Криза минула???

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем Miha, 26 кві 2009.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    і дохтори тоже , нє? :)

2. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Не, в дохторів зарплата як була 700грив, так і лишилася, піднялися "благочинні внески" з дохторів на розвиток мін охор здоровя.І піднялися розцінки за різні акредитації.

А загалом за медицину-
    Медицина в нас повна халява в порівнянніз Європою чи Америкою.
    Приміром роди(операція) в Америці коштують біля 5-20тис,стоматологія хірургічно-ортопедична від 700 дол за 1 зуб і тд.
    Стосовно міфу,що там страховка, то на їхню страховку йде половина зарплати.
    По видатках- навчання що тут, що там по грошах майже однаково, обладнання купляємо їхнє+ націнка посередників, матеріали тоже всі імпортні+ націнка.

На відміну від ДАЙця який вдягнутий в казенну форму і на держ авто і всі його знання вкладаються в ПДР на 20сторінок а смугасту палку і самому можна зробити, тому дохтору треба добре знати свою спеціалізацію( курси вдосконалення 500євро, в нас і 1000 в німцях), вибити собі приміщення або підмазати за роботу від 5 000уо за послуги,закупити обладнання ( для стоматологіїї -від 20 000уо)т і перші 3-5роки працюєш у збиток( заробляєш репутацію, віддаєш кредити, мусиш благочинно працювати).
    Питання реформування піднімається не раз, є програми, ведеться статистика катастрофічного погіршення здоровя , але-але-але то чомусь нікого не цікавить.

Останнє редагування: 28 тра 2009
    • Подобається Подобається x 1
  3. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    правильно кажеш!!!!!!!!!

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Так ти скажи , хто платить за це - дохтор (з його 700 грн зарплати) чи все-таки пацієнт (розмір зарплати якого нікого не цікавить)? :)

вчора забирав сестру з немовлям із роддому і наслухався по дорозі про тяжке життя нашої чи то безкоштовної, чи то найдешевшої медицини :) Людину із новонародженою дитиною відмовлялися виписувати поки не принесуть певну суму грошей лікареві. Вважай в заручники взяли...

Останнє редагування: 28 тра 2009
  5. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    А нема чого хворіти. треба спортом займатися, сєкісом, вести здоровий спосіб життя!!!! А на рахунок сестри і роддому, то в нас такого нема (в роддомі принаймі) а кругом- починаючи від найменшого - до Обласної лікарні. Там взагалі клан. Сицилія - порівняно з ними - то лохі...:P

6. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Баян, брехня і анекдот, ніхто насильно нікого в роддомах не тримає, ні по закону ні по внутрішньо-лікарняному розпорядку.
    Можеш родити і в той же день піти додому.
    А можеш і взагалі родити вдома.
    НООООО, дитина не зявляється за 2 дня і вагітна жінка сама вибирає собі лікаря.
    Мартіні, твоя сестра могла родити і в Нью-Йорку, малий би мав їхне громадянство.
    Мого однокласника жінка там родила, роди коштували 20 000 дол, зяких 15 тис по страхівці заплатила компанія де працює мій однокласник і 5 тис він дав зі своєї кишені, при його місячній зарплаті 3500дол в місяць.
    Вибір за вами, АЛЕЕЕ ми ж звикли,що нам потрібно зарплати від 1000 дол і скласти за 9 місяців 300-500уо то просто нереал, думаю фари на твою Корру коштують в тих межах.
    Для КОРРИ 500уо то не шкода, а дати за життя племінника то НЄЄЄЄЄ! ДОРОГООО!
    Вот і вся математика.
    І тепер уявіть як почуває себе лікар який посвятив все своє життя ,щоб витягнути на світ малюків, дати НОВЕ ЖИТТЯ, коли приходиться стояти з протянутою рукою і йому кажуть,що він хапуга і взяточник.
    То біда не лікарів, то біда і ганьба тим ,хто до того призвів і дальше закриває очі на ту проблему.
    Про політику-Як би не сміялись і не обзивали Ющенка, але особисто я завжди буду його поважати за ті, навіть символічні через інфляцію грошові допомоги на дітей.То перший політик який подумав за наше майбутне.

7. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    правду кажеш. Головне ніхто не торгується і не кричить на СТО: чого промивка інжектора 400 гривнів, чого комп*ютерна діагностика 150??????? і головне, що від цих, вищезазначених дій нема особливого результату.:dntknw: А тут - народженя НОВОГО ЖИТТЯ!!!!!!!! ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!!!!!!!!! і між іншим пологові будинки у нас найкращі в світі!!:diablo:

А є ще такі матері, які ображаються, що плаценту в них забирають мол на переробку здають бабки сумашедші з цього мають. Хочеться запитати тих матерів: А НА Х.. ВАМ ТА ПЛАЦЕНТА? ЧОЛОВІКОВІ БОРЩ З НЕЮ ВАРИТИ ЧИ КОТЛЕТИ СПЕКТИ??ТУПІСТЬ.........:dntknw:

8. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Не розцінить як рекламу, наврят ви до мене на Полтавщину поїдете:) Я вклав гроші в обладнання для СТО, що з цього вийде покаже час. Купив KTS200 та чистку форсунок. Діагностика 50 грн, чистка 8-кл 180 грн ( з рідиною включно). У кризу знижки як на обладнання, так і на послуги. А про лікарню хлопці праві.

