питався в ДАІшника. Каже, що всі кільця обладнані додатковими знаками тому паритися не потрібно :)

15. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Не всі! ;-) У всякому разі у нас на Запоріжжі є набагато частіше тільки знаки синій круг с білими стрілками. :)

16. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

А коли давати ту перевагу(пропускати) коли машина від тебе за 1м,10м,100м, того також в ПДР не має. А можна питання про кільцевий рух від імені клубу винести на розгляд ДАІ, повинен же в них бути свій сайт і почути їх офіційну відповідь, а то переливаємо з пустого в порожне.

17. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Надати перевагу значить не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість Як саме - твій вибір. Позатим, я цілком згоден з неясністю з кільцевим рухом. Таке просте питання, а відповіді на нього такі різні. Причому самі даішники не знають. Треба буде подумати, як зробити прямий контакт з даішниками.

18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Браття! Питання залишається відкрите! Я своїй коханій не можу пояснити толком хто прав а хто вінават на кільці і через це вона губиться на наших кільцях і веде себе відповідно не впевнено там! Хтось володіє якоюсь більш/менш офіційною інфою про порядок проїзду таких перехресть як наприклад Кульпарківська/Виговського?

19. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

Ми тут недавно знову обговорювали, з картинками, флуду на 7 сторінок, є ссилка на форум даі з обговоренням )))
    http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=12&t=7783

В ПДД про кільцеве перехрестя йдеться в пунктах 10.4-10.5.

20. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

ОК Пробую завершити тему наступним:

10.4. Перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, встановленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.
    Водій, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям з відповідного крайнього положення на проїзній частині даного напрямку, повинен дати дорогу зустрічним транспортним засобам, а при виконанні цих маневрів не з крайнього лівого положення на проїзній частині — і попутним транспортним засобам.
    За наявності трамвайної колії посередині проїзної частини водій нерейкового транспортного засобу, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям, повинен дати дорогу трамваю.

10.5. Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини, крім випадку виїзду з перехрестя, де організовано круговий рух, де напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або де рух можливий лише в одному напрямку.

Одже:
    Пункт 10.4 та 10.5 повністю скасовує дані висказування

Все! Виділю маркером в книжці з правилами і нех пробують зупиняти!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)