У свому випадку - за ресурс затвора спокійний, оскільки більше 150-200 фоток він точно не зробив (якщо є якась можливість це перевірити - будь-ласка ). Причину думаю пояснив у першому дописі.
Продам НІКОН Д 40 на 10м пікселів, саме тіло за 2500гр пробіг 30000кадрів (непрацюе вспишка лікується заміною лампи)
Олег наразі думає ))))) На даний момент зупинився на Canon і напевне на 1100D (мені, як початківцю нормально ), але ще незнаю чи брати з об'єктивом, чи голий. Можливо буду в Польщі, подивлюсь.
Голу треба брати жінку, а фотоапарат Боді! ))) Краще без обєктива... тоді більше можливостей для вибору, без переплати. Хоча КІТові обєктиви в комплекті з фотіком - дешеві, як борщ в Пузатій Хаті. )))
за що і йдеться, з часом назбираю грошей- куплю кращий об'єктив. Доречі, скільки коштує +/- нормальний об'єктив?
особисто я маю canon 600d kit 2,апарат хороший,якість відмінна,можливість повертання екрану,маю 2 обєктива стандартний,ось можеш подивитись на його фото і чіткість http://www.onfoto.ru/review/Canon-EOS-600D/746.html,успіхів у покупці
Фігасє, остання модель від кенона... так по ціні вона буде зовсім не дешевою, тим більше для початківця. Тут на 550D наскребти б
Почнем із того що не остання, і апарат якраз для початківця! Рівень у нього початковий. ))) Єдине що ціна справді кусається!
Троха почитав тему і скажу наступне років 5 тому купував свій дзеркальний Кенон з професійним фотографом, так от що скажу в 3-х чи то 4-х супермаркетах перелопатили вже не пам'ятаю яку кількість дзеркалок (саме кенонів) і тільки один вже закривши очі купив. а запитаєте чому? та дуже просто - перевіряли кожен фотік рамкою ось почитайте http://www.videozona.ru/photo_tests/reviews/ChdDSLR/ChdDSLR_00.asp
но я б не сказав шо для початківців,таким фотоапаратом користуються більшості професійних фотографів,просто міняйть обєктив)))))
про це мови не було! ))) Залежить від того, кого ти вважаєш професійним... не знаю жодного з таким апаратом!
Поняття "професійно" лише значить "для роботи\професії", тобто заробляють цим гроші! І зовсім не означає "майстерно". Майстер тієї справи може і мильничкою шедевр створити. Так що тут, як не крути, а ми говоримо, саме, про початківців. Імхо, я за кенон і саме за 550д - не найновіший але і не старий. Від 600го нічим не відрізняється крім невеликого рестайлінгу, поворотного екрану і відео, хоча... яке там на зеркалці відео, і головне - дешевший.
Надоїло із тобою сперечатись, просто скажу тобі, так увесь класний малюнок, який дає оптика 550Д, 600Д та інші камери з кроп-фактором успішно обрізають! Ось що я маю на увазі професіонально... це бачити світло, малюнок обєктива і розуміти, що якщо його обрізати - це не те. Бачу не дуже розумієш про що говориш... подивись кліпи вітчизняних і закордоних зірок, вони в основному зняті на фотоапарати... є виключення, але в основному - фотіки!!!
Про світлосилу, якість, тобто про обєктиви мова тут не доречна, бо ціна на "професійні" захмарна. А от кітовими або не дуже дорогими, то саме то, що потрібно для навчання. Що то за зйомка відео без зуму, автофокусу, і іншого, толку з того що деякі дозволяють експозицію міняти, інші (якщо обєктив дозволяє) фокусують, але... ці кліпи, про які мова, зняті на об"єктив, який в десятки разів дорожчий за боді.
Насправді доречна, тому як є безліч цікавих мануальних обєктивів вартістю 100у.о., а то й менше і малюнок у них просто чудовий. А кроп це все просто ріже. Ну Олегу це наразі нідочого і тема не про те. І знову ж таки ти не правий. Я бачив зйомки не одного такого кліпу, робочий матеріал та якою технікою це було відзнято і т.д. Явно не в десятки! Повір. Не бачу сенсу продовжувати цю полеміку... відео без авто фокусу - повір чудове! Ну і без зуму також. На то є кран, рельси і т.д. в нюанси вдаватись не буду. Тема для мене вичерпана.