Малювання авта

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем Чортопхай, 5 лис 2011.

1. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Відважні хлопці вперед!!!

2. Spinogrizik

Spinogrizik Active Member

passat b6
    +1 :dance:

3. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    От як з вами не погодитися? Прочитала ще раз інструкцію на десять слів на тих плящинках з лаками, а там понятною німецькою мовою написано, що застосовувати при температурі не нижче +15 С. Доведеться чекати до Паски. :yes:

Хлопці, а ви впевнені, що в командному рядку правильну адресу написали? :mocking:

4. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    По темі. Бачив в Практікері такі олівці для замальовування дрібних подряпин, різноманітні кольори. Чи щось це вартує чи треба півкрила розкурочувати шліфмашиною, щоб замалювати маленьку подряпину?

5. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    олівці

Дякую, Nick Wolf, за інформацію про олівці. Знаю, що це таке - користувалася, коли мала Карінку. Але їй було 12 років і вона мала багато бойових шрамів, тому не було шкода.
    А тут металік, та ще й новий. А олівець буде видно 100%, та і я вже маю оригінальну фарбу з лаком із Вольфсбурга. Питання тільки грамотно накласти. Але в інструкції написано - має бути не менше +15 С надворі, та і хлопці радять зачекати до Паски (назбирати побільше шрамів :mocking:).
    То так і зробимо.

Але на Паску!!! Що би там kym не пророкував (не впізнаєш авта, майстер обматюкає та інше) замальовка шрамів БУДЕ ПРОВЕДЕНА !!! :diablo:

6. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Не так в якості інформації, як в якості хто б порадив що то за бяка. Чи щось вартує. Маю гарну білу (до грунту) царапку зліва, от думаю може з весни вартувало б замалювати :)

7. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Що би на тому олівці не було написане, якщо у Тебе колір металік, то такого ефекту олівець не дасть. Це по-перше.

По-друге, олівець є олівець. Він висихає, замерзає і піддається всім іншим впливам атмосферного середовища. Тому після кількох мийок я отримувала всі подряпини назад і треба було замальовувати знову, хоча й пробувала відразу після роботи олівцем покривати авто воском і т.д.

По-третє, олівцем треба замальовувати подряпину ПЕНПЕРДИКУЛЯРНО :D до подряпини! Це важливо! Але, якщо Ти замалював і забув через пару хвилин відполірувати, то в Тебе на борті залишиться не дуже гарна картина - штрихи від олівця, які будуть змиватися набагато довше, ніж олівець з подряпини - закон западла :diablo:

Висновок: олівець - то добре, але це просто забавка, а не вихід із ситуації.

ПиСи. "хоча й пробувала відразу після роботи олівцем покривати авто воском і т.д." У Польщі олівець продається часто як додаток до півлітрової пляшки рідини кольору авта. Так от, ефект від олівця був кращим і тривалішим, якщо після використання олівця я полірувала ціле авто тією рідиною, але все-одно, це було тимчасове!

Останнє редагування: 7 лис 2011
  8. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Щиро дякую за пояснення. Буду знати

А це просто для гумору :)
    Класно полякам, відразу закусь, яка б не була, але відразу є

9. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Nick Wolf, Ти ще всього не знаєш!!! На тому олівці, що додається до пляшки, написано GRATIS, що за правилами української вимови треба читати "ГРАТИС". No comments. :girl_angel:

10. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Вирішила тут продовжити тему в трохи іншому руслі.

Днями в нас на форумі хтось запропонував на продаж прилад, який вимірює товщину лаку. Причому, було запропоновано з мотивацією, типу, не дайте себе надурити при покупці, що, тіпа, авто не було бите...
    Може, я чогось не розумію, але...

Свого хлопця я маю від першого кілометра його життя. І то я його вже тричі підмальовувала. Причому серйозно!
    Перший раз (на другому тижні мого хлопця "в миру") хтось у мене в подвір"ї пройшовся ключем по обох дверцятах з боку пасажира. Майстер сказав, що, щоби добре зробити, треба повністю знімати лак, грунт, робити розтяжку кольору і ще якісь там заморочки (обох дверцят!!!).
    Другий раз на паркінгу з сусіднього джипа об двері мого Гольфа відкрили їхні двері так, що в мого зробили заглибину, відскочив кавалок лаку разом з грунтом. Що було робити? Лишити, щоби гнило? Але тільки не фарбувати??? Довелося знімати карту, вистукувати зсередини заглибину і знову малювати дверцята.
    Втретє якась блондинка (не виключаю, що могла бути й чоловічого роду) з"їхала з мого бампера на виїзді з парковки з-під Посольства України у Варшаві, де є купа відеонагляду. Крім своєї синьої фарби на моєму бампері і купи здертого до живого лаку, "блондинка" порушила також кріплення мого бампера.

То в мене питання: Коли прийде час попрощатися зі своїм хлопцем, мені також будуть тицяти під ніс той прилад для вимірювання товщини лаку і казати: не бреши - він був битий? Що ви про все це думаєте?

11. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Будють. Спочатку будуть казати, що битий, ну щоб ціну збити, а як побачать що ніяк, то будуть просити щоб розказала саме цю історію, що навела нам вище ;)

12. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Таких девайсів є немало, але як на мене, вони не дуже інформативні.
    Переважна більшість машин, які виїхали з автосалону є "легко биті". Тобто крила, двері, бампери. Відповідно після таких випадків машину рихтують, шпаклють і малюють. Такі види робіт абсолютно не впливають на безпеку їзди чи збільшений знос деталей автомобіля, а тільки на зовнішній вигляд.
    А випадки коли зрушило з місця лонжерони чи кузов трохи пішов цим пристроєм виміряти неможливо.
    Даний пристрій при покупці може допомогти в двох випадках: для того щоб скинути ціну на автомобіль, яких хочеш купити,
    або для визначення авто з яким треба бути більш обережним при купівлі.
    Тому готуйся при продажі скинути декілька єнодиків такому покупцю.

13. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Або знайти іншого... покупця :)
    Але поки що ми з моїм Гольфацио живемо душа в душу (тьфу-тьфу!), любимо одне одного і розлучатися не збираємося ;)

14. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    ви не зовсім правильно оцінили функціонал даного пристрою - основне призначення даного пристрою показати місця на кузові авто, де рихтовщиками була використана шпаклівка для виведення правильної форми тих чи інших елементів кузова пошкоджених внаслідок ДТП.

Якщо неправий - знавці поправлять.

15. Crazy

Crazy Active Member

Lancer
    та як же не зовсім правильно? Якраз все правильно і оцінили, шпаклівка була використана? Значить ДТП, і звідси вже або збивати ціну або ... збивати ціну) Ну ще можливі варіанти, що будуть дивитись уважніше або шукати інший екземпляр

16. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Тема себе вичерпала.
    Дякую.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)