Масло в коробку, яке?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем shady333, 20 тра 2010.

1. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    Так яке найкраще для мого ???

2. YuraRut

YuraRut Active Member

VW Golf II був :( Шкода Октавія А5
    Потрібно масло в коробку !!
    Підскажіть де краще купляти ??
    І по практиці скільки реально влазить в коробку 4-ст. 2.2 чи 1.8л ????
    Наперед дякую !!!!!

3. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Від марки коробки залежить :) У мене, наприклад, 4.5 :dance:
    Купляти за кордоном !

4. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    тип 020 (4-ступенчатая) 1.5 л
    тип 020 (5-ступенчатая) 2,0 л
    тип 084 2,2 л
    тип 085 3,1 л
    Дві останні напевно тільки 5-ступки, бо в мене 085 5-ступ, то 3 л не вистачило. Масло мінеральне Титан, польське, брав в Сигналі, до 50 грн/л рік тому.

5. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    коробки приведено для Гольф 2.

6. fishka

fishka Active Member

Seat Toledo, VW Golf 2
    Рівень масла в коробці там де тросік спідометра закручується.

7. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    хто це тобі сказав,рівень там де заливна горловина (збоку коробки,більше і не залиєш)

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ти правий, але додатково на морковці є уступ і рівень масла повинен сягати його.

Яке? - по всім параметрам Castrol TAF-X. Це дороге масло на синтетичный основі. Літр коштує порядку 120 грн (може вже і більше).

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Я би радив приглянутися до 80w140 - воно краще від 80w90-го, бо не розріджується при тривалій їзді, в заторах і в гарячих режимах. Благо таке є вже в багатьох виробників. Особливо раджу пошукати оригінальні Тотал або Кастрол. В тому числі тому, що вони мають VW-допуски.

10. AndrewBest

AndrewBest Active Member

WV Passat B3i GT,88р, Digifant PF
    Я лив виробника ENEOS

11. YuraRut

YuraRut Active Member

Дякую всім за інформацію.
    Зробив такий висновок із коментарів деяких тем про трансмісійні масла, що 30% лиють масло марки Castrol ще 30% виробника Liqui Moli, 30% марки XADO і 10% інші..... і всі результатом задоволені ))

12. dfs

dfs Active Member

vw/jetta2/RF
    Місяць тому міняв маслов кпп. Замовляв в ексісті оригінал, здається, по 96 грн за літр.
    Брав 2 літри, увійшло десь 1.7 л.

13. YuraRut

YuraRut Active Member

Під таким артикулом замовляв G 052 726 A2 ???

14. dfs

dfs Active Member

vw/jetta2/RF
    G 060726 A2
    в ЕТКА писало, що 052... замінили на 060...

15. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Наскільки я шарю в медицині, то:
    1. Тре лити в коробку те масло, яке є оригінальним! Якщо хочеться трохи здешевити, то тре лити таке, яке не зашкодить коробці, тобто таке, яке є замінниклм оригінального і має всі допуски VW.
    2. Рівень масла в різних коробках міряється по різному, переважно є щуп, якщо німа - то по зливному отвору (як у мене) і при певній температурі масла/рідини.
    3. Морковка вкручується в диференціал, а не в саму коробку, і саме в тому диференціалі можна виміряти рівень масла по морковці.
    4. В диференціал заливають 75в90, але як казав scirocco, то чим густіше тим краще.

16. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Привіт всім! Давно мене тут не було.
    Теж стикнувся з проблемою заміни масла в коробці передач. Остання заміна була 25 000 км тому, Кастрол.

Я вирішив замінити через те, що з наступанням холоду (температура нижче 10 градусів), передачі почали важче перемикатися, потрібно довшу витримку робити між вімкненням передач.

Вирішив залити щось із лінійки масел Лікві Молі так як це масло заливаю в двигун і чомусь йому довіряю найбільше. Я зайшов на їхній сайт для підбору масла і мені видало, що для мого автомобіля потрібна спецпропозиція. Яж українець і не завжди довіряю сайтам і вирішив їм зателефонувати. Отримав туж інформацію. Але домовився, що приїду до них на заміну масла і ще на заміну гальмівної рідини.

В результаті я зробив собі наступний висновок, що в коробку я повинен залити те що там потрібно бути. Заїхав на Алекс і купив у них оригінал (127 за літр).

Далі було саме цікаве, коли я заїхав на Лікві Моллі. Мені взялися за заміну масла і після заміни, коли діло дійшло до розрахунку (яж українець), я знов почав розпитувати про масло і чому вони відмовилися залити мені їхній продуки. І мені пояснили, що в них лінійна гамма масел дуже широка, але для моеї коробки нічого немає, через те що немає мого допуска фольцваген. Вони можуть залити мені любе масло, а не знають яке б мені меньш нашкодило, а яке більш. Мотвуючи це тим, що фольцваген при конструюванні коробки передач міг би внести в коробку деталь з якось металу, який би вступив в реакцію з маслом Лікві Моллі і саме б масло може пошкодити коробку передач.

Ось так, тепер самі вирішуйте як вам поступити.

P.S.
    Гальмівну рідину теж я не замінив так як знов ж така ситуація - спецпропозиція. Хоча літр гальмівної Лікві Моллі коштує 110-150 грн, а оригінал на Алексі 67 грн за літр.

17. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    2 Malyshka коробка у Вас 5ступ. чи 6ступ ?

18. kym

kym Аксакал

a 100
    Хлопаки..... ви так погробите свої коробки навіть не дочекавшись коли кузов згниє...)))))))) КПП це не двигун в якому масло треба міняти регулярно. Саме краще масло в КПП це те що залято на заводі. Потім берете інструкцію по експлуатації вашого авто (не всякі хужожні "руководства" по експлуатації) і читаєте коли у вашому номері коробки треба міняти масло..... якщо не написано нічого про заміну.... значить міняти не потрібно. Якщо немає інструкції читаєте в ЕЛЬЗі. Є МКПП в яких заміна не проводиться на протязі всієї експлуатації, якщо масло не витекло з неї по інших причинах, а це 80% всіх коробок. Якщо на КПП немає зливної пробки то міняти не потрібно - не передбачено заводом. Є що зливна пробка є але міняти теж не потрібно. Знаю "деятелів", які самі сверлили КПП і ставили пробку бо "дурні" німці забули. розбирали багато КПП (перше "вскритіє" в 15-18 річних машинах) в середині був вигляд ніби тільки з заводу, масло чисте - ніби тільки що залите і якби не летіли підшибники і ломались вилки то нема чого туди лазити.
    Яке б ви масло не купили чи на Алексі чи ще десь інше і якби вам його не назвали чи оригінал чи не оригінал все одно воно гірше ніж те що заляли на заводі. Якщо КПП починає погано включатись то робіть діагностику і ремонтуйте, а не міняйте масло...... блін.... слів нема......
    Регулярно по кілометражу міняється тільки масло в АКПП і то там мінімальний пробіг 60000 км. (по кожній АКПП треба уточняти конкретно)

19. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    kym, чи можу спитати (поки Добрий адмін не бачить, бо знов забанить, що не в тій темі), які найчастіше причини поломки виделок?

20. kym

kym Аксакал

a 100
    Спроба відкусити кусок .... разом з пирогом в сметані

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)