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    щоб ти знав, я особисто витягнув зі своєї заначки кілька зелених паперчиків і відніс в роддом бо сестра (троюрідна) таких грошей не мала і так склалися обставини, що допомогти більше ніхто не може.

Ей, чуваки, до чого тут фари і форсунки? :) Приходиш на сервіс чи в магазин, маєш конкретний прейскурант. А тут тебе змушують давати хабар, а не робити офіційний платіж в касу. Тому ти усвідомлюєш шо ці гроші підуть комусь в кишеню, а не на те, щоб покращити умови перебування в закладі, де на світ з"являються нові люди. І то шо ти мені кажеш "баян, брехня і анекдот", це є наша РЕАЛЬНІСТЬ із якою зіткнулася не чужа мені людина. Так, безумовно, народила - йди собі додому, маєш повне право. Але людина боїться мати паперові бюрократичні проблеми, зрештою, людина боїться так званої "лікарської мафії", адже ще очевидно не раз доведеться до лікарів звертатися.

Я не хочу нікого звинувачувати, я за те, щоб всі люди за свою роботу отримували адекватні гроші. В тому числі і даішники, яких ви виділили, мовляв тільки вони кризи не відчувають :) А я навів приклад, що не тільки вони не відчувають. Більше того, мої слова і Роман підтвердив, зізнавшись, що справи в нього йдуть краще за всіх і добудовує вже другий будинок :)

Ти хвалиш Ющенка, а я, чесно кажучи, не розумію, за що його можна похвалити. Він навіть якщо і хоче щось зробити для країни, то в упор ніяк не може. Чи то через свій характер, чи то через обставини в яких опинився. Але факт є факт - народ покращень не відчуває. Скажімо вчитель, навідміну від даішника і доктора, живе від зарплати до зарплати. А ти кажеш Ющенко...

• Подобається Подобається x 2
  10. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    То болюча тема медиків-бюджетників, зайди в приватний кабінет,там є прейскурант.
    Стосовно купівлі запчастин-тобі хоть раз чек давали?
    золоті слова, але тоді чим тобі не вгодили медики , ті точно беруть за роботу чи за використані для твого лікування ліки.
    Не хочу продовжувати,то розмова в нікуда.Бачив виступ внучки академіка Богомольця, йшлося про програму розвитку медицини в цілому, нажаль та програма нікого не зацікавила.

Дискусію про лікарів продовжувати не буду, кожен має свою думку і хто правий покаже час.

11. tanja

tanja Active Member

WV GOLF II 1,6Д
    Попроси той чек і тобі його дадуть.... А лікар - не дасть !!!

12. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
    А ото вже точно брехня. Якшо хош піти то ясно шо битись з тобою не будуть, але офіційно поки не виписали з пологового будинку то ти піти не можеш.
    В мене дружина народжувала перед виборами і так вийшло шо тиждень перебування в пологовому будинку закінчувався на вибори і її не хотіли виписати бо вона ПОВИННА була піти і проголосувати... цеж б..я маразм, а багато дівчат спєцом затримали на день в переповненому дит будинку на день бо вони проголосувати повинні, а ти кажеш.

На рахунок лікарів я за то шоби вся медицина була помірно платною і за пологи заплатив лікареві він добре зробив свою роботу і я йому за це заплатив і крапка. Нажаль в нас наразі медицина платна, але якось воно все дико організовано. Просто якшо би лікарі в держ лікарнях почали офіційно брати гроші по прейскуранту то і приватні лікарі не дерли би так безбожно.

13. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
    Доречі в військовому госпіталі (про ЛОР відділення точно знаю) послуги лікарів можуть надаватись на комерційній основі з прейскурантом і скажу вам туди морально легше іти бо знаєш скільки заплатиш і лікар себе при розрахунку почуває гідно і ти не мусиш бігати за ним шоби в халат невизначеного розміру суму класти.

14. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    Трошку не так, панство. Будинок я будую, заробляючи приватним прийомом і маю невеличкий бізнес, а ще проводжу антикор обробку авто.Коційка до коційки і ціла гривня вже в кармані. ціни в мене нема і грошей ні з кого не вимагаю(стосовно медицини). Хто скільки дасть. Я вправляю хребці і займаюсь лікуванням гастроптозу (опущення шлунку). я є фельдшер, працюю масажистом в мєнтярській лікарні, а там вони нічого не дають і взагалі про мєнтозаврів окремо можу написати як вони живуть. Вони то живуть, на відміну від інших. я вже звідти звільнявся, але зараз вернувся на період кризи і я є підприємець, то щоб мене податкова не довбала. Але скоро уйду звідти, бо дуже "люблю" міліціянтів.
    А під фразою доктори живуть, то це двозначна. і написана для дискусій. Ось вияснилось одне - є дійсно клани, а є нормальні. За себе не буду хвалитись, але в клан не входжу. і гроші в моїй справі(медицині) не головне. Головне вдячність пацієнтів і те що до них можна звернутись за допомогою.
    Ось, наприклад: Прийшов сусід, скрутило спину, я вправив все на місце. він питає -Скільки? ну я ж не кончанй з сусіді гроші брати, так йому і кажу. Він спитав чи є інтернет, в мене його не було. А він є провайдер на Струмівці і все підключив безкоштовно, ще й сказав, що до кінця року не плачу. Ось так...

15. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    танюшка! скільки завгодно можу виписати тих чеків. Справа в іншому_ Запчастини старої закупки при стрибку євро підняли, а в приватних медичних кабінетах ціни ті ж самі.

Є ще одні ньюанси приватної медицини. я то знаю:
    1. санстанціям, податковим, прокурам і т.д. на лапу дай,
    бо найдуть до чого придертися
    2. обладнання - ну дуже дороге, ліки також
    3. а енергія і час, яку затрачає доктор на пацієнта? всі хворі люди несуть в собі негативний заряд енергії і лікар (а особливо масажист) її дуже часто перетягує на себе, а потім пару днів вмирає. якби не стикався - не писав би.

16. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    І ще одне, мої дорогеньки:
    Да, в медицині твориться бардак. Але ж не всі доктори скурвились. Я знаю дуже багато лікарів, які мають ім*я і до них можна запросто підійти. а є такі, що треба привселюдно вішати. Ганьба їм, вони позорять батька -Гіппократа.

Я мам іти в медінститут, але по сімейним обставинам не вийшло (не стало батька і я не зміг залишити все на хвору матір і малу сестру). Хоча буваючи кожен раз у Львові в мене серце кров*ю обливається,
    бачачи медінститут!!!!!!!!!!!. Я мріяв мрію і буду мріяти про нього!!!
    Але є ще один ньюанс:
    Коли мав поступати і вивчитись - то це була ціна двохкімнатної квартири. Так ми її продали і так почали будівництво.
    питання навчання - це 60-70 тисяч гривень навчання + жрати, пити і жити десь треба. + 6-10 тисяч баків!!!!!!! робота. І коли його відробиш????? треба жити хочав років 300, щоб вийти на нуль....

Останнє редагування: 29 тра 2009
  17. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    ну все так, але як то кажуть, є нюанси. Я як підприємець на свої послуги також ціну залишив гривневу, але якщо у мене, скажімо, підрядчик піднімає свою ціну, то я мушу піднімати її і для свого клієнта бо не працювати ж у збиток. Так само запчастини. Навіть якщо це стара закуплена партія, то щоб закупити наступну партію по нових цінах, треба спершу продати стару і також по нових цінах бо грошей потім не стане на закупівлю. Арихметика, пане дохтур :)

18. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    Не спорю. Але в мене є магазин з кондитерськими виробами. І кожен раз, як менеджери привозять товар - нова ціна. А привозять 2-3 рази на тиждень. Особливо ростуть ціни в Порошенківського Рошена. і логічно було б зразу вліпити нормальну ціну на цілий тиждень. але ціну ставим більшу тільки на той товар, що по новій закупці. переоцінок не робимо. Це є нормальні ринкові відносини. Я розумію, що треба гроші на закупку. Але до кризи, торгаші запчастин жили не погано, то зараз можуть витягнути гроші зі свого кармана, а не з виручки на закупку нових деталів. Завжди добре не повинно бути. це закон всесвіту - полоса чорна, полоса біла, які міняються між собою.:russian_ru:

19. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Вставлю я свої пять копійок.
    Глибоко переконаний:- Медицини на львівщині нема вже років 15 і ніколи не буде.
    Спитаєте чому?
    Відповідь проста:
    Більшість у львівському медінституті бовдури, котрі платять гроші за навчання (особисто багатьох таких знаю, і не знаю жодного, щоб не платив). В медінституті теорія проста - вчи чи не вчи, всерівно треба платити, відповідно нафіга вчити....Тоді скажіть будь-ласка де візьмуться нормальні лікарі????????????????

• Подобається Подобається x 2
  20. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    правильно кажеш. в неас в медусі аналогічна ситуація була і зараз багато таких бовдурів, яких тато з мамою вивчили, возячи кабанів і сало, працює в РЕАНІИАЦІЇ!!!!!!! це просто жах!!!!!!

але я не хвалюся. я вивчився не разу не плативши. правда до червоного не дотянув, лишні чотири четвірки були. Правда було важкувато. Інфекційні хвороби здавав 7 раз. Находила чим загрузити. Так після здачі (поставила 4, хоч знав краще ніж відмінниці) пообіцяв їй в очі, що як побачу на дорозі - то переїду.... скажу словами кидатися не можна, бо через років 4 ця ситуація сталась. Правда вона сама під машину кидалась з-за автобуса, кудись спішила. Добре що встиг стати.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)