Кора: Міряєм тиск компресора за допомогою MFA

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Topol, 7 чер 2007.

1. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030
    Відповідь: Кора: Міряєм тиск компресора за допомогою MFA

Саме так!

Додано через 53 секунди
    От і мене цікавить це питання...:-D

2. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

За останніми відомостями воно працює не тільки на корах.
    Але помилка не моя в першому пості (коли я написав шо тільки в корах) - так писав англомовний сайт, де я це знайшов.

• Подобається Подобається x 1
  3. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

До речі, Тополь, ти тюнігуєш бампери на Корі?

4. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Мені брат двоюрідний... затюнінгував був задній бампер на вихідних... об камінь... на карязі йому прокатиться захотілось... прийшлось викласти 100 єнотів щоб вернути стоковий вигляд, бо тюнінг не сподобався... :mrgreen:
    А передній тоже перекрасив бо вицвів.

5. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Зрозуміло!А я думав скоро в новому обліку побачимо Кору...;)

6. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

scirocco, то в компресорі який стоїть на пасіку.. хоч хлопаки мене забакланили і казали шо там нема ніякого прапєлєра в G60 в нього поламало на ньому лопості :)

скажіть хтось чого показує 900 при замірах... якшо мертвий показує 1000 то той тоді мертвіший мертвого чи просто першу цифру не враховувати і прикидати як 1900 :)

7. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Тому шо мотор всмоктує повітря і робить розрідження. І там виходить тиск нижче атмосферного.
    Тому він в тебе самий справжній мертвяк.
    0.0 psi (1000), брате, треба ше троха подути щоб було, щоб хоть компенсувати розрідження, яке утворює мотор.

Додано через 1 годину 7 хвилин
    То само собою... :-D
    Я бровку замовив за 140 грн. Буду злобний оскал кораді робити. :twisted:

8. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Або мій датчик psi бреше, або ти Тополь шось не так розказуєш, або в мене компресор зовсім здохлий

Опишу деякі режими і покази датчика.

На холостих обертах у мене на шкалі показує тиск -15. Тобто виходить шо мотор тупо задихається.
    Якщо я на 2 передачі їду по рівній поверхні не натискаючи педаль газу, то датчик показує -6. Коли з"являється підйом, то швидкість машини зберігається, а стрілка піднімаєть до -5, -4. Мотор в цьому режимі виходить теж задихається.
    При натисканні газу і плавному розгоні стрілка йде до 0, може до +2...
    Лише при сильних навантаженнях стрілка залітає за нуль до 5-10 psi. Загнати стрілку туди на нейтралці, тобто без навантаження, практично неможливо, як би я не газував.
    При русі згори зі скинутим газом показує стабільно -20 , нижче просто нема шкали. При цьому оберти можуть бути і 3000 і більше, але стрілка на -20, тобто виходить шо компресор не дує ніфіга.
    При швидкості 100-120 на 5 передачі стрілка приблизно на нулю тримається.
    А взагалі при спокійній їзді по місту датчик практично за нуль не піднімається.

Варіант шо компресор зовсім уже здох і тому замість наддуву створюється вакуум - це якесь гоніво. В такому випадку вона мала би їхати краще зі знятою трубою нагнітача. У Тополя, компресор зараз взагалі відключений, але через це його машина ніц не їде, на одному зі з"їздів ми мали нагоду порівняти.

9. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Твоїм датчєгом псі тіко тиск пилу на місяці міряти... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Включи шоби комп показував тиск і сам все уздрієш. В мене на холостих завжди показував нижче 1000 (в мене 1000 відповідає 150, бо кора 90 року), а показував 100-110.

Компресор дує завжди! А тиск він показує тільки той шо впускному колєкторі! Коли скинути газ, крути хоть десять тисяч, повітря через байпас вертається назад і тиску нема. (байпас - то труба, по якій повітря вертається назад, коли газ скинутий і тиск непотрібний). А ще у тебе є всякі там рерути і т.д.

Там взагалі досить складна система, всякі антидетонаційні датчики і т.д.
    Недаром шоб поставити турбу в машину, турбогараж київський хоче в районі десятки. Турбіна або компресор - то крапля в морі турбомотора.

10. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Міряв тиск компресора Г60 на свому В-3,перед цим помінявши апекси і зробивши
    діагностику інжектора(яка,до речі,показала що все гут,але машина все одно не має тоі потужності),так от,МФА показав що компресор дує на всі 100%:mrgreen:.Звичайно в це мало віриться,або данна метода не підходить для моєі машини.

І ще вияснилась одна дуже таки цікава деталь:в тому режимі,крім тиску жошки,при натисканні кнопки МФА на дисплей виводяться різні параметри в цифрах.Наприклад є електроний тахометр і моментальний розхід палива,є інші показники але незрозуміло що це(є 7 положень,на центральному екрані номер,на лівому(МФА)-цифри).

Хто що знає на цю тему,думаю багатьом було б цікаво довідатись.

11. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Ось, читай. (І не забудь мені плюсик там натиснути :-D)
    В принципі з корисного там тільки миттєвий розхід і наддув. Все решта - тестові дані і інші непотрібні речі.

http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1152

До речі, скільки показало? Воно ще може глючити, не забувай про це.

12. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Показало,що в мене під капотом супер-пупер наворочений компресор,тобто-21208-0.Скоріш за все - глючить(а приємно було б:-D,як би правда),хоча розхід показує дійсно реальний!

13. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Я десь краєм ока бачив що ця функція правильно показує тілько в корадах... Може просто неправильно показує твій комп. Заміряй простим манометром, пошукай на forums.corrado.su як це робити правильно.

14. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Я вже не знаю де дальше копати(на рахунок потужності),ще лишається датчик детонаціі,але сумніваюсь що він настільки впливає.Ну і ще непонятка з перепускним клапаном,може в ньому собака зарита?

15. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Собака сидить в компресорі - це точно.
    Пасат з компресором нормальним - просто полетить!

16. ярик

ярик Місцевий

jetta c

А тепер,при повторному тесті МФА показав 1200(розкрутив тільки до 4500 тис.),тобто компресор в дуже бідному стані,але все ж дує!чому тоді
    нема різниці з піключеним ЖО і відключеним?
    Невже,жошка або дує або ні?

17. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Та де там... то в районі 0.1 атмосфери десь - то нуль майже...

Перевір також байпас, може воно стравлює все повітря назад. Байпас - труба яка відводить повітря назад якщо відпущений газ, в цьому випадку жошка дує вхолосту, тиску нема. Почитай той сайт що я тобі давав про коради, там має бути вся інфа. Тільки не задавай їм питань, не прочитавши ФАК - вони нєрвні там.

18. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Якщо можна - подробніше про байпас,і де саме може стравлювати повітря?

19. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Тут дивися всю документацію по корадо.
    http://www.volkswagen.msk.ru/index.php?p=page01

Байпас - труба яка іде назад до компресора (та тонша, збоку так) - коли ти натискаєш газ - вона закривається і все повітря іде у впускний колектор. Коли відпускаєш газ - обороти можуть бути навіть 6000 але тиску не буде - бо він стравлюється назад. Так от, може в тебе якраз оцей байпас завжди відкритий, почитай доки ці і продіагностуй, я тільки знаю що вона перекривається, але не знаю тонкощів.

20. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Тобто вихід повітря на байпас регулюється клапаном,який стоіть на корпусі інжектора.В моєму випадку він починає відкриватись коли газ нажати на 2/3 - і дальше до упора.Виходить що клапан працює правильно?
    Але коли газ відпущений-то байпас теж перекритий(заслонка закрита)
    Може відрегулювати так,щоб клапан відкривався пізніше(якщо жошка на малих обертах не створює достатньо тиску),відєднувати клапан взагалі ризикувати не буду?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